Κίνα: Στους 74 οι νεκροί από τον σεισμό στη Σετσουάν - Ανοίγουν δρόμους προς το επίκεντρο της δόνησης
O ισχυρότερος σεισμός στη περιοχή από το 2017 κατέστρεψε δεκάδες κτίρια και υποδομές των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών - Στους 259 οι τραυματίες και 26 αγνοούμενοι
Συνεργεία άνοιξαν ξανά δρόμους που οδηγούν στο επίκεντρο του σεισμού της Δευτέρας στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν της Κίνας και τους παρέδωσαν στην κυκλοφορία, μεταδίδουν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 74 νεκρούς.
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, άλλοι 259 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 26 παρέμεναν ακόμη αγνοούμενοι χθες Τρίτη το βράδυ.
Ο σεισμός, ισχύος 6,6 βαθμών σύμφωνα μετο αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), ήταν ο ισχυρότερος από το 2017 στη Σετσουάν. Κατέστρεψε δεκάδες κτίρια και υποδομές των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.
Κάπου 11.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο καντόνι Λουντίνγκ, το επίκεντρο.
Ο μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται —τις πρώτες πρωινές ώρες καταγράφηκε νέα, μεγέθους 3 βαθμών, με εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων—, ενώ μετεωρολόγοι προβλέπουν σφοδρές βροχοπτώσεις από σήμερα ως και μεθαύριο Παρασκευή, κάτι που θα περιπλέξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»