NBA - Σανς-Κλίπερς 123-109: Ηχηρή απάντηση από Ντουράντ, Μπούκερ και 1-1 το Φοίνιξ (vid)

NBA - Σανς-Κλίπερς 123-109: Ηχηρή απάντηση από Ντουράντ, Μπούκερ και 1-1 το Φοίνιξ (vid)

Με μπροστάρηδες τους Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ, οι Σανς έκαναν το καθήκον τους και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά με τους Κλίπερς, που κρατούν όμως το break από το Game 1

buker-durant
Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι ο Καουάι Λέοναρντ να έβγαλε... λαγούς από το καπέλο του, αλλά αυτήν τη φορά ήταν σειρά των Μπούκερ και Ντουράντ να αναλάβουν δράση. Οι Σανς επικράτησαν με 123-109 των Κλίπερς και έκαναν το μίνιμουμ των νικών στην έδρα τους, πηγαίνοντας πλέον στο «Hollywood» να ψάξουν πίσω το break που δέχτηκαν.

Los Angeles Clippers vs. Phoenix Suns Full Highlights 1st QTR | Apr 18 | 2022-2023 NBA Playoffs


Από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης οι ομάδες επιβεβαίωσαν το πόσο κλειστή είναι αυτή η σειρά. Οι Κλίπερς μπήκαν ξανά πιο δυνατά και με ένα τρίποντο του Καουάι προηγήθηκαν 22-26 λίγο πριν το φινάλε της 1ης περιόδου.

Κλείσιμο
Με τις δύο επιθέσεις να βρίσκουν ρυθμό, η παρέα του Λος Άντζελες έστειλε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, όταν ο Γουέστμπρουκ σκόραρε για το 30-40 (16'). Από το 48-57 και έπειτα, οι Σανς αποφάσισαν να παίξουν σκληρά στην άμυνα και με επιμέρους σκόρ 11-2 να επιστρέψουν προτού καλά καλά κλείσει το ημίχρονο, με τον Μπούκερ πρωταγωνιστή.

Στη συνέχεια υπήρξε ένας μονόλογος. Ο Μπούκερ το πήρε προσωπικά και οι «ήλιοι», παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν τον ρυθμό του. Το σκορέγινε 71-61 μετά από ένα τρίποντο του Κρεγκ, με τον Ντουράντ να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση του σκοραρίσματος. Οι προσπάθειες του Καουάι διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδα πέντε πόντων (87-92), αλλά η τέταρτη περίοδος ήταν απολαυστική για τους Σανς.

Κράτησαν τους αντιπάλους τους σε παραγωγή 17 πόντων και με αυτά τα νούμερα θα ήταν αδύνατο να μη μεταφέρουν τη σειρά στο Λος Άντζελες με το σκορ στο 1-1. Μπούκερ και Ντουράντ έμοιαζαν ασταμάτητοι και με ένα καλάθι του πρώτου το σκορ πήγε στο 106-94, 8 λεπτά πριν το φινάλε. Σκορ μη αναστρέψιμο με την εικόνα των δύο ομάδων σε εκείνο το σημείο. Το ταλέντο των Σανς ήταν λογικό να εμφανιστεί στη σειρά και πλέον έχουμε... μάχη.

Αυτήν τη φορά ο Καουάι δεν έφτανε

MVP της αναμέτρησης δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ντέβιν Μπούκερ. Ο γκαρντ του Φοίνιξ ήταν ορχήστρα και με 38 πόντους, 9 ασίστ, 14/22 σουτ εντός παιδιάς (4/7 τρίποντα) έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Κλίπερς, δίνοντας τη δική του απάντηση στον Γουέστμπρουκ που τον «κλείδωσε» στο Game 1. Από κοντά και ο Ντουράντ με 25 πόντους, 5 ασίστ, διψήφιοι οι Κρεγκ, Πολ (με 8 ασίστ) και Έιτον για τους Σανς.

Από πλευράς Κλίπερς αυτήν τη φορά τα νούμερα του Λέοναρντ δεν έφταναν, κυρίως διότι δε σταμάτησαν τους σταρ των Σανς. Ο Καουάι ήταν ξανά εκεί με 31 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, ο Γουέστμπρουκ πέτυχε άλλους 28 και το 1-1 στις αποσκευές, παρά την ήττα, είναι θετικός απολογισμός για εκείνους.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-29, 59-59, 92-87, 123-109

Το πανόραμα της σειράς
16/4: Σανς - Κλίπερς 110-115
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης