Γερμανία: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ιδανικός για διάδοχος της Μέρκελ

Γερμανία: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ιδανικός για διάδοχος της Μέρκελ

Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ δεν... τραβάει για την Καγκελαρία, σύμφωνα  με δημοσκόπηση των γερμανικών δικτύων «n-tv» και RTL

soder_merkel
Για τους Γερμανούς ψηφοφόρους τα πράγματα είναι απλά: Στην ερώτηση ποιόν θέλουν για αντικαταστάτη της Μέρκελ, θεωρούν τον πλέον κατάλληλο για την Καγκελαρία της Γερμανίας τον ισχυρό άνδρα της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.

Όπως αναφέρει δημοσκόπηση των γερμανικών δικτύων «n-tv» και RTL, τo 36% των ψηφοφόρων θα ήθελαν για επόμενο Καγκελάριο στην ατμομηχανή της Eυρωζώνης τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ, δεν δείχνει να έχει τα φόντα για την Καγκελαρία, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στην πρόθεση ψήφου, το «καλό χαρτί» των Πρασίνων και ηγέτης τoυ κόμματος (Die Gruene), Ρόμπερτ Χάμπεκ, αποσπά ποσοστό 20%, ενώ ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, μόλις 15%.

Από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των βαυαρών εταίρων τους, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), οι Γερμανοί και πάλι ψηφίζουν δαγκωτό Μάρκους Ζέντερ.

Το 73% των υποστηρικτών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU) επιλέγουν για διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ τον ηγέτη των Βαυαρών, ενώ το 47% τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Άρμιν Λάσετ.

Κλείσιμο
Στη Βαυαρία, το 49% θα ήθελε για Καγκελάριο της χώρας τον πρωθυπουργό του κρατίδου, ενώ το 25% τον επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών .

Aκόμη και στο κρατίδιο, όπου ο Άρμιν Λάσετ έχει αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο, δηλαδή τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, οι περισσότεροι επιθυμούν για νέο καγκελάριο της Γερμανίας τον Μάρκους Ζέντερ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 37% ψηφίζει υπέρ του Βαυαρού πρωθυπουργού, ενώ το 30% υπέρ του Άρμιν Λάσετ.


Ειδήσεις σήμερα:
Πάτρα: Στην Εντατική 15χρονη με επιπλοκές στην καρδιά από τον κορωνοϊό

Μυστήριο με αρπαγή ανηλίκου στην Πάρο: Απείλησαν να με θάψουν, λέει το 16χρονο θύμα

Προκαλεί ο Ερντογάν: «Εμείς αποφασίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης