Long weekend στην Αιδηψό: Ρομαντικές βόλτες κάτω από τους φοίνικες, θαλασσοθεραπεία και μοναδικές εμπειρίες spa

Long weekend στην Αιδηψό: Ρομαντικές βόλτες κάτω από τους φοίνικες, θαλασσοθεραπεία και μοναδικές εμπειρίες spa

Το χωριό της Εύβοιας δίπλα στα περίφημα λουτρά είναι ένας περιορισμός με υπέροχο παραλιακό πεζόδρομο και δικό του θερινό σινεμά

aidipsos
Στην καταπληκτική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ο Ηλίας του 16ου» (1959), η αξέχαστη Μαρίκα Κρεβατά παίζει την πλούσια χαρτοπαίκτρα κυρία Λουκία, η οποία απεικονίζεται να πηγαινοέρχεται για τα μπάνια της στα περίφημα Λουτρά Αιδηψού.

Η κυρία Λουκία δεν έκανε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από όσα έκαναν 2.000 χρόνια πριν από αυτήν οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες –ο Αδριανός, ο Σεπτίμιος Σεβήρος, ο Μέγας Κωνσταντίνος– ή διεθνείς σελέμπριτις των δικών της χρόνων σαν τον Ωνάση, τον Τσώρτσιλ, τη Μαρία Κάλλας και τον Ομάρ Σαρίφ. Όσοι έρχονταν εδώ για διακοπές και θεραπεία, αντίκριζαν το ίδιο θέαμα που αντικρίζει και ο σημερινός επισκέπτης. Κάτω από τα πόδια σου το έδαφος βράζει: οι θερμές θειούχες πηγές υπάρχουν παντού. Στη θάλασσα, κάτω από βράχους κόκκινους από το θειάφι, αλλά και στις μικρές «μπανιέρες» που σχηματίζονται μέσα στο νερό, όπως και σε πισίνες (ιδιωτικές και δημόσιες), σε μπανιέρες και σε τζακούζι.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ