Κορωνοϊός: Η πανδημία επιταχύνεται - «Προκύπτουν αποδείξεις ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω αέρα» - Συναγερμός από τον ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιταχύνεται - «Προκύπτουν αποδείξεις ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω αέρα» - Συναγερμός από τον ΠΟΥ

Το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 400.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Ο ΠΟΥ παραδέχθηκε πως προκύπτουν αποδείξεις σχετικά με τη διασπορά της νόσου μέσω του αέρα - Προβλέπει επιτάχυνση κρουσμάτων σε αμερικανικές πολιτείες

poy-0
Νέα δραματική προειδοποίηση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την πορεία του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι η πανδημία επιταχύνεται.

Η ασθένεια Covid-19 προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διεμήνυσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, επισημαίνοντας πως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση.

«Αν και ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα, ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων, ωστόσο σε άλλες χώρες, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται», δήλωσε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ παραδέχθηκε πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά μέσω του αέρα του κορωνοϊού, αφότου ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Γενεύη, η επιστήμονας του ΠΟΥ Μπενέτα Αλεγκράντζι είπε ότι ο οργανισμός πιστεύει ότι «υπήρξε ανοικτός στα στοιχεία σχετικά με τους τρόπους της διασποράς» του κορωνοϊού.

Δραματική η κατάσταση στην Αμερική

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική καταγράφουν το 50% των κρουσμάτων COVID-19 στην αμερικανική ήπειρο και ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων συνεχίζει να επιταχύνεται, έχοντας ήδη φθάσει τα 5,9 εκατομμύρια στην Αμερική, υπογράμμισε, από την πλευρά της, η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ, Καρίσα Ετιέν.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για μια πανδημία συγκλονιστικών αναλογιών και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να βάζουμε όλη την ενέργειά μας για να την θέσουμε υπό έλεγχο», επισήμανε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης από την Ουάσιγκτον με τους διευθυντές της Παναμερικανικής Οργάνωσης Υγείας (PAHO).

Η PAHO ευχήθηκε στον πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου ταχεία ανάρρωση από τη νόσο COVID-19, με την οποία διαγνώστηκε.

«Το μήνυμα είναι ότι αυτός ο ιός είναι απρόβλεπτος και δεν σέβεται φυλές, τάξεις ή ανθρώπους σε εξουσία, παρά τα μέτρα ασφαλείας που περιβάλλουν οποιονδήποτε πρόεδρο», τόνισε ο διευθυντής της PAHO για τις λοιμώδεις ασθένειες Μάρκος Εσπινάλ.

Όσον αφορά τη Βραζιλία, το γεγονός ότι ασθένησε από το κορωνοϊό ο πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να εντείνει την ανάγκη να ενισχυθεί η εφαρμογή των οδηγιών σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς της νόσου, σημείωσε ο ίδιος.

Πριν από δύο μήνες, οι ΗΠΑ κατέγραφαν το 75% των κρουσμάτων COVID-19 στην αμερικανική ήπειρο, υπογράμμισε η Καρίσα Ετιέν, προειδοποιώντας πως ο ΠΟΥ προβλέπει την επιτάχυνση των κρουσμάτων σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Αμερικής και της Νότιας Αμερικής.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 17 «εισαγόμενα»

Πιέσεις στον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Καλογρίτσα - Παππά

Βραζιλία: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπολσονάρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης