Τουρισμός: Βρετανοί ακυρώνουν πτήσεις και «πακέτα» προς την Ελλάδα

Τουρισμός: Βρετανοί ακυρώνουν πτήσεις και «πακέτα» προς την Ελλάδα

Σε αναβρασμό αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία στη Βρετανία μετά το νέο «απαγορευτικό» της  Ελλάδας για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου - «Ελπίζουμε να εντάξουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμά μας το συντομότερο δυνατόν» λέει η TUI 

el_venizelos
Αναβρασμός επικρατεί σε αεροπορικές και τουριστικά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για ακυρώσεις πτήσεις και «πακέτων» που είχαν προγραμματιστεί για Ελλάδα τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Οι ακυρώσεις από εταιρείες όπως oι Easyjet, Jet2, Βritish Airways κ.α. έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα συνεχιστούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία έως τα μέσα Ιουλίου λόγω της επιδημιολογικής εικόνας των εν λόγω χωρών.

Επί του παρόντος αναμένονται οι οριστικές ανακοινώσεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με νέες αεροπορικές οδηγίες (ΝΟΤΑΜS) που θα βγουν έως το τέλος της ημέρας, με βάση και τη «λευκή» λίστα των τρίτων χωρών που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ενωση για τις χώρες από τις οποίες επιτρέπονται οι πτήσεις στην Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η αεροπορική οδηγία που είχε εκδοθεί στα μέσα Ιουνίου σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων «επεκτείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, επίσης παραμένει σε ισχύ για τον τρέχοντα μήνα η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων. Οι συγκεκριμένες αεροπορικές οδηγίες αφορούν όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας».

«Παραμένουμε ευέλικτοι και συνεχώς αξιολογούμε τις οδηγίες από τις κυβερνήσεις», ανέφεραν σε βρετανικά μέσα εκπρόσωποι της TUI από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Ελπίζουμε να εντάξουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμά μας το συντομότερο δυνατόν, αμέσως μόλις το αρθούν οι απαγορεύσεις».

Σημειωτέον ότι σήμερα η TUI υπέγραψε στη χώρα μας συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού, έχοντας θέσει τον φιλόδοξο στόχο να φέρει στην Ελλάδα 1,5 εκατ. τουρίστες (έναντι των 3 εκατ που είχε διακινήσει πέρυσι) από τις ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται, προσδοκώντας και επιμήκυνση της σεζόν και τη φθινοπωρινή περίοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποζημίωση 534 ευρώ για ξενοδοχειακούς υπαλλήλους: Πότε θα καταβληθεί το ποσό

Κορωνοϊός: 20 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Ένας νέος θάνατος

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Το μαύρο σύννεφο που σκέπαζε οικονομία και θεσμούς διαλύεται

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης