Australian Open: Στην Αυστραλία βρίσκονται τουλάχιστον τρεις ακόμη αθλητές με την ίδια ιατρική εξαίρεση του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς

Australian Open: Στην Αυστραλία βρίσκονται τουλάχιστον τρεις ακόμη αθλητές με την ίδια ιατρική εξαίρεση του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς

Στον απόηχο του θόρυβου γύρω από τον Σέρβο τενίστα, δημοσίευμα ισχυρίζεται πως στην Αυστραλία βρίσκονται ήδη τρεις αθλητές που σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο Australian Open με την ίδια βίζα - Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μία εξ αυτών βρίσκεται στο ίδιο ξενοδοχείο με τον «Νόλε»

nole
Ενώ ο διπλωματικός «πόλεμος» γύρω από το όνομα του νούμερο 1 τενίστα του πλανήτη συνεχίζεται, δημοσίευμα του Reuters ισχυρίζεται πως στην Αυστραλία βρίσκονται ήδη τρεις αθλητές με την ίδια ιατρική εξαίρεση του Σέρβου, καθώς επίσης πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι στην σχετική λίστα.

Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται δικιά του πηγή η οποία πάει κόντρα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διά στόματος της Υπουργού, Κάρεν Άντριους, σύμφωνα με την οποία εξετάζονται ήδη τα δικαιολογητικά ακόμη δύο αθλητών του τένις οι οποίοι ταξίδεψαν για το τουρνουά. Βάσει των όσων δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή στο Reuters, εξαιρέσεις έχουν δοθεί σε παίκτες και διαιτητές οι οποίοι δεν έχουν κάνει ακόμη το ταξίδι.

«Αιχμάλωτος» σε ειδική δομή

Για την ώρα, ο Τζόκοβιτς παραμένει -σύμφωνα με την δικιά του πλευρά- εγκλωβισμένος στη Μελβούρνη καθώς οι αρχές ακύρωσαν τη βίζα του, ενώ την ίδια στιγμή η Υπουργός Άντριους ξεκαθάρισε πως ο Σέρβος μπορεί να φύγει από τη χώρα όταν αυτός το αποφασίσει. «Ο κ. Τζόκοβιτς δεν είναι κρατούμενος στην Αυστραλία, είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θέλει. Επιλέγει να παραμένει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Μέσω των δικηγόρων του ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κατέθεσε έφεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης για την ακύρωση απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης και στην χθεσινή ακρόαση που ξεκίνησε στις 6 μμ (τοπική ώρα, 9 ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να αποφανθεί για την τύχη του, αλλά ο αρμόδιος δικαστής ανέβαλε τη διαδικασία για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Κλείσιμο
Οι τελευταίες ώρες τον βρίσκουν «καρφωμένο» στο «Park Hotel», μια κατοικία στη Μελβούρνη που τη χρησιμοποιούν ως κέντρο για μετανάστες που ζητούν άσυλο από την κυβέρνηση και πρέπει να συμμορφωθούν με την καραντίνα, με αρκετούς οπαδούς του να έχουν συγκεντρωθεί ακόμη και στον περιβάλλοντα  χώρο για να ζητήσουν την... απελευθέρωσή του, όπως κάνουν και αρκετοί συμπατριώτες του στο Βελιγράδι μετά και την «απειλή» του πατέρα του πως ο κόσμος θα βγει στους δρόμους αν ο γιος του δεν αφεθεί ελεύθερος.

Το «ευχαριστώ» του Τζόκοβιτς

Με μήνυμα του μέσω Instagram ο Νόβακ Τζόκοβιτς ευχαρίστησε τον κόσμο απ' όλο τον πλανήτη για την υποστήριξη προς το πρόσωπο του. 


«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο ανά τον πλανήτη για τη συνεχή σας στήριξη. Μπορώ να την αισθανθώ και την εκτιμώ», έγραψε ο Σέρβος σε story στο Instagram.


Του κάνει... παρέα η Βορατσόβα

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που έρχονται από την Αυστραλία, συγκεκριμένα του «ABC News», στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένει αναγκαστικά μέχρι να δοθεί μια τελική λύση στο ζήτημα και η Τσέχα τενίστρια, Ρενάτα Βορατσόβα, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά για τους υπόλοιπους.

vorocova


Εμβολιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Τα προβλήματα του Τζόκοβιτς θα γλιτώνει από 'δω και πέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον καλύτερο Έλληνα τενίστα να αφήνει πίσω του τις όποιες σκέψεις του γύρω από τα εμβόλια και να προχωράει σε εμβολιασμό με το μονοδοσικό Johnson & Johnson, όπως ισχυρίστηκε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από τη Μελβούρνη επικαλούμενος πληροφορίες από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του «Tsitsifast».

Ειδήσεις σήμερα:

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία - Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Καιρός: Στο Ιόνιο οι πιο ισχυρές καταιγίδες σήμερα, πολλές βροχές τις επόμενες ημέρες

Μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια - Εξειδίκευση των μέτρων από τον Σκρέκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης