Australian Open - Τζόκοβιτς - Πολ 3-0: Ραντεβού με τον Τσιτσιπά στον τελικό έκλεισε ο «Νόλε»

Australian Open - Τζόκοβιτς - Πολ 3-0: Ραντεβού με τον Τσιτσιπά στον τελικό έκλεισε ο «Νόλε»

Την Κυριακή η μεγάλη «μάχη» για τον Έλληνα τενίστα - Ο «Νόλε» κέρδισε με 3-0 τον Πολ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 3-1 τον Κατσάνοφ

tsitsipas_nole_arthro
To... αυτονόητο επιβεβαιώθηκε στον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό και θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Απέναντι σε έναν φανερά αγχωμένο Τόμι Πολ, επικράτησε με 3-0 σετ (7-5, 6-1, 6-2) σε 2 ώρες και 20 λεπτά και την Κυριακή το πρωί θα παίξει στον τελικό κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ελπίζοντας στο 10ο τίτλο του στη Μελβούρνη, αλλά παράλληλα και τον 22ο σε grand slam, για να ισοφαρίσει τον Ναδάλ στη σχετική λίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την άλλη πλευρά, θα αγωνιστεί για 2η φορά σε τελικό Grand Slam, αφού ήταν φιναλίστ το 2021 στο Roland Garros. Εάν νικήσει την Κυριακή, θα βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.



Παράλληλα, όπως σημειώνει το Gazzetta αυτός θα είναι ο υπ αριθμόν 93 τίτλος καριέρας αν επικρατήσει του Τσιτσιπά, για τον ξεπεράσει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Το άγχος του πρωτάρη σε ημιτελικό σλαμ, Τόμι Πολ, ήταν κάτι παραπάνω από φανερό στο παιχνίδι. Μόνο μετά το 5-1 στο πρώτο σετ έδωσε σημεία ζωής, πηγαίνοντας να κάνει μία μεγάλη ανατροπή, αλλά μετά τα πάντα άλλαξαν προς το χειρότερο.

Κλείσιμο
Στο πρώτο σετ βρέθηκε να χάνει με 5-1 και τον Τζόκοβιτς να έχει set point στο σερβίς του, παρά το γεγονός ότι ο Σέρβος έκανε κακό παιχνίδι με 9 winners και 17 αβίαστα λάθη μέχρι εκείνο το σημείο! Ο Πολ γλίτωσε το σετ και έσπασε το σερβίς του Νόλε, για να μειώσει σε 5-3 και να αναθαρρήσει λίγο. Ο Σέρβος συνέχισε να κάνει λάθη, δίνοντας διπλό break point στον Πολ, με τον Αμερικανό να σημαδεύει το μπάκχαντ του Τζόκοβιτς και να μειώνει σε 5-4 και στη συνέχεια να ισοφαρίζει! Όμως, ο Νόλε κάπου εκεί άρχισε να συνέρχεται κι αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε το break από λάθη του Αμερικανού και πήρε το πρώτο σετ.

Ο Πολ στο δεύτερο σετ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα… Ο Νόλε, τσαντισμένος και από μία μικρή μερίδα που τον γιούχαρε μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ (τους έδειξε το… αυτί του καθώς άκουγε διάφορα για τον πατέρα του μετά τα όσα έγιναν χθες), εμφάνισε το γνωστό καλό του πρόσωπο και μέχρι να πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει ο Αμερικανός, το σκορ είχε φτάσει στο 5-0! Αυτή τη φορά ο Τζόκοβιτς δεν έκανε την «κοιλιά» του πρώτου σετ και έφτασε στο 2-0, επικρατώντας με 6-1.

Η εικόνα στο τρίτο σετ δεν άλλαξε καθόλου. Ο Πολ είχε άθλια ποσοστά στο σερβίς στα πρώτα τρία games (47% πρώτο σερβίς, 29% κερδισμένοι πόντοι και 38% κερδισμένοι στο δεύτερο) και φυσιολογικά βρέθηκε πίσω με δύο break και 3-0 στο σκορ.

Ο Νόλε έχοντας στην άκρη του μυαλού του και το πρόβλημα με το πόδι, ήθελε να τελειώσει το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Προηγήθηκε 4-0, o Αμερικανός μείωσε σε 4-1, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν αμείλικτος... Με love game έκανε το 5-1, ο αντίπαλός του μείωσε σε 5-2, αλλά στο επόμενο game o Σέρβος έκλεισε ραντεβού σε έναν ακόμη τελικό grand slam (33oς).

Στον τελικό του Australian Open ο Τσιτσιπάς - Απέκλεισε με 3-1 τον Κατσάνοφ

Νωρίτετα,  στον τελικό του Australian Open προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέκλεισε σε 3.21' με 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3 τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ και θα παίξει την Κυριακή (10:30) στον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Τόμι Πολ (αγωνίζονται σήμερα στις 10:30).





Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για 2η φορά σε τελικό Grand Slam αφού ήταν φιναλίστ το 2021 στο Roland Garros.

Στη Μελβούρνη τα κατάφερε μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες σε ημιτελικούς (2019, 2021, 2022) και πλέον εκτός από τον τίτλο κυνηγάει και την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Νικητής στο τάι μπρέικ

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με άνεση 2-1 και με μπρέικ έφτασε στο 3-1. Ο Κατσάνοφ είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ και με την 2η ευκαιρία μείωσε με μπρέικ σε 3-2.



Ο Ρώσος ισοφάρισε σε 3-3 με love service game αλλά ο Τσιτσιπάς με μπρέικ προηγήθηκε με 5-3! Ο Έλληνας είχε δύο διπλά σφάλματα στο 9ο γκέιμ και ο αντίπαλος του έφτασε με άνεση σε μπρέικ (5-4).

Ισοφάρισε σε 5-5 ο Κατσάνοφ και σε 6-6. Στο τάι μπρέικ ο Τσιτσιπάς έκανε... περίπατο και σε 55' έκλεισε στο 7-6 (2).

Μπρέικ και φινάλε

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε σε διπλό μπρέικ στο 3ο γκέιμ και ο Κατσάνοφ το έσβησε. Το ίδιο έκανε και με το 3ο και προηγήθηκε με 2-1.



Με love service game ο Ρώσος έκανε το 3-2 και με 4-3. Ο Έλληνας είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ και το εκμεταλλεύτηκε. Με μπρέικ προηγήθηκε με 5-4 και έκλεισε το σετ στο 6-4.

Έσβησε 2 ματς πόιντ και μείωσε

Όπως και στο 2ο σετ έτσι και στο 3ο ο Τσιτσιπάς έχει 2 μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και ο Ρώσος τα έσβησε. Με το 3ο όμως έφτασε σε μπρέικ και στο 2-1.

Το υπερασπίστηκε με το σερβίς του για το 3-1 και έφτασε στο 4-2. Μείωσε σε 4-3 ο Κατσάνοφ αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο γκέιμ για το 5-3.

Με μπρέικ ο Ρώσος ισοφάρισε σε 5-5 και το υπερασπίστηκε για το 6-5. Ο Τσιτσιπάς το οδήγησε στο τάι μπρέικ όπου είχε 2 ματς πόιντ (6-4). Ο Ρώσος τα έσβησε και κέρδισε με 7-6 (6)!



Αποφασισμένος Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς είχε τριπλό μπρέικ πόιντ στο ξεκίνημα του 4ου σετ και με την 3η ευκαιρία έφτασε με μπρέικ στο 2-0. Ο Έλληνας το υπερασπίστηκε για το 3-0 και ο Ρώσος μείωσε σε 3-1.

Με άνεση έγραψε το 4-1 και το 5-2. Έκλεισε τελικά στο 6-3.

Με την γλώσσα των αριθμών 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 66 winners και 34 αβίαστα λάθη και ο Κάρεν Κατσάνοφ είχε 46-32. Ο Έλληνας είχε 18 άσους (έναντι 10) αλλά και 5 διπλά σφάλματα. 

Τα μπρέικ πόιντ ήταν 3/4 για τον Ρώσο και 5/12 για τον Έλληνα. Οι πόντοι ήταν 145-132 για τον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας είχε 84% σε κερδισμένους πόντους στο 1ο σετ και ο αντίπαλος του είχε 66%. 



Ειδήσεις σήμερα:

Ανανεωμένη και... αλλιώτικη η Αν Χάθαγουεϊ - Τι «τρέχει» με το πρόσωπό της;

Αντώνης Κανάκης για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Μας πλήγωσε σε ανθρώπινο επίπεδο»

Australian Open, Κατσάνοφ - Τσιτσιπάς 1-3: Στον τελικό για τον τίτλο ο Στέφανος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης