Εμπαπέ: Ανανέωσε έως το 2025 στην Παρί

Εμπαπέ: Ανανέωσε έως το 2025 στην Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κιλιάν Εμπαπέ έως το 2025 και θα του δώσει 600 εκατ. ευρώ - Ο Γάλλος παίρνει 300 εκατ. ευρώ ως μπόνους υπογραφής και άλλα 100 εκατ. τον χρόνο  - Καταγγελία της La Liga στην UEFA για παραβίαση των κανόνων του FFP από τους Παριζιάνους

25730549
Ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν έως το 2025 παραμένει ο Κιλιάν Εμπαπέ.  Η Παρί ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γάλλο έως το 2025 αφού πρώτα εκείνος απέρριψε την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας ανακοίνωσε την ανανέωση που θα χαρίσει 600 εκατ. έως το 2025 στον Γάλλο  με video στα social media 

Παράλληλα με το βίντεο ο Κιλιάν Eμπαπέ επιβεβαίωσε την ανανέωση στο γήπεδο πριν από τον αγώνα με την Μετς και αποθεώθηκε από τον κόσμο! 



Μάλιστα το αφεντικό της ομάδας, ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί τον παρουσίασε με τη φανέλα που έφερε το όνομά του και το έτος 2025.  «Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι ο Kylian Mbappé ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2025», είπε ο πρόεδρος και τον διέκοψαν οι οπαδοί για να τον αποθεώσουν. 

«Αυτό είναι το σπίτι μου, η πόλη μου, όπως έλεγα πάντα. Θα συνεχίσω στην Παρί Σεν Ζερμέν για να κατακτήσουμε τίτλους μαζί, ελπίζω να συνεχίσω να κάνω πάντα αυτό που θέλω για εσάς» , δήλωσε προς το κοινό των Παριζιάνων ο 23χρονος σταρ.



Η Παρί ενώ όλα έδειχναν ότι ο παίκτης θα συνεχίσει στην Ρεάλ  έκανε την ανατροπή προσφέροντας στον 23χρονο επιθετικό  μπόνους υπογραφής 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κάθε χρόνο θα αμοίβεται με 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνια.

𝐍𝐨𝐭𝐫𝐞

𝐡𝐢𝐬𝐭𝐨𝐢𝐫𝐞 𝐬’𝐞́𝐜𝐫𝐢𝐭 𝐢𝐜𝐢
𝐈𝐜𝐢 𝐜’𝐞𝐬𝐭 𝐏𝐚𝐫𝐢𝐬

🔴🔵 #KylianCestParis pic.twitter.com/LtCVEKeqis

— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) May 21, 2022 «Deal» 600 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας.  Εκτός από τις μυθικές του απολαβές ο Κιλιάν Μπαπέ θα έχει και... υπερεξουσίες επιπέδου αθλητικού διευθυντή και θα έχει λόγο για τις επιλογές προπονητή, τεχνικού διευθυντή και παικτών.

Οι Μαδριλένοι από την πλευρά τους έδιναν  50.000.000 ευρώ έως το 2024 και 120 εκατ. ευρώ μπόνους υπογραφής. 

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε αποκτήσει τον Μπαπέ από τη Μονακό (170 εκατ. το 2017) και έχει πανηγυρίσει τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, δυο League Cup και τρία Super Cup Γαλλίας. Ο διεθνής επιθετικός μετράει μέχρι σήμερα 216 συμμετοχές με τους Παριζιάνους με 168 γκολ και 87 ασίστ.

Βέβαια ο μεγάλος στόχος του είναι η κατάκτηση του Champions League με την Ρεάλ να του κόβει το δρόμο το 2022. Παράλληλα με την εθνική Γαλλίας είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018. 

Η συνομιλία με τον Πέρεθ 

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Εμπαπέ απάντησε αρνητικά στην Ρεάλ Μαδρίτης η οποία απέτυχε για 2η φορά (πρώτη το 2017) να τον κάνει δικό της. 

Ο Γάλλος άσος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ. 

«Θέλω να σας ενημερώσω πως επέλεξα να μείνω στην Παρί Σεν Ζερμέν. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να παίξω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα που υποστηρίζω απ’ όταν ήμουν παιδί. Ελπίζω να καταλαβαίνετε την απόφασή μου, καλή τύχη στον τελικό του Champions League», του είπε ο Εμπαπέ. 



Από την πλευρά του πρόεδρος της Ρεάλ απάντησε στο μήνυμα:   «Λυπάμαι για όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες. Χάλασαν το όνειρο που είχες από παιδί. Σου εύχομαι τα καλύτερα».


H αντίδραση της La Liga

Η La Liga αντέδρασε στην ανανέωση του Εμπαπέ με την Παρί και απείλησε ότι θα φτάσει έως την UEFA. Θα κινηθεί νομικά  κατά της Παρί Σεν Ζερμέν  καταγγέλοντάς την στην UEFA για παραβίαση των κανόνων του FFP. Έτσι υπάρχει ορατός κίνδυνος αποκλεισμούς της Παρί από την Ευρώπη! 

«Είναι σκάνδαλο, θα καταγγείλουμε την Παρί στην UEFA, στις γαλλικές και στις ευρωπαϊκές αρχές.




Αυτό το είδος συμφωνίας απειλεί την οικονομική βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», αναφέρεται σε δήλωση της La Liga, προσθέτοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και την αθλητική ακεραιότητα μεσοπρόθεσμα, όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και από τα εγχώρια πρωταθλήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της La Liga

«Τέτοιου είδους συμφωνίες επιτίθενται στην οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας και την αξιοπρέπεια του αθλήματος, όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και για τις εγχώρις λίγκες. Είναι σκανδαλώδες ένα κλαμπ όπως η Παρί, το οποίο την περασμένη σεζόν κατέγραψε απώλειες 220 εκατ. ευρώ και συσσώρευσε απώλειες 700 εκατ. ευρώ τις τελευταίες σεζόν (ενώ ανέφερε χορηγικά έσοδα με αμφίβολη αξία), με ένα ρόστερ που κοστίζει συνολικά 650 εκατ. ευρώ σε μισθούς, να ολοκληρώνει τέτοια μεταγραφή ενώ όσες ομάδες μπορούσαν να τον αγοράσουν χωρίς να υποθηκεύσουν όλο το μισθολόγιό τους, ήταν ανήμπορες να το κάνουν.

Στο παρελθόν η La Liga διαμαρτυρήθηκε στην UEFA κι άλλες φορές για την παραβίαση του fair-play από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτές οι καταγελλίες είχαν αποτέλεσμα και η UEFA τιμώρησε το κλαμπ, αλλά το CAS, σε μια παράξενη απόφαση, ανέτρεψε τις κυρώσεις.

Η La Liga και άλλοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί φορείς ήλπιζαν ότι με την ένταξη του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί σε σώματα όπως η οργανωτική επιτροπή της UEFA και η προεδρία της ECA, θα απέτρεπαν τέτοιες πρακτικές, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Ωστόσο, επαληθεύτηκε το αντίθετο. Η επένδυση της Παρί είναι ανέφικτη, για έναν σύλλογο με υπέρογκο μισθολόγιο και τεράστιες οικονομικές απώλειες τις προηγούμενες σεζόν. Παραβιάζει τους τρέχοντες κανόνες της UEFA.

Αυτή η συμπεριφορά παρουσιάζει άλλη μια φορά ότι τα κλαμπ που διοικούνται από καθεστώτα δεν σέβονται και δεν θέλουν να σεβαστούν τους κανόνες μιας κοινωνίας τόσο σημαντικής όπως το ποδόσφαιρο. Αυτοί οι κανόνες είναι το κλειδί για να προστατεύουν και να συντηρούν εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές. Αυτή η συμπεριφορά που υποκινείται από τον Αλ-Κελαϊφί, βάζει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όσο και η European Super League».



«Πυρά» Τέμπας προς Παρί

Νωρίτερα ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ξέσπασε δημόσια για το θέμα χαρακτηρίζοντας την ανανέωση του ΕΜπαπέ ως «προσβολή στο ποδόσφαιρο.

«Αυτό που κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Μπαπέ με τεράστια ποσά λίγο καιρό ενώ έχει καταγράψει ζημία 700 εκατομμυρίων ευρώ τις τελτευταίες σεζόν κι έχοντας ήδη μισθολόγιο άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, είναι προσβολή για το ποδόσφαιρο. Η Παρί είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη Super League», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τέμπας.





Ειδήσεις σήμερα:

Τρέμω για τη στιγμή που θα πρέπει να πω στη Λυδία τι έγινε, λέει ο πατέρας της Καρολάιν

«Πηγή υπερμετάδοσης» της ευλογιάς των πιθήκων μια σάουνα στη Μαδρίτη και ένα «φεστιβάλ Φετίχ» στο Βέλγιο

Υπουργείο Πολιτισμού: Η απάντηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετά την ανάκληση της δωρεάς για τους «Δεσμώτες του Φαλήρου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης