Εγκον Σίλε: Πίνακας του Αυστριακού ζωγράφου βρέθηκε μετά από 90 χρόνια

Εγκον Σίλε: Πίνακας του Αυστριακού ζωγράφου βρέθηκε μετά από 90 χρόνια

To έργο απεικονίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του καλλιτέχνη

egon
Πίνακας ζωγραφικής του Έγκον Σίλε που απεικονίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του καλλιτέχνη ανακαλύφθηκε ξανά, αφού τα ίχνη του είχαν χαθεί για περισσότερα από 90 χρόνια.

Το έργο «Leopold Czihaczek at the Piano» (1907) βρέθηκε σε βιεννέζικη ιδιωτική συλλογή και θα εκτεθεί δημόσια για πρώτη φορά στο Μουσείο Λέοπολντ στην Αυστρία, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου του εξπρεσιονισμού.

Το έργο θα ενταχθεί στη συλλογή NFT (ψηφιακών πιστοποιητικών πνευματικής ιδιοκτησίας) του Μουσείου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται με 24 πίνακες και σχέδια του Έγκον Σίλε.

Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη LaCollection - νέα πλατφόρμα με NFT. Τα χρήματα από τα NFT θα διατεθούν για την αποκατάσταση του πίνακα και την επέκταση της συλλογής Σίλε του Mουσείου.



Κλείσιμο
Ο ιδρυτής του Μουσείου Λέοπολντ, Ρούντολφ Λέοπολντ ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του έργου του Σίλε, ο οποίος στη σύντομη ζωή του που διακόπηκε από την ισπανική γρίπη, κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακό για την εποχή του έργο.

Ο πίνακας «Leopold Czihaczek at the Piano» εμφανίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του ζωγράφου να παίζει πιάνο στο διαμέρισμά του στην περιοχή Λέοπολντστατ της Βιέννης.

«Μετά τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του πίνακα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουμε στο κοινό στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεση μας Vienna 1900» ανέφερε η Βερένα Γκάμπερ από το Κέντρο Ερευνών του Μουσείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Happy ending για τον Βρετανό με «πέος στο χέρι»: Νιώθει ξανά άνδρας και... φλερτάρει την Κέιτ Μπέκινσεϊλ

Με σχέδιο στηρίζουμε τη δημόσια Παιδεία, λέει ο Γιάννης Οικονόμου

Πεδίο μάχης συμμοριών φυλακή στον Ισημερινό με τουλάχιστον 44 νεκρούς και πάνω από 100 δραπέτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης