H UNICEF κατήγγειλε πως δύο οδηγοί βυτιοφόρων, τους οποίους είχε προσλάβει για να μεταφέρουν πόσιμο νερό σε οικογένειες στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.
Όπως αναφέρει, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης μεταφοράς νερού στις εγκαταστάσεις της Μανσούρα (βόρεια), απ’ όπου γίνεται η διανομή στην Πόλη της Γάζας. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πυρά, επισημαίνεται.
Η UNICEF ενημέρωσε πως ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην περιοχή και κάλεσε τις ισραηλινές Αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, άμαχοι και ζωτικής σημασίας υποδομές υδροδότησης πρέπει να προστατεύονται βάσει τους διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ζήτησε σχόλιο από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, χωρίς να λάβει απάντηση.
Η εκεχειρία του Οκτωβρίου έβαλε τέλος σε δύο χρόνια πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να ελέγχει μια ερημωμένη ζώνη που καλύπτει πάνω από το 50% του θύλακα και τη Χαμάς να διατηρεί τον έλεγχο στο υπόλοιπο τμήμα.
Περισσότεροι από 750 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 10 Οκτωβρίου 2025, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο ίδιο διάστημα. Η Χαμάς και το Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχειρίας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.