Βρετανία - Μπόρις Τζόνσον: Καταδικάζει τον «μισογυνισμό» απέναντι σε βουλευτίνα των Εργατικών

Βρετανία - Μπόρις Τζόνσον: Καταδικάζει τον «μισογυνισμό» απέναντι σε βουλευτίνα των Εργατικών

Υπερασπίστηκε την Άντζελα Ρέινερ, όταν Συντηρητικοί ισχυρίστηκαν ότι αποσπά με τα... γυναικεία της προσόντα την προσοχή του πρωθυπουργού

μπορις
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε σήμερα τον «μισογυνισμό» εναντίον μιας βουλευτίνας της αντιπολίτευσης, μετά τη δημοσίευση σήμερα ενός άρθρου, που μετέφερε αυτές τις επιθέσεις.

«Ακόμα κι αν δεν συμφωνώ με την Άντζελα Ρέινερ σχεδόν σε όλα τα πολιτικά ζητήματα, τη σέβομαι ως κοινοβουλευτικό και καταδικάζω τον μισογυνισμό στο στόχαστρο του οποίου βρέθηκε σήμερα ανώνυμα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, σε ένα tweet.



Σύμφωνα με τη Mail on Sunday, συντηρητικοί βουλευτές συγκρίνουν την Άντζελα Ρέινερ, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, με τη Σάρον Στόουν στην ταινία «Βασικό Ένστικτο», υποστηρίζοντας πως εκείνη αρέσκεται στο να αποσπά την προσοχή του Βρετανού πρωθυπουργού σταυρώνοντας τα πόδια της, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων στον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, στο κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα επικαλείται βουλευτές, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, με τον έναν εξ αυτών να λέει ότι η Άντζελα Ρέινερ «δεν μπορεί να συναγωνιστεί» το ρητορικό ταλέντο του Μπόρις Τζόνσον, όμως «διαθέτει άλλες επιδεξιότητες που του λείπουν».

Κλείσιμο
25406869


Το άρθρο περιγράφει τη Ρέινερ, 41 ετών, ως «μια σοσιαλίστρια γιαγιά που εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 της, ενώ ήταν έγκυος και χωρίς προσόντα, προτού γίνει κοινωνική λειτουργός», συγκρίνοντάς την με τον Μπόρις Τζόνσον, 57 ετών, ο οποίος σπούδασε στο κολέγιο του Ίτον προτού φοιτήσει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η Άντζελα Ρέινερ κατήγγειλε στο Twitter τον «σεξισμό» και τον «μισογυνισμό», στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκε και δήλωσε «υπερήφανη» για την πορεία της, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το άρθρο δεν θα αποθαρρύνει «οποιονδήποτε, με πορεία σαν τη δική μου, που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημόσια ζωή».



Δέχτηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης, περιλαμβανομένων από άλλα πολιτικά κόμματα, μεταξύ άλλων από τη βουλευτίνα του Συντηρητικού Κόμματος Άντρεα Λίντσομ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το άρθρο και τα σχόλια που περιείχε. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έκρινε, από την πλευρά της, ότι αυτό συνιστά μια «υπενθύμιση του βαθιού μισογυνισμού με τον οποίο βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες καθημερινά οι γυναίκες».

Ειδήσεις σήμερα

Γαλλικές εκλογές 2022: Στις κάλπες σήμερα η Γαλλία για το δεύτερο γύρο - Σε τροχιά επανεκλογής ο Μακρόν

Το πρώτο νεκρό παιδί από οξεία ηπατίτιδα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Τζούλια Ρόμπερτς: Pretty Woman στα 50 και χωρίς λίφτινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης