Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

mpakogiannis_main1

Έμφαση στην ασφάλεια και στην καθημερινότητα των πολιτών - Πλήθος κόσμου στο χώρο όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του -  ΝΔ: «Eίμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας»

Με κεντρικό σύνθημα "Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα πάνω κάτω" ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε "παρών" στη μάχη της Αθήνας και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο. Το όνομα του συνδυασμού θα είναι «Αθήνα Ψηλά» και «Σηκώνουμε Ανάστημα» το βασικό προεκλογικό σύνθημα.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια». Ο χώρος (Academy Πειραιώς 117) ήταν κατάμεστος από κόσμο ενώ υπήρχε και πολύς κόσμος συγκεντρωμένος απ’ έξω, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Πειραιώς να γίνεται με δυσκολία.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος πλέον για την πρωτεύουσα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών.

«Να ξανασηκώσουμε την Αθήνα, από τη μιζέρια, στον φόβο και στο σκοτάδι. Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά». Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την πρώτη ομιλία του ως υποψήφιος Δήμαρχος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο Κώστας Μπακογιάννης, ξεκινώντας τον προεκλογικό του αγώνα δήλωσε: «Πατάω γερά στα πόδια μου. Ξέρω ότι απόψε δεν είστε εδώ μόνο για μένα, είστε εδώ γιατί πιστεύετε σε αυτή την πόλη, γιατί πιστεύετε στην Αθήνα, είστε εδώ γιατί αντιστέκεστε στην αδιαφορία, στην ανασφάλεια, στην αδράνεια».

Όπως δήλωσε τις επόμενες σελίδες θα τις γράψουμε όλοι μαζί, κόντρα σε όσους θέλουν να μας διχάζουν, σε όσους τρέφονται από το «εμείς ή αυτοί» ή ακόμα χειρότερα από το «εμείς ή κανείς».

Ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναδρομή στην πολιτική όταν έβαλε υποψηφιότητα για το Καρπενήσι λέγοντας πως «μπήκα στην περιπέτεια από μια ανάγκη και από μια βαθιά αίσθηση καθήκοντος. Είχα μια εκκρεμότητα, το βάρος ενός χρέους, να ολοκληρώσω ένα έργο που έμεινε μισοτελειωμένο».

Αναφέρθηκε στον υπερκομματικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι «την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε πολύ καλά και από την καλή και από την ανάποδη. Καθημερινά καλείσαι να κολυμπήσεις απέναντι στο ρεύμα».

Η απόφαση για τον Δήμο, όπως αποκάλυψε, δεν ήταν καθόλου απλή «Από βαθύ σεβασμό: η Αθήνα είναι μια και μοναδική, είναι η πόλη των πόλεων. Η Αθήνα είναι η πόλη των εκατομμυρίων θαυμάτων. Πολύ μεγάλο το βάρος αυτής της πόλης, πολύ μεγάλη η πρόκληση, απόφαση ζωής», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Είμαι ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του για τον δήμο Αθηναίων και όπως είπε «η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι υπέρτατη τιμή»

Υπογράμμισε πως θα αφιερωθεί με όλο του το είναι, τη δύναμη, την εμπειρία για να δείξουμε στα παιδιά μας ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο τα σπίτια και τα σχολεία τους, αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Συμφωνία εμπιστοσύνης, όπως είπε για να πετύχουμε πρέπει να συμφωνήσουμε σε ορισμένες αρχές:

1) Η Αθήνα είναι οι άνθρωπό της, όσοι ζουν, εργάζονται και την επισκέπτονται

2) Ο δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων ή τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να μένει κλεισμένος στο γραφείο του, πρέπει να είναι παντού. Πρέπει να δώσει όλες τις μάχες. Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο

3) Η αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει αρχές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα. Είμαστε περήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές, αλλά η κοινωνία απαιτεί υπερβάσεις, χωρίς στεγανά και παρωπίδες

4) Ο δήμος Αθηναίων, έχει γεράσει και σκουριάσει. Πρέπει να γυρίσει ανάποδα.

Αν αποδέχεστε τη σημερινή πραγματικότητα, εγώ δεν είμαι ο άνθρωπός σας. Ερχόμαστε για να αναμετρηθούμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς.

5) Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ιστορία γράφουν οι ομάδες. Κανείς δεν νικάει μόνος του. Ο δήμαρχος δεν είναι τίποτε παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Η Αθήνα μπορεί να είναι υποχρέωση του δημάρχου, αλλά είναι δικαίωμα όλων μας

Ανέφερε πως θα καταρτίσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα έχει σαφή βήματα και χρονοδιαγράμματα. Θα είναι ένα σχέδιο απολύτως κοστολογημένο, στη βάση των πραγματικών οικονομικών μα δυνατοτήτων.

Ένα σχέδιο που θα είναι έτοιμο να πάει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Θέλουμε αυτή η αυτή η πόλη να είναι γνωστή, για τη

1) Δημόσια ασφάλεια

2) Λειτουργία της πόλης

3) Ο δημόσιος χώρος που πρέπει να τον επανακτησουμε

Σχετικά με την παραβατικότητα είπε πως πρέπει ο Δήμος να δώσει τη μάχη. Ό,τι πονάει την πόλη, πονάει και τον Δήμο.

Για την καθαριότητα είπε πώς μαζεύουμε τα σκουπίδια, αλλά και η ανακύκλωση, τα πεζοδρόμια που δεν καθαρίζονται και δεν πλένονται, είναι το πράσινο.

Να κάνουμε στην πόλη ένα ισχυρό ηλεκτροσοκ.

Έργα σε κάθε γειτονιά, πλέγμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων για να αναδείξουμε τις κρυμμένες ομορφιές αυτής της πόλης

Ο πολιτισμός της καθημερινότητας χρειάζεται τόλμη, η Αθήνα σήμερα χρειάζεται μια γροθιά στο μαχαίρι

Στρατηγικός στόχος: ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας, ο ωραιότερος περίπατος της Ευρώπης

Να ξαναδούμε την αρχιτεκτονική του Δήμου

Να φτιάξουμε δήμο λειτουργικό και ανθρώπινο, που δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη, που δεν θα του βγάζει την πίστη

Ο δήμαρχος είναι πολιτικά και ηθικά αρμόδιος για όλα, πολιτικά και ηθικά υπόλογος για όλα, υπογράμμισε.

Σήμερα είναι μια μέρα αγωνίας και μια μέρα δέσμευσης

Ξεκινάμε έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα. Θα σας συναντήσω στις γειτονιές της πόλης, θα την περπατήσω, θα πάω από άκρη σε άκρη, για να ακούσω και να μιλήσω μετά. Το πρόβλημα των πολιτικών είναι ότι μιλάνε περισσότερο απ’ ότι ακούνε. Μια πόλη που να μας αγκαλιάζει όλους

Θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας

Χρειάζομαι την έμπνευσή σας και την καθοδήγησή μας, χρειάζομαι και την αυστηρότητα και την κριτική σας», είπε ο κ. Μπακογιάννης

Οι παρουσίες

Σε ένα μοντέρνο σκηνικό πραγματοποίησε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο κ. Κώστας Μπακογιάννης για τον Δήμο της Αθήνας. Η μεγάλη αίθουσα στο Piraeus 117 Academy ήταν ασφυκτικά γεμάτη με αρκετούς να παραμένουν έξω από τις πόρτες, επί της οδού Πειραιώς. Την εκδήλωση συντόνισε η Αλεξία Μπακογιάννη και τον παρόν έδωσαν αρκετά πολιτικά πρόσωπα όπως ο Νικος Δένδιας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Πατούλης, ο Βασιλης Κικιλιας, ο Σίμος Κεδίκογλου, η Έλενα Ράπτη, ο Γρηγορης Ψαριανος, η Άννα Καραμανλή και η Κατερίνα Μάρκου. Απούσα η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.


Σχόλιο της ΝΔ

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει υπάρξει ένας πολύ καλός Δήμαρχος Καρπενησίου κι ένας πολύ αποτελεσματικός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Eίμαστε σίγουροι ότι θα είναι και ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Άλλωστε οι περισσότερες ιδέες και προτάσεις του ευθυγραμμίζονται πλήρως με το σχέδιο της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση
mpak1
mpak3
mpak4
4610212

ΣΧΟΛΙΑ (210)

ΜΠΗΧΤΗΣ

ΑΝ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

....

Ανακαλύφθηκε λεειείδος απο τη ράτσα του μητσοτακεϊκου χωρις καρεκλα κατω απο τον απαυτόνε του στο στανταρ εξοπλισμό. Ολοι να ψηφισουμε τους μητσοτακοι που είναι κατα της οικογενειοκρατιας και υπερανω καρεκλας και οι γόνοι, επιγόνοι και απογόνοι της φαρας αυτης. Και στο δια ταυτα τωρα, ρε που στο διαλο το βρηκατε και τουτο το φλουφλίσκο να κανει χερακια χαρουλες και γκριματσουλες??? Τι φλουφλοπαράσταση ηταν τουτο το πραμα?? που το πατε ρε το χαρουλικο???

ΝΔ στυλίστας

Με το καλό να σε δούμε και πρωθυπουργό Κώστα Μπακογιάννη, γιατί αυτός ο Κούλης δεν βλέπεται βρε παιδάκι μου... Προχώρα, θα σκίσεις!

Πραγματικά, καλέ!

Είναι πολύ νταβραντισμένο αγόρι αυτός ο Μπακογιάννης. Μιλάμε για εραστή ολκής! Γεροντοκόρες, ο Μπα(ρκουλο)κογιάννης!

Ντόρα η σούπερ γιαγιά

Με αδερφό πρωθυπουργό και γιο Δήμαρχο Αθηναίων μελλοντικό πρωθυπουργό ποιος με πιάνει τώρα!

pakis

Καραμανλή & Σαμαρά πάρτε πίσω το κόμμα όσο είναι καιρός, αυτοί θα πάνε τη ΝΔ στο 8%

@

Είναι η εταιρεία "Μητσοτάκης, Μπακογιάννης και Σία". Όπου Σία, η γνωστή...

Νίνα

Μόνο Ηλίας!!!

Σταύρος

Ούτε Γερουλάνος, ούτε Μπακογιάννης, ούτε Κομμουνιστοδήμαρχος, ούτε Συριζομπαχαλάκιας. Διαβάζω πως ο Μπακογιάννης δεν ολοκλήρωσε τη θητεία του σαν δήμαρχος, αν και το υποσχέθηκε στους κατοίκους. Οπως και η μητέρα του, την οποία είχα ψηφίσει και έκτοτε μου τελείωσε. Η Αθήνα έχει σοβαρότατα προβλήματα για να βασίζεται σε φιλοδοξίες του καθενός. Αναμένω υποψηφιότητες από κατοίκους του γκέτο

ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ

Στις βουλευτικές θα ψηφίσω ΝΔ για να φυγει η χολέρα. Στις Ευρωεκλογές θα ψηφίσω ΝΔ για να στείλω το μηνυμα να φύγει η χολέρα. Στις Νομαρχιακές θα ψηφίσω Σγουρό αν κατέβει γιατι ηταν επιτυχημένος Νοικοκύρης και Πατούλης δεν μου βγαίνει.. Στις Δημοτικές θα ψηφίσω Κασιδιάρη γιατί δεν βρίσκω άλλον ειδικά τώρα με τον άχρηστο γόνο απο τη ΝΔ.

VfV

Μα και το 2015 τους ψηφισες, οπότε δεν αλλαζει κάτι...

ΦΟΥΜΟ!

...και σε αυτόν και τον άλλον το Γερουλάνο, τους υπερασπιστές των ΜΚΟ που κατέστρεψαν την πόλη μας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4931302__1_

Το πρόβλημα προσπαθήσανε την επόμενη ημέρα να το αποσιωπήσουνε, να το διακωμωδήσουνε, είπανε ότι πρόκεται για fake news και τελικά συμφώνησαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κρήτη

1
4931190

«Όμως δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη - Έστειλε νέο μήνυμα στην Αλβανία για το σεβασμό των δικαιωμάτων της Μειονότητας

12
4931188

Ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια "παρωδία" που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος, επισήμανε ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη 

3
polakis-voylh-arthro

Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λένε ότι Τζανακόπουλος και Πολάκης γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας και ζητούν να έρθουν ως μάρτυρες και όχι ως μέλη της Προανακριτικής - Την ερχόμενη Τρίτη ο πρώτος μάρτυρας, Κωνσταντίνος Φρουζής, δεύτερος θα κληθεί ο Νίκος Μανιαδάκης

86
4930858

«Για εμάς, τους Έλληνες, το φρόνημα δεν μετριέται με την έκταση του εδάφους, ούτε με τον αριθμό του πληθυσμού - Μετριέται με την Ψυχή» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του

4930598

Στη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «είναι συνομολόγηση της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος η παραχώρηση κρατικής ύλης σε ανεξάρτητες διοικητικές αρχές» - Συμφωνία και για τους στρατιωτικούς δικαστές