«Είσαι πολύ σοβαρή»: Η μικρή Σταρ στην αγκαλιά της μητριάς-κτήνους που θα την σκότωνε έναν μήνα μετά (Βίντεο)

«Είσαι πολύ σοβαρή»: Η μικρή Σταρ στην αγκαλιά της μητριάς-κτήνους που θα την σκότωνε έναν μήνα μετά (Βίντεο)

Έντονη οργή και πολλά ερωτηματικά για τις υπηρεσίες πρόνοιας της Βρετανίας που απέτυχαν για μία ακόμη φορά να παρέμβουν έγκαιρα και να αποτρέψουν τον μαρτυρικό θάνατο ενός παιδιού - Το ιστορικό της νέας σοκαριστικής υπόθεσης που κατέληξε με τον θάνατο του βρέφους 16 μηνών

star_1
Έντονη οργή και πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου οι σοκαριστικές υποθέσεις που βλέπουν τις τελευταίες εβδομάδες το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε ακραίες - και δυστυχώς μερικές φορές θανάσιμες - κακοποιήσεις παιδιών από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους την περίοδο της πανδημίας.

Οι λεπτομέρειες των φρικιαστικών ιστοριών που έρχονται στο φως αναδεικνύουν παθογένειες στο βρετανικό σύστημα πρόνοιας, και τοπικά ΜΜΕ ζητούν να μάθουν γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση από τους αρμόδιους προτού τα αθώα πλάσματα βρουν τραγικό θάνατο εξαιτίας της κτηνωδίας των ανθρώπων που υποτίθεται ότι θα τα πρόσεχαν και θα τα αγαπούσαν. Μετά την ανατριχιαστική υπόθεση του εξάχρονου Άρθουρ, του αγοριού που έκλαιγε σπαρακτικά ότι δεν το αγαπούσε κανείς προτού βρει τελικά μαρτυρικό θάνατο στα χέρια της μητριάς του, τα βρετανικά ΜΜΕ εστιάζουν στον τραγικό χαμό της Σταρ, ενός πανέμορφου μωρού 16 μηνών που δολοφονήθηκε από την Σαβάνα Μπρόκχιλ, σύντροφο της μητέρας της, τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς.

Το γλυκύτατο βρέφος είχε μεταφερθεί στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020 στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα από τα οποία δεν θα ήταν δυνατόν να επιβιώσει: Ορισμένα από αυτά είχαν προκληθεί από μπουνιές, κλωτσιές ή (πιθανόν) ποδοπάτημα στην κοιλιά της.






Ανατριχιαστικό βίντεο που δημοσίεύει η Daily Mail δείχνει την μικρούλα Σταρ στην αγκαλιά της μητριάς της έναν μήνα πριν από τη δολοφονία της. Στο κλιπ που δημοσίευσε στο Facebook η ίδια η Μπρόκχιλ - σύντροφος της μητέρας του βρέφους Φράνκι Σμιθ - η Σταρ βρίσκεται στα χέρια της μελλοντικής δολοφόνου της, η οποία της μιλάει «τρυφερά», της τραγουδά και την γαργαλάει πιθανόν σε μια «παράσταση» για την κάμερα και τους διαδικτυακούς της φίλους, προτου τελικά της πει «είσαι πολύ σοβαρή». Σε ένα δεύτερο βιντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα, η βιολογική μητέρα της Σταρ (που επίσης βρέθηκε ένοχη εχθές γιατί επέτρεψε τη δολοφονία του μωρού της) εμφανίζεται να ρωτάει το βρέφος «με αγαπάς;», με εκείνο να μη λέει τίποτα για κάποια δευτερόλεπτα. Τελικά η μικρούλα απαντάει «ναι» και μια λεζάντα στο κάτω μέρος του βίντεο αναφέρει «χρειάστηκε να το σκεφτεί λίγο, αλλά με αγαπάει».

Κλείσιμο


Το δικαστήριο καταδίκασε εχθές την 28χρονη Μπρόκχιλ για τον φόνο της Σταρ μετά από μήνες κακοποίησης στο σπίτι του ζευγαριού το Δυτικό Γιόρκσαϊρ κατά τη διάρκεια του lockdown την περασμένη χρονιά. Ο προπάππους της Σταρ χαρακτήρισε την Μπρόκχιλ «σατανική», μια γυναίκα που «αναδύθηκε από την κόλαση» για να βασανίσει και να σκοτώσει το άτυχο μωράκι. Στο δικαστήριο, η 20χρονη μητέρα της Σταρ ξέσπασε σε λυγμούς όταν της ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε ένοχη επειδή επέτρεψε τον θάνατο της μικρούλας και απέτυχε να την προστατέψει.

drastries
Από αριστερά προς δεξιά η Μπρόκχιλ και η Σμιθ


Σε βίντεο που παρουσιάστηκαν στους ενόρκους και καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης όπου εργαζόταν ως φρουρός η Μπρόκχιλ, η 28χρονη εμφανίζεται να χτυπά συνολικά 21 φορές την Σταρ μέσα σε διάστημα τριών ωρών, μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Κάποια από τα χτυπήματα μάλιστα συνέβησαν ενώ η μικρούλα βρισκόταν στο καθισματάκι της.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν πέντε ευκαιρίες να σταματήσουν την κακοποίηση που δεχόταν η Σταρ και να αποτρέψουν την τραγωδία πριν από τον θάνατο του μωρού, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020. Υπήρχαν εξάλλου καταγγελίες και προειδοποιήσεις από τους προπαππούδες του βρέφους, αλλά και άλλα πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του ζευγαριού, που είχαν αντιληφθεί ότι κάτι πήγαινε πολύ στραβά με τον τρόπο που η Φράνκι Σμιθ και η σύντροφός της μεγάλωναν το μωράκι. Οι μελανιές στο σώμα της μικρής είχαν κινήσεις υποψίες, ωστόσο μετά από κάθε καταγγελία η Σμιθ και η Μπρόκχιλ κατάφερναν να πείσουν τους αρμόδιους ότι πίσω από τους ισχυρισμούς αυτούς βρίσκονταν άτομα που δεν ενέκριναν τη σχέση τους.

star


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την υπόθεση «σοκαριστική και απίστευτα θλιβερή», συμπληρώνοντας στο Twitter: «Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από αυτά τα βαρβαρικά εγκλήματα και να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μάθει το μάθημά μας»




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Τράγκας και η «κληρονομιά της αναταραχής» - Την Πέμπτη η κηδεία του

Ο τηλεοπτικός καλαμπουρτζής, το σοκ των «Ράδιο Αρβύλα» κι ένα κορίτσι που έφτασε κοντά στον θάνατο

Η εμβληματική Τζέιν Μπίρκιν που... σόκαρε το Βατικανό κλείνει τα 75
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης