Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter) ο Μασκ έγραψε ότι ο αποκλεισμός των λογαριασμών «θα καταργηθεί, γιατί δεν έχει νόημα». Ωστόσο, θα παραμείνει η λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα, όπως και η λειτουργία της σίγασης (mute) όπου απλά δεν ενημερώνεται ένας χρήστης για τις αναρτήσεις του άλλου.
Ο Μασκ από την στιγμή που αγόρασε το Twitter το 2022 περιέγραφε τον εαυτό του ως απόλυτο υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, η ποσότητα του λόγου μίσους και του αντισημιτικού λόγου έχει αυξηθεί.
Αλλά αυτή η κίνηση για το μπλοκάρισμα μπορεί να φέρει το X σε αντιπαράθεση με τη Apple και το Google, γιατί και αι τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα (App Store και Google Play) ζητάνε από τις εφαρμογές να δίνουν τη δυνατότητα να αποκλείουν περιεχόμενο και χρήστες.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.