Νέες κατηγορίες κατά Huawei για πολιτική κατασκοπεία σε Ζάμπια και Ουγκάντα

huawei

Δημοσίευμα της The Wall Street Journal θέλει τον τεχνολογικό κολοσσό να έχει βοηθήσει τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών στην καταπολέμηση ειδησεογραφικών sites με αντίθετες απόψεις

Ένα νεό δημοσίευμα της The Wall Street Journal δείχνει ικανό να προσθέσει νέα καταδικαστικά στοιχεία εναντίον μιας μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας, η οποία τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε στο επίκεντρο διεθνούς κριτικής. Το θέμα αφορά, ξανά, τη Huawei και σύμφωνα με αυτό, οι τεχνικοί που εργάζονται για την κινέζικη εταιρεία φέρονται να βοηθήσε μέλη των κυβερνήσεων σε Ουγκάντα ​​και Ζάμπια να κατασκοπεύουν πολιτικούς αντιπάλους.

Το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρίες από ανώνυμους υπάλληλους των τμημάτων επιτήρησης της Huawei και προσθέτει ότι η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δεν επιβεβαίωσε την άμεση σύνδεση μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και των στελεχών της Huawei. Εντούτοις, φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι οι υπάλληλοι του τεχνολογικού γίγαντα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση των επικοινωνιών.

Η λίστα που διερευνήθηκε, περιλαμβάνει κρυπτογραφημένα μηνύματα, τη χρήση εφαρμογών όπως το WhatsApp και το Skype και την παρακολούθηση αντιπάλων που χρησιμοποιούν κυψελοειδή δεδομένα.

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Ζάμπια επιβεβαίωσε το γεγονός πως οι τεχνικοί της Huawei βοήθησαν στη «μάχη» εναντίον ειδησεογραφικών ιστοσελίδων με αντίθετες απόψεις από αυτές της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Όποτε θέλουμε να εντοπίσουμε τους δράστες ψεύτικων ειδήσεων, απευθυνόμαστε στην εταιρεία Zicta, που συνεργάζεται με την Huawei για να διασφαλίσει ότι δεν χρησιμοποιείται ο τηλεπικοινωνιακός μας χώρο για να διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Η Huawei αρνήθηκε κάθε συμμετοχή της, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με δραστηριότητες hacking». Επιπλέον, απέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς κατά των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, ασναφέροντας πως: «Η εσωτερική μας έρευνα δείχνει σαφώς ότι η Huawei και οι υπάλληλοί της δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία από τις προβαλλόμενες δραστηριότητες. Δεν έχουμε ούτε τις συμβάσεις, ούτε τις δυνατότητες, για να το κάνουμε αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

78$

Οταν μιλαμε για την Huawei μιλαμε για την κινεζικη κυβερνηση και ειδικα τις κινεζικες μυστικες υπηρεσιες. Το πρωτο αφεντικο της εταιρειας ηταν πρωην στρατηγος των μυστικων υπηρεσιων.

Stelar

Εδώ η αμερικανική NSA παρακολουθούσε την σύμμαχο καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τα τηλεφωνήματα της !!

Πάνε για τα πανέρια τα κινητά της...

θα αναγκαστούν να τα πουλάνε πάμφθηνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

amazon

Ο Βιτάουτας Λαντσμπέργκις, ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας το 1990, δημοσίευσε σχετική ανοικτή επιστολή προς τον Τζεφ Μπέζος, την παραμονή της 80ης επετείου της συμφωνίας μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, που είχε οδηγήσει στην κατοχή των βαλτικών χωρών

2
zuckerberg_facebook

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία - «Οι υπάλληλοι άκουγαν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger με σκοπό να ελέγξουν αν η Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook ερμήνευε σωστά τα μηνύματα αυτά» δικαιολογήθηκε

1