Πολάκης: Προχωράμε μπροστά ή γυρίζουμε στους γκάνγκστερ που χρεοκόπησαν τη χώρα;

Πολάκης: Προχωράμε μπροστά ή γυρίζουμε στους γκάνγκστερ που χρεοκόπησαν τη χώρα;

Από το Βενιζέλειο νοσοκομείο που επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «γκάνγκστερ» τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ - Υποστήριξε ότι όλα τα έργα που εγκαινιάζονται από την κυβέρνηση είναι υπαρκτά και δεν είναι μακέτες

polakhs5
Μία νέα δομή υποστήριξης των συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για τον ξενώνα Αριάδνη, η υλοποίηση του οποίου βασίστηκε σε μία ιδέα των εργαζομένων του νοσοκομείου και χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Θα γυρίσουμε στους γκάνγκστερ;

Αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Πολάκης είπε ότι: «Ο ελληνικός λαός συγκρίνοντας πώς ήταν το 2014, 2015 με το πώς είναι σήμερα τα πράγματα και ειδικά στις υποδομές και τις κοινωνικές δομές, βλέποντας και την καθημερινότητα του σήμερα, ανεξάρτητα από το ότι, ένα μεγάλο μέρος συστημικών ΜΜΕ δεν βλέπει και δε δείχνει τις αλλαγές, και όλα όσα είναι υπαρκτά, όλα όσα εγκαινιάζονται και δεν είναι σε μακέτες, όλα αυτά, είναι το δείγμα που έχει ο πολίτης πλέον μπροστά του». Και πρέπει είπε ο κ. Πολάκης ο Έλληνας «να αποφασίσει αν θα συνεχίσει και την επόμενη τετραετία με μία κυβέρνηση που θα στηρίξει τη δίκαιη ανάπτυξη, για μία κοινωνία ισοτιμίας, αλληλεγγύης, που θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος, τη μείωση της ανεργίας, θα προσπαθήσει να ξαναφέρει τα παιδιά πίσω από το εξωτερικό. Ο πολίτης πρέπει να επιλέξει αυτό ή αν θα ξαναγυρίσει στη χώρα με τους γκάνγκστερ που τη χρεοκόπησαν»!

Εγκαινίασε ξενώνα

Αναφερόμενος στον ξενώνα που εγκαινίασε ο κ. Πολάκης εξήγησε ότι οι άνθρωποι που έρχονται από τα νησιά του Αιγαίου και όλη την Κρήτη είχαν ανάγκη αυτόν τον χώρο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, λόγω μακροχρόνιας νοσηλείας, κρίνεται απαραίτητη η διαμονή των συνοδών συγγενών σε ξενοδοχείο, που συνεπάγεται υψηλές δαπάνες και γι' αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να αξιοποιήσει την ιδέα του σωματείου. Το έργο, όπως είπε, χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, με το ποσό των περίπου 100.000, ενώ στις 20.000 ευρώ ανήλθαν οι δωρεές. Υλοποιήθηκε χάρη και στην εθελοντική εργασία των τεχνικών του νοσοκομείου και αριθμεί 8 κρεβάτια, τα οποία διατίθενται κατά προτεραιότητα σε συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που η κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χλμ. από το Ηράκλειο.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης που συνοδευόταν από τον διοικητική του Βενιζέλειου Ιωάννη Τασόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή Γιώργο Μοσχοβάκη, τη διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομάτη, τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου και στελέχη ιατρικών υπηρεσιών και εργαζόμενους επισκέφθηκε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου. Ακολούθως συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ βρέθηκε και στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Βενιζέλειου, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης του έργου από τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Νωρίτερα ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, όπου εγκαινίασε τον ψηφιακό μαστογράφο, τον πρώτο ψηφιακό μαστογράφο που μπαίνει σε πρωτοβάθμια δομή της Κρήτης, όπως είπε. «Είναι ένα απτό δείγμα της αναβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Να υπενθυμίσω πως το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου πριν από λίγα χρόνια είχε αποστελεχωθεί πλήρως, είχε ένα παμπάλαιο ακτινολογικό μηχάνημα, είχε λίγους γιατρούς και τίποτε άλλο.

«Τα τελευταία 35 χρόνια το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε στην Κρήτη με 1.800 άτομα προσωπικό, 530 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι ανήκουν στο υπόλοιπο προσωπικό από τους οποίους τα 300 άτομα ενίσχυσαν την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Έτσι θα συνεχίσουμε, όλο τον εξοπλισμό εννοείται ότι θα τον δουλεύουν οι εργαζόμενοι του συστήματος. Ανήκει στο σύστημα, ανήκουν στο σύστημα και όχι όπως είπε ο κύριος Μητσοτάκης νοικιάζοντας τους σε ιδιώτες, δίνοντας δώρο τους εργαζομένους μας για να οικονομάνε οι ιδιώτες από τα χρήματα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στο δημόσιο σύστημα υγείας», συμπλήρωσε δε πως: «Αυτή είναι η πολιτική μας επιλογή στην υγεία αυτή θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε και πραγματικά αυτές τις μέρες έχω ζήσει στιγμές μεγάλης ευτυχίας, διότι γυρίζω όλη την Ελλάδα και εγκαινιάζουμε τη λειτουργία μηχανημάτων εξοπλισμού, χωρών που τώρα τελειώνουμε μετά από μία μεγάλη γραφειοκρατική και βαριά διαδικασία διαγωνισμών, που δεχτήκαμε ακόμη και μετά σαμποτάζ από διάφορες πλευρές του συστήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ- Φωτογραφία: Cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης