Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ομπάμα επικρίνει την απόφαση του Ισραήλ να κόψει ρεύμα, νερό και τρόφιμα στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ομπάμα επικρίνει την απόφαση του Ισραήλ να κόψει ρεύμα, νερό και τρόφιμα στη Γάζα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ότι η απόφαση μπορεί να διαβρώσει την παγκόσμια υποστήριξη προς το Ισραήλ και να υπονομεύσει τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή

obama_3422
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η απόφαση του Ισραήλ να διακόψει την παροχή τροφίμων, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα «απειλεί όχι μόνο να επιδεινώσει την αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση αλλά θα μπορούσε να σκληρύνει τη στάση των Παλαιστινίων για τις επόμενες γενιές».

Ο Ομπάμα προσθέτει ότι η απόφαση «μπορεί να διαβρώσει την παγκόσμια υποστήριξη προς το Ισραήλ και να υπονομεύσει τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».

Σε μακροσκελή του δήλωση, τη δεύτερη από την έναρξη της σύγκρουσης, ο Ομπάμα αναφέρεται στον αποκλεισμό. Στην πρώτη δήλωση τα σχόλιά του επικεντρώθηκαν κυρίως στην καταδίκη της Χαμάς και στην υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Ο Ομπάμα στηρίζει την προσέγγιση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία περιλαμβάνει διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ, ενώ καλεί τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να ακολουθήσουν το διεθνές δίκαιο και να περιορίσουν τις απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Κλείσιμο
Καλεί ακόμη τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί με τους Παλαιστίνιους ηγέτες που αναγνωρίζουν το Ισραήλ για να επιτευχθεί λύση δύο κρατών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης