Σότσι: Η Ρωσία αποκλείστηκε στο χόκεϊ από τις ΗΠΑ και «φωνάζει» για τη διαιτησία

Σότσι: Η Ρωσία αποκλείστηκε στο χόκεϊ από τις ΗΠΑ και «φωνάζει» για τη διαιτησία

Οι διαιτητές ακύρωσαν γκολ των Ρώσων, ενώ το σκορ ήταν 2-2, καθώς όπως υποστήριξαν το τέρμα μετακινήθηκε από την θέση του πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα

Σότσι: Η Ρωσία αποκλείστηκε στο χόκεϊ από τις ΗΠΑ και «φωνάζει» για τη διαιτησία
Μια αμφισβητούμενη φάση έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στο χόκεϊ επί πάγου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

4:40" πριν το τέλος του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 2-2, ο Ρώσος Τιούτιν εξαπέλυσε ένα σουτ το οποίο κατέληξε στο τέρμα των Αμερικανών. Οι διαιτητές όμως ακύρωσαν το γκολ καθώς όπως υποστήριξαν το τέρμα (δεν είναι και πολύ σταθερό) μετακινήθηκε από την θέση του πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα!

Κλείσιμο
Οι Ρώσοι παίκτες κατηγόρησαν τον goalie της αμερικανικής ομάδας ότι το έκανε επίτηδες και θα έπρεπε να τιμωρηθεί με δίλεπτη αποβολή, όμως οι διαιτητές είχαν διαφορετική άποψη, το παιχνίδι  συνεχίστηκε και βρήκε νικητές τους Αμερικανούς αστην διαδικασία των πέναλτι.

Αυτό που ανέβασε περισσότερο τους τόνους ήταν η δήλωση του προπονητή των Αμερικανών μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος τόνισε ότι το γκολ δεν έπρεπε να ακυρωθεί, αφού ήταν κανονικό. Δήλωση που επικαλούνται οι Ρώσοι για το «σφάξιμο» τους. Από την πλευρά των διοργανωτών πάντως, διευκρινίζεται ότι ο κανονισμός περί επικύρωσης του τέρματος ισχύει μόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς του NHL (Αμερικανική Λίγκα) και όχι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες του αθλήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης