Επίθεση με drone στο Κρεμλίνο: Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ - Τι δήλωσε ο Πεσκόφ

Επίθεση με drone στο Κρεμλίνο: Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ - Τι δήλωσε ο Πεσκόφ

Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση, είπε το ρωσικό ΥΠΕΞ - Ο εκπρόσωπος του Πούτιν είπε πως «οι ΗΠΑ αποφασίζουν και το Κίεβο εκτελεί» ενώ έκανε λόγο για «τρομοκρατικές ενέργειες» - Δείτε το βίντεο από το περιστατικό

drone-mak1
Οι προσπάθειες του Κιέβου και της Ουάσιγκτον να αποκηρύξουν την επίθεση στο Κρεμλίνο «είναι γελοίες», ενώ οι αποφάσεις για τέτοιες επιθέσεις και στόχους «λαμβάνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στην ενημέρωση της Πέμπτης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόσχα γνωρίζει πως βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές ενέργειες του Κιέβου. Η Ουάσινγκτον αποφασίζει και το Κίεβο εκτελεί» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Putin survives alleged 'assassination attempt' at Kremlin


«Δεν δίνεται στο Κίεβο το δικαίωμα να επιλέγει. Οι κινήσεις υπαγορεύονται συχνά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το γνωρίζουμε καλά», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί, πάντως, κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

Σε ερώτηση για την «απάντηση» της Μόσχας, ο Πεσκόφ δεν έδωσε λεπτομέρειες, σημειώνοντας μόνο πως «μπορούμε να μιλάμε μόνο για καλά μελετημένα βήματα που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της χώρας».

Τέλος, ανέφερε πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει κάποιο διάγγελμα σχετικά με την επίθεση των drones στο Κρεμλίνο. Παράλληλα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν εργάζεται σήμερα στη Μόσχα, όπου η ασφάλειά του θα ενισχυθεί. Ο Ρώσος πρόεδρος «εργάζεται στο Κρεμλίνο, θα υπάρξει μια σημαντική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης», δήλωσε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η ασφάλειά του θα «ενισχυθεί» μετά το χθεσινό περιστατικό.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η επίθεση με drone στο Κρεμλίνο δεν θα μείνει αναπάντητη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως η φερόμενη ως ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον του Κρεμλίνου στο Μόσχα «δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη» και δείχνει πως το Κίεβο δεν έχει καμία επιθυμία να βάλει τέλος στον πόλεμο στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ένα κύμα ουκρανικών «τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» και «σαμποτάζ» χωρίς προηγούμενο στο ρωσικό έδαφος.

«Οι δραστηριότητες τρομοκρατίας και σαμποτάζ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ένα εύρος που δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε ακόμη τη «σιωπή» της Δύσης για το συμβάν και ζήτησε από άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν αυτό που η Μόσχα αποκάλεσε τρομοκρατική απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.


Ειδήσεις σήμερα:

«Συγγνώμη στην οικογένεια του Άλκη, θέλαμε να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη», είπε στην απολογία του ο τρίτος κατηγορούμενος

Ουρές στη Μητρόπολη για το «Άξιον Εστί» - Η ιστορία της εικόνας από το Άγιον Όρος (βίντεο)

«Πάρε τη μπάλα και σούταρε»: Έτσι στήθηκε η κίνηση του Ολυμπιακού που έφερε το «τρελό» τρίποντο του Σλούκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης