Δυο σιαμαίες αδελφές οι οποίες ήταν ενωμένες από το κεφάλι, χωρίστηκαν με επιτυχείς επεμβάσεις στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambin Gesù της ιταλικής πρωτεύουσας.
Οι δυο αδελφές έγιναν δυο χρόνων στις 29 Ιουνίου και κατάγονται από την κεντρική Αφρική.
Συνολικά, υποβλήθηκαν σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, διότι ήταν ενωμένες από μεγάλο τμήμα του κρανίου, του αυχένα και του φλεβικού συστήματος. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι πρόκειται για την πρώτη επέμβαση αυτού του είδους στην χώρα και πιθανότατα, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η προετοιμασία των επεμβάσεων διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο και η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου. Όπως αναφέρει το ιταλικό παιδιατρικό νοσοκομείο, η μετεγχειρητική τους πορεία των τελευταίων τριάντα ημερών, θεωρείται απόλυτα ικανοποιητική.
Κλείσιμο
Η θετική αυτή έκβαση οφείλεται και στην χρήση νέων τεχνολογιών, με τρισδιάστατη αναπαράσταση του κρανίου των δυο μικρών σιαμαίων. Οι ιταλοί επιστήμονες υπογράμμισαν ότι η κρισιμότερη φάση ήταν ο χωρισμός του φλεβικού συστήματος, το οποίο σε πολλά σημεία ήταν κοινό.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να επέμβουν σε τρεις διαφορετικές φάσεις, καταφέρνοντας, με τον τρόπο αυτό, να περιορίσουν τον κίνδυνο ισχαιμίας και αιμορραγιών.
Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση οφείλεται στην συνεργασία πάνω από τριάντα, συνολικά, γιατρών και νοσοκόμων του Bambin Gesù.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.