Κορωνοϊός: Στο πρώτο στάδιο εμβολιασμού θα εμβολιαστούν τα μέλη του Κογκρέσου

Κορωνοϊός: Στο πρώτο στάδιο εμβολιασμού θα εμβολιαστούν τα μέλη του Κογκρέσου

Μόλις εμβολιαστούν τα μέλη του Κογκρέσου, θα εμβολιαστούν τα μέλη του προσωπικού του Καπιτωλίου 

coronavirus_congress
Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού κατά την διανομή της πρώτης παρτίδας δόσεων του εμβολίου, σύμφωνα με τον γιατρό που είναι αρμόδιος για το σώμα αυτό.

Σε χθεσινή επιστολή του προς μέλη του Κογκρέσου και το προσωπικό τους, ο Μπράιαν Μόναχαν σημειώνει ότι ενημερώθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ότι το Κογκρέσο "θα λάβει έναν συγκεκριμένο αριθμό δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 σε ανταπόκριση στις μακροπρόθεσμες απαιτήσεις για συνέχιση των κυβερνητικών λειτουργιών".

Ο ίδιος σημειώνει ότι "ο μικρός αυτός αριθμός δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 αντιστοιχεί σε τμήμα της πρώτης παρτίδας των εμβολίων που διανέμονται στη χώρα".

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσαν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους ότι θα εμβολιαστούν σε λίγες μέρες.

"Η σύστασή μου προς εσάς είναι απολύτως σαφής: δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής της λήψης του εμβολίου αυτού. Το όφελος υπερβαίνει κατά πολύ οποιονδήποτε μικρό κίνδυνο", επισημαίνει στην επιστολή του ο Μόναχαν.

Μόλις εμβολιαστούν τα μέλη του Κογκρέσου, θα εμβολιαστούν τα μέλη του προσωπικού του Καπιτωλίου που θεωρείται ότι βρίσκονται σε καίριες θέσεις και στη συνέχεια αυτό θα διατεθεί σε άλλα μέλη του προσωπικού έως ότου εξαντληθούν οι δόσεις, υπογραμμίζει επίσης.

Κλείσιμο
Οι πρώτες 2,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech άρχισαν να μεταφέρονται την περασμένη Κυριακή σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό «lockdown» στη Δυτική Αττική - Όλα τα μέτρα - «Πυρετός» για τα εμβόλια

Forbes: Τα οφέλη της Ελλάδας από την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα δέκα συστατικά που περιέχει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Όχι, δεν περιέχει... τσιπάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης