Μοναδικό βίντεο: Η «παλιότερη» καταγεγραμμένη έκλειψη ηλίου από το 1900

Μοναδικό βίντεο: Η «παλιότερη» καταγεγραμμένη έκλειψη ηλίου από το 1900

Η πρώτη προσπάθεια, το 1898, στην Ινδία είχε αποτύχει - Το βίντεο βρισκόταν ξεχασμένο στα ράφια της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας

solar_eclipse
Η έκλειψη ηλίου αποτελεί ένα φαινόμενο που ελάχιστες φορές θα μπορέσουμε να απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής μας σε αυτόν τον πλανήτη. Συνήθως και για λόγους ασφαλείας, παρακολουθούμε τα μοναδικής ομορφιάς αυτά φαινόμενα, μέσω κάμερας ή βίντεο. Σκεφτείτε πώς είναι, το 2019, να παρακολουθήσετε την έκλειψη ηλίου που εξελίχθηκε το... 1.900! Πριν από 119 ολόκληρα χρόνια!

Η φαντασία, στην περίπτωση αυτή, δεν είναι... προααπαιτούμενο, καθώς, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και λίγη τύχη, βρέθηκε ένα μοναδικό οπτικό ντοκουμέντο, ένα βίντεο από την έκλειψη ηλίου του 1900.

Πρόκεται για το παλιότερο βίντεο που έχει καταγραφεί έκλειψη και για ένα από τα παλιότερα γενικότερα. Ένας Βρετανός ειδικός, κατάφερε να «σώσει» το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο και να το καταστήσει ικανό προς παρακολούθηση.

Το βίντεο βρισκόταν στα... ράφια της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας για όλες αυτές τις 10ετίες. Προκειμέμου να ανακτηθεί, οι ειδικοί δούλεψαν σχολαστικά και... πόντο-πόντο, ώστε το αποτέλεσμα -τηρουμένων των αναλογιών- να είναι αυτή η εκπληκτική εικόνα που μπορείτε να δείτε...

Μάλιστα, το βίντεο που ακολουθεί, είναι η δεύτερη προσπάθεια καταγραφής μίας ηλιακής έκλειψης, καθώς η πρώτη προσπάθεια, το 1898, στην Ινδία, είχε αποτύχει.

Solar Eclipse (1900) - the first moving image of an astronomical phenomenon | BFI
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης