Εκλογές ΗΠΑ: Κρίστεν Γουέλκερ, η μαύρη δημοσιογράφος του NBC που θα συντονίσει το ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ: Κρίστεν Γουέλκερ, η μαύρη δημοσιογράφος του NBC που θα συντονίσει το ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Η τελευταία τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψήφιων προέδρων θα διεξαχθεί στο Τενεσί αύριο στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) – Η συντονίστρια είναι η δεύτερη μαύρη δημοσιογράφος σε προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ

kristen_welker
Ώρα debate για τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, καθώς, αύριο, στις 4 τα ξημερώματα, (ώρα Ελλάδας) θα κονταροχτυπηθούν με κλειστά μικρόφωνα και την δημοσιογράφο του δικτύου NBC, Κρίστεν Γουόλκερ, να συντονίζει την τελευταία τηλεμαχία πριν από τις εκλογές.

Κι ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σε πολιτείες - κλειδιά δείχνουν ότι η «ψαλίδα» κλείνει μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του.

Στο Τέξας, Μπάιντεν και Τραμπ δίνουν μάχη στήθος με στήθος ενώ στην Πενσυλβάνια ο Μπάιντεν προηγείται με δέκα μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Με κλειστά μικρόφωνα η τηλεμαχία

Τα μικρόφωνα θα είναι κλειστά, όπως αποφάσισε η Προεδρική Επιτροπή Τηλεμαχιών στις ΗΠΑ, προκειμένου να μην παρεμβαίνει ο ένας στα λεγόμενα του άλλου, στα δύο λεπτά που θα έχουν στην διάθεσή τους για να αναλύσουν για καθένα από τα έξι θέματα που θα αναπτύξουν. Η συντονίστρια της τηλεμαχίας, δηλαδή, η δημοσιογράφος του NBC, Κρίστεν Γουέλκερ, είναι αυτή που επιλέγει τα θέματα.

Η Γουέλκερ έχει δεχθεί ήδη τα πυρά του Τραμπ

Η 44χρονη ανταποκρίτρια του NBC News στον Λευκό Οίκο έχει ήδη δεχτεί πυρά από τον ένοικο του Λευκού Οίκου ότι στηρίζει απροκάλυπτα το Δημοκρατικό Κόμμα. Η ίδια όμως δεν «μασάει». Θεωρείται «σκληρό καρύδι». Η μητέρα της δημοσιογράφου έσπευσε να της ευχηθεί καλή επιτυχία επισημαίνοντας ότι η κόρη της θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

H Γουέλκερ είναι η δεύτερη μαύρη δημοσιογράφος στην ιστορία των ΗΠΑ που θα συντονίσει προεδρική τηλεμαχία. Η πρώτη ήταν η δημοσιογράφος της ABC News, Κάρολ Σίμπσον στις εκλογές του 1992.

Από το Χάρβαρντ στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ

Κλείσιμο
Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και ζει στη Φιλαδέλφεια. Από το 2005 έως το 2010, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο WCAU, το θυγατρικό δίκτυο του NBC στη Φιλαδέλφεια, και το 2010, έγινε μέλος του NBC News ως ανταποκρίτρια. Άρχισε να καλύπτει θέματα του Λευκού Οίκου από τον Δεκέμβριο του 2011 ταξιδεύοντας με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν.

Σε λίγες ώρες, η Κρίστεν θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ συντονίζοντας την τηλεμαχία που θα διεξαχθεί στο Τενεσί και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα χωρίς διάλειμμα για διαφήμιση.

Κάθε θέμα που θα αναπτύσσουν Τραμπ και Μπάιντεν θα διαρκεί 15 λεπτά. Τα μικρόφωνα θα είναι κλειστά καθώς στο πρώτο προεδρικό debate, ο Αμερικανός μεγιστάνας διέκοψε 71 φορές τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, ενώ ο Μπάιντεν διέκοψε τον Τραμπ 22 φορές.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η μάχη κατά της πανδημίας, η οικογένεια, ο ρατσισμός, η κλιματική αλλαγή, η ηγεσία και η εθνική ασφάλεια.



Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή 38 της Χρυσής Αυγής - Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης

Εμβόλιο AstraZeneca: «Ακολουθεί πλήρως τις γενετικές οδηγίες των σχεδιαστών του» λέει ανεξάρτητος ερευνητής

Στα 15 μίλια από το Καστελόριζο το Oruc Reis και πλησιάζει - Δείτε χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης