Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος, την Κομοτηνή και το Φανάρι

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος, την Κομοτηνή και το Φανάρι

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών -Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

elpidoforos_new_xr
Στην Ελλάδα έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Αρχικά ο κ. Ελπιδοφόρος θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα πάει στο Αγιον Ορος, ηγούμενος προσκυνηματικής εκδρομής της Αρχιεπισκοπής και θα τον συνοδεύουν μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα επισκεφτεί και τη Ροδόπη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής την Τετάρτη, 2 Μαρτίου στις 17:00 θα τελεστεί Δοξολογία για την υποδοχή του. Η Δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στις 19:30 της ίδιας ημέρας θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών -Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την Πέμπτη, 3 Μαρτίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας της Μαρωνείας, σε πλατεία «Ἀρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ”. Επρόκειτο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, για μια πράξη τιμής και μνήμης στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη του Μαρωνείτου.

Κλείσιμο
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα μεταβεί στο Φανάρι. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου είναι τα γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Ειδήσεις σήμερα:

«Η Omicron οδηγεί σε σταθεροποίηση της κατάστασης» είπε ο Τσιόδρας, που βλέπει σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα

Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία

Συρμαλένιος συμφωνεί «εν μέρει» με Τσακαλώτο για τις ατυχείς επιλογές συμβούλων από τον Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης