iPhone 14 Pro & Pro Max: Πόσο διαφορετικά είναι από τα… σκέτα;

iPhone 14 Pro & Pro Max: Πόσο διαφορετικά είναι από τα… σκέτα;

Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ του απλού iPhone 14 και των Pro και Pro Max μοντέλων

shutterstock_2212744307__1_
Με την δημιουργία των ολοκαίνουργιων iPhone 14 και iPhone 14 Pro και Pro Max, η εταιρεία κολοσσός, Apple πραγματικά διεύρυνε το χάσμα μεταξύ των δύο κύριων σειρών προϊόντων της. Το iPhone 14 Pro είναι αρκετά διαφορετικό αντί για μια απλή βελτιωμένη έκδοση του iPhone 14 ενώ με το iPhone 14 Pro Max τα προηγμένα features αγγίζουν νέα επίπεδα.

Μπορεί να μοιράζονται το ίδιο μέγεθος οθόνης, αλλά το iPhone 14 φαίνεται σαν μια «αναβάθμιση» του iPhone 13 ενώ το iPhone 14 Pro έχει πολύ πιο εντυπωσιακές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, το iPhone 13 Pro.

Μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, σε εξαιρετικά δυνατές προσφορές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε smartphones, το οποίο θα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Και μην ξεχνάτε ότι γιορτάζουν 1 χρόνο Shopflix με μοναδικά και πλούσια δώρα.

Η σύγκριση που θα ακολουθήσει ισχύει επίσης και για τα iPhone 14 Plus όπως και τα iPhone 14 Pro Max, τα οποία έχουν τις ίδιες διαφορές από την αρχική σειρά iPhone 14 αλλά με μεγαλύτερες οθόνες.

Σχεδιασμός iPhone 14 VS iPhone 14 Pro

Κλείσιμο
Το design είναι το πρώτο μέρος όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανάμεσα στις δύο εκδοχές του κινητού. Το τυπικό iPhone 14 μοιάζει με το iPhone 13 του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένης της διαγώνιας διάταξης φακού κάμερας και της πιο λεπτής γραμμής. Το iPhone 14 Plus μοιάζει με μια μεγαλύτερη ανανεωμένη έκδοση αυτού.

Το design όμως, απογειώνεται με το iPhone 13 Pro. Η σχεδίαση από το πίσω μέρος μοιάζει με το iPhone 13 Pro, αν και η μονάδα κάμερας είναι μεγαλύτερη χάρη στον νέο κύριο αισθητήρα 48MP.

267227-l


Apple iPhone 14

Εν τω μεταξύ, τα iPhone 14 και 14 Plus έχουν αποκλειστική πρόσβαση στη νέα κίτρινη απόχρωση. Γύρω από το μπροστινό μέρος, το κέντρο ειδοποιήσεων έχει αντικατασταθεί με το ολοκαίνουργιο Dynamic Island, το νέο χώρο στην κορυφή της οθόνης όπου μπορείτε να βλέπετε τις ειδοποιήσεις σας, ακόμα και όταν μιλάτε στο τηλέφωνο.

Οθόνη σε iPhone 14 VS iPhone 14 Pro

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μόνο δύο μεγέθη οθόνης φέτος σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 14. Τα iPhone 14 και iPhone 14 Pro είναι τα μικρότερα μοντέλα με οθόνη 6,1 ιντσών ενώ τα iPhone 14 Plus και iPhone 14 Max έχουν μεγαλύτερες οθόνες των 6,7 ιντσών.

Και τα τέσσερα διαθέτουν την Super Retina XDR οθόνη της Apple και χρησιμοποιούν OLED τεχνολογία πάνελ. Το iPhone 14 έχει ανάλυση 2532 x 1170 (460 ppi) ενώ το iPhone 14 Pro είναι 2556 x 1179 (460 ppi), επομένως οι αναλύσεις είναι λειτουργικά ίδιες.

Για τις μεγαλύτερες συσκευές, το iPhone 14 Plus έρχεται στα 2778 x 1284 (458 ppi) με το iPhone 14 Pro Max στα 2796 x 1290 (460 ppi).

Όσον αφορά την φωτεινότητα, το iPhone 14 έχει την μέγιστη φωτεινότητα HDR 1.200 nits, ενώ το iPhone 14 Pro έχει οριστεί να έχει κορυφαία φωτεινότητα HDR 2.000 nits.

Στο iPhone 14 Pro απολαμβάνουμε και την λειτουργία πάντα ανοιχτής οθόνης. Αυτή είναι μια λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης που σας επιτρέπει να βλέπετε ορισμένες βασικές πληροφορίες με μια ματιά ενώ η οθόνη του τηλεφώνου σας είναι απενεργοποιημένη.

iphone_14_pro_space_black_q37w-3x__1_


Apple iPhone 14 Pro

Ως συνήθως με τα iPhone, οι οθόνες είναι εξαιρετικά όμορφες. Με έντονα χρώματα και βαθύ μαύρο, τόσο το iPhone 14 όσο και το iPhone 14 Pro εντυπωσιάζουν με οποιοδήποτε οπτικό περιεχόμενο. Αλλά το Pro έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα με τη φωτεινότητα, η οποία είναι ιδανική για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Κάμερες σε iPhone 14 VS iPhone 14 Pro

Όπως κάθε χρόνο, η Apple αναβάθμισε τις κάμερες τόσο στο iPhone 14 όσο και στο iPhone 14 Pro. Το iPhone 14 (και το iPhone 14 Plus) έχει μεγαλύτερο κύριο αισθητήρα 12MP με μεγαλύτερα pixel (1,9 microns), ταχύτερο διάφραγμα f/1,5 και 49% βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Η σταθεροποίηση εικόνας με μετατόπιση αισθητήρα είναι επίσης διαθέσιμη.

Η μπροστινή κάμερα των 12MP και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 έχει ενισχυθεί με το υβριδικό σύστημα εστίασης, εν μέρει με τη νέα δυνατότητα αυτόματης εστίασης για πιο καθαρές selfies.

Η Apple παρουσίασε επίσης το Photonic Engine στη σειρά iPhone 14, το οποίο χρησιμοποιεί AI (τεχνητή νοημοσύνη) για να βελτιώσει τη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό και στις τρεις κάμερες.

Η λειτουργία βίντεο είναι επίσης αναβαθμισμένη χάρη στην νέα λειτουργία Action. Αν και ίσως δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο η προσθήκη Cinematic mode, η λειτουργία Action φαίνεται ότι θα αναβαθμίσει μαζικά τη σταθεροποίηση βίντεο.

Το iPhone 14 Pro έχει όλες αυτές τις δυνατότητες λογισμικού, αλλά με έναν νέο κύριο αισθητήρα 48MP που είναι επίσης 65% μεγαλύτερος από τον αισθητήρα του iPhone 13 Pro. Μπορεί να κάνει 2x οπτικό ζουμ από μόνο του, αλλά σε συνδυασμό με τον τηλεφακό 12MP 3x, μπορείτε να λάβετε μερικές από τις πιο ωραίες και ζωντανές φωτογραφίες με ζουμ.

Η υπερευρεία κάμερα 12 MP στο iPhone 14 Pro είναι επίσης καλύτερη από αυτή του iPhone 13 Pro, αφήνοντας τρεις φορές περισσότερο φως από πριν.

Ακόμα και το φλας έχει βελτιωθεί. Και για επαγγελματίες φωτογράφους, το iPhone 14 Pro μπορεί να τραβήξει μια τεράστια εικόνα RAW 48MP, ξεκλειδώνοντας πολλές δυνατότητες για μεταγενέστερες επεξεργασίες.

Απόδοση iPhone 14 VS iPhone 14 Pro

Ένας άλλος τομέας όπου το iPhone 14 και το iPhone 14 Pro αποκλίνουν είναι το chipset. Το iPhone 14 είναι εξοπλισμένο με το A15 Bionic του περασμένου έτους, αν και χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη έκδοση που βρίσκεται στο iPhone 13 Pro, αυτή με GPU 5 πυρήνων.

Εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό τσιπ για τα σημερινά πρότυπα, ξεπερνώντας ακόμη και το Snapdragon 8 Plus Gen 1 της Qualcomm.

lvy7otH__1_


Apple iPhone 14 Pro Max

Το iPhone 14 Pro, εν τω μεταξύ, έχει σχεδιαστεί με το νέο A16 Bionic με εξαπύρηνο CPU, πενταπύρηνο GPU και Neural Engine 16 πυρήνων. Αυτό είναι ένα ισχυρό τσιπ, που ξεπερνά όλα τα άλλα smartphone.

Διάρκεια μπαταρίας και φόρτιση iPhone 14 VS iPhone 14 Pro

Η μπαταρία του iPhone 14 διαρκεί όλη μέρα, χωρίς να χρειαστεί να τη φορτίσετε άμεσα, χρησιμοποιώντας το έτσι για πολλές ώρες, δίχως να χάνετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει, διευκολύνοντας την καθημερινότητά σας.

Το iPhone 14 Pro διαθέτει all-day battery life, για να απολαμβάνετε τις ισχυρές δυνατότητές του όλη μέρα, με μία μόνο φόρτιση ενώ το iPhone 14 Pro Max σας ακολουθεί και σας κρατά συνδεδεμένους όπου κι αν βρίσκεστε με μία μόνο φόρτιση.

Η απόδοση της μπαταρίας σε κάθε μοντέλο, διαφέρει ως εξής:

iPhone 14 – Έως και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.
iPhone 14 Plus – Έως και 26 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.
iPhone 14 Pro – Έως και 23 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.
iPhone 14 Pro Max – Έως και 29 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης