Βρετανία: 8 θάνατοι από ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ

Βρετανία: 8 θάνατοι από ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ

Βρίσκονται μέσα σε σπίτια και οι μπαταρίες τους έχουν εκρηκτική ισχύ έξι χειροβομβίδων - Πληθαίνουν οι εκκλήσεις για την απαγόρευσή τους – Τελευταίο θύμα μητέρα 4 παιδιών

E_Bikes1
Ολοένα και πληθαίνουν οι εκκλήσεις στη Βρετανία για την απαγόρευση ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ εξαιτίας των οποίων 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ένα από τα θανατηφόρα περιστατικά είναι αυτό της Rebecca Downes, μητέρας 4 παιδιών η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ηλεκτρικό ποδήλατο εξερράγη μέσα στο σπίτι της.

Το κακό συνέβη όταν ο σύντροφός της Partick αποφάσισε να φορτίσει το ποδήλατο στην κρεβατοκάμαρα και όχι στην κουζίνα, ώστε να μπορούν να το παρακολουθούν «για να είναι σίγουροι».

E_Bikes
Κλείσιμο


Τρία λεπτά μετά εξερράγη η μπαταρία με αποτέλεσμα ο Patrick να τραυματιστεί σοβαρά και η γυναίκα να υποστεί καθολικά εγκαύματα.

Η φλεγόμενη μπαταρία μπλόκαρε την πόρτα και ο μόνος τρόπος διαφυγής του ζευγαριού ήταν να πηδήξει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου.

Ο Πάτρικ επέζησε, αν και χρειάστηκε πολύμηνη νοσοκομειακή περίθαλψη, η Rebecca, πέθανε από τα φρικτά τραύματα που υπέστη κατά την πτώση.



«Αυτές οι μπαταρίες είναι τόσο θανατηφόρες όταν παίρνουν φωτιά, η Becky δεν είχε καμία ελπίδα», δήλωσε η αδελφή της, Julie Downes για να συνεχίσει: «Δεν είναι σαν τη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου, το οποίο έχει μόλις τρία βολτ και πιθανότατα θα σιγόκαιγε, αφήνοντας άφθονο χρόνο για να βγει έξω. Αυτές οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών ποδηλάτων περιέχουν έως και 52 βολτ (17 φορές περισσότερα), γεγονός που τις καθιστά, πιστεύω, πολύ επικίνδυνες για να διακινδυνεύσουμε τη φόρτιση στο σπίτι. Μετά από όσα περάσαμε, και για να αποτρέψουμε περαιτέρω απώλειες ζωών, θα θέλαμε να δούμε όλα τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα ηλεκτρονικά σκούτερ να απαγορεύονται πλήρως».

Becky
H άτυχη Rebecca βρήκε τραγικό θάνατο όταν η μπαταρία του ηλεκτρικού ποδηλάτου εξερράγη


Οι πυρκαγιές από ηλεκτροκίνητα σκούτερ και ποδήλατα έχουν προκαλέσει οκτώ θανάτους και τουλάχιστον 190 τραυματισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2020, και λέγεται ότι είναι η αιτία τουλάχιστον έξι πυρκαγιών την εβδομάδα.

Ειδικοί εκτιμούν ότι μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία ηλεκτρονικού ποδηλάτου μπορεί να απελευθερώσει παρόμοια ποσότητα αποθηκευμένης ενέργειας με την εκρηκτική ύλη που περιέχεται σε έξι χειροβομβίδες.

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής προβλέπουν ότι θα έχουν σημειωθεί άλλες 338 πυρκαγιές μόνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αυτό αντικατοπτρίζει την τεράστια αύξηση της δημοτικότητας των ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς, με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν πλέον στην κατοχή τους ηλεκτρονικά σκούτερ, ενώ περισσότερα από 300.000 ηλεκτρονικά ποδήλατα έχουν πωληθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

πηγή: dailymail

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό μας και σε πόσα ευρώ «μεταφράζεται» η χρήση του


Άνδρας πέταξε μεταλλικό βραστήρα στο κεφάλι της συζύγου του - «Ήταν η κακιά στιγμή», είπε η 32χρονη


Έφυγε στα 25 του λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του ο ηθοποιός του «Euphoria» Άνγκους Κλάουντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης