Εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις αναστέλλει τις μετακινήσεις λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις αναστέλλει τις μετακινήσεις λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Στο περιβάλλον της υποψήφιας αντιπροέδρου διαγνώστηκε φορέας Covid-19 – Η αναστολή των μετακινήσεων οφείλεται σε «υπερβολική σύνεση»

kamala_harris_a
Την αναστολή των μετακινήσεων της Κάμαλα Χάρις μέχρι την Κυριακή ανακοίνωσε το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, κι ενώ απομένει λίγο περισσότερο από μισός μήνας από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η αναστολή των μετακινήσεων για την υποψήφια αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών οφείλεται στον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στο περιβάλλον της.

«Για λόγους υπερβολικής σύνεσης και σύμφωνα με τη δέσμευση του προεκλογικού επιτελείου μας για τα πιο υψηλά επίπεδα μέτρων ασφαλείας, ακυρώνουμε τις μετακινήσεις της γερουσιαστού Χάρις έως τις 18 Οκτωβρίου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Τζεν Ο-Μάλεϊ Ντίλον, αξιωματούχος της εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψήφιου για τον Λευκό Οίκο.

Σε ανακοίνωσή της, η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για δύο μέλη του προεκλογικού της επιτελείου που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το ένα μέλος είναι η υπεύθυνη επικοινωνίας της. Η ίδια δεν θεωρείται στενή επαφή τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, ενώ είχαν ταξιδέψει αεροπορικώς μαζί τους στις 8 Οκτωβρίου. Η γερουσιαστής υπεβλήθη σε δύο τεστ κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα τα οποία ήταν αρνητικά, ενώ δεν ήρθε σε επαφή με τα κρούσματα «48 ώρες προτού βγει θετικό το τεστ τους».

Late last night, I learned a non-staff flight crew member and a member of my team tested positive for COVID-19. I wasn’t...

Δημοσιεύτηκε από Kamala Harris στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020


Σε ανάρτησή της η Κάμαλα Χάρις αναφέρει ότι και οι δύο φορείς είχαν μάσκα σε όλα τα σημεία που βρίσκονταν κοντά της.





Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη ΧΑ: Εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Μπαρμπαρούσης, Ματθαιόπουλος, Ηλιόπουλος - Ύστατη προσπάθεια να γλιτώσουν τη φυλακή

ΕΕ: Kυρώσεις σε Ρώσο ολιγάρχη για παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ έπειτα από επτάμηνη καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης