Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή

"Πώς νιώθει ο Τσίπρας να κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού, όταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον κατηγορούν για κόστος 200 δις ευρώ; - Ζητάμε εξεταστική από την εποχή της εισόδου μας στην Ευρωζώνη, μέχρι σήμερα

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ζητώντας την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ελέγξει τις ευθύνες όλων, από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, μέχρι και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε την στήριξη Τσιπρα. Ζητάμε εξεταστική από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο ευρώ για να εξετάσουμε τις ευθύνες όλων, και τις δικές μας και του Κώστα Καραμανλή, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Πως αισθάνεται ο κ. Τσίπρας να κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού όταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για κόστος 200 δισ. από την περίφημη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη – Τσίπρα;», δήλωσε η κυρία Γεννηματά. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσης μια «ολοκληρωμένη αξιόπιστη συμφωνία» με τους εταίρους για την μεταμνημονιακή εποχή, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη να πράξει. Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή ώστε να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 2%, ώστε να δοθούν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στις επιχειρήσεις. 

«Η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις με fast track διαδικασίες» ανέφερε η κυρία Γεννηματά. Σύμφωνα με την ίδια η Ελλάδα έχασε τρία χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τώρα παλεύει να επιστρέψει εκεί που ήταν το 2014. 

«Η μεσαία τάξη και οι επιχειρήσεις έχουν γονατίσει», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν νοείται «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια με τέτοια κατάσταση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε ρόλο Φρειδερίκης μοιράζει χριστουγεννιάτικους μποναμάδες».

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού και την δημιουργία μιας κατώτατης σύνταξης, μια μικρή επαναφορά του ΕΚΑΣ σε πολύ χαμηλές συντάξεις για να διασφαλιστεί ένα επίπεδο ζωής στους φτωχότερους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Πόπη

Φώφη, δώσε μας το λογαριασμό των 200 δις αναλυτικά και θα σε ψηφίσουμε. Τι σημαίνει Ευρωπαίος αξιωματούχος; Μήπως αυτοί που δέχτηκαν την Ελλάδα στο Ευρώ χωρίς να είναι η χώρα μας έτοιμη; Μήπως αξιωματούχοι είναι αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια στις ρεμούλες των κυβερνήσεων Σαμαροβενιζέλων; Μήπως είναι αυτοί που παραδέχονται ότι έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους και χρέωσαν τη χώρα μας χωρίς λόγο; Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα φορτώθηκε το χρέος για να σωθούν κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές ψυχές.

μ.πασοκ

ΜΗΠΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΦΩΦΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 200 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΒΙΖΕΡ,ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ?ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.

Άγγελος

"Ζητάμε εξεταστική από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο ευρώ για να εξετάσουμε τις ευθύνες όλων, και τις δικές μας και του Κώστα Καραμανλή, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ". Φώφη, σίγουρα θ' αρνηθούν επικαλούμενοι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Η άρνηση των Σύριζανεληστών, σε οποιαδήποτε πρόταση για διαλεύκανση έστω οσμής σκανδάλων, κατά την δική τους διακυβέρνηση θυμίζει, την από τις 30 Δεκεμβρίου 1970, μεταβατική διάταξη της χούντας (παρ. 48) του Ν.Δ 802 που όριζε ότι δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον υπουργού ή υφυπουργού, παρά μόνο εάν το αποφάσιζαν οι συνάδελφοι του. Οποία ομοιότης μεταξύ αριστερόστροφων και δεξιόστροφων φασιστών. Το 1967 ο Σάββας Κωνσταντόπουλος, εκμυστηρευόταν σε επιστολή του προς τον Κ. Καραμανλή: "Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νεο-φαυλοκρατία. Ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή και ούτω κάθ εξής)". Σας θυμίζουν κάτι οι διαπιστώσεις περί φαυλοκρατίας;. Αν το 1967 έγραφε στον Κ. Καραμανλή για νεοφαυλοκρατία της -φρέσκιας, τότε- χούντας, τον Δεκέμβριο του 73 ο Σάββας Κωνσταντόπουλος έκανε αναβαθμισμένες διαπιστώσεις: "Εδημιουργήθη μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σκανδάλων". Κόκκινος φασισμός και μαύρος φασισμός της ίδιας σκύλας γέννα. Κουρουμπλής, Πολάκης, Ξανθός, Αντωνοπούλου, Μάρδας, Φωτάκος, Σγουρίδης, Παρασκευόπουλος, λες να έχουν ηθικό πλεονέκτημα; Για ηθικό πλεονέκτημα μιλούσε και ο Λαδάς της χούντας, όταν επικαλείτο τα καθαρά χέρια. Το πόσο επιρεπείς στη ρεμούλα είναι, φάνηκε από την γιούργια που κάνανε σε ευτελή ποσά, όπως αυτά των επιδομάτων ενοικίων. Την ηθική δε χρειάζεται να την κερδίσεις, αρκεί να μην την χάσεις. Κανείς λοιπόν δε δικαιούται να αυτοχαρακτηρίζεται περισσότερο ηθικός από τους άλλους επειδή έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Το ηθικό πλεονέκτημα χτίζεται και διατηρείται δύσκολα και καθρέφτης του είναι οι πράξεις. Ιστορικά ο διαχωρισμός σε ηθικούς και ανήθικους αποτέλεσε εργαλείο στα χέρια αυτών που θέλησαν με κάθε μέσο να διατηρήσουν την εξουσία και όχι συνήθως προς όφελος του λαού. Στο δημοκρατικό σύστημα αξιών η ηθική και η ανηθικότητα δεν απονέμονται ποτέ προκαταβολικά αλλά σύμφωνα με τις πράξεις του καθενός.

Ποιος μιλάει;

Φώφη, εκπροσωπείς ένα κόμμα που κατέστρεψε ολόκληρη τη χώρα με τις ρεμούλες και τις κλεψιές! Αντε λοιπόν στη κουζίνα σου και άσε τις [...]!

Άγγελος

Ο Καραμανλής έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Δεν εκτόξευσε μόνο την φαρμακευτική δαπάνη αλλά όλες τις δαπάνες του κράτους με αποτέλεσμα να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε και να έρθουν τα μνημόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι οι συνομωσιολογίες". Βίζερ : "Τα πράγματα λοιπόν θα είχαν αποδειχθεί άσχημα και χωρίς την κρίση του 2008, αλλά δεν θα είχαν καταλήξει τόσο καταστροφικά. Η φοροδιαφυγή και η αύξηση των κρατικών εξόδων που οδήγησαν τότε στο έλλειμμα του 15,6% του ΑΕΠ ήταν αναμφισβήτητα η απόλυτη θρυαλλίδα. Γιατί συνέβη; Κάποιος πρέπει να ρωτήσει τους πολιτικούς εκείνης της εποχής γιατί συνέβη. Και το εκπληκτικό για μένα είναι ότι αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, εξ' όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν έχει γίνει ακόμα στην Ελλάδα". Μάϊος 2009, "η Λαγκάρντ επιμένει να εξηγεί στον Παπαθανασίου ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ανησυχούν γιατί βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά και σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να δανειστεί". Με υπογραφή Τσακαλώτου στο προσχέδιο του προυπολογισμού του 2016 αναφέρεται ότι, " Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014". ΤΣΙΠΡΑΣ, εν τη ρύμη του λόγου του στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ: "Οφείλω όμως να αναφερθώ στον μηχανισμό που μας οδήγησε στα μνημόνια. Οδηγηθήκαμε στα μνημόνια διότι, τα τεράστια ελλείμματα του 2009, ύψους 15% του ΑΕΠ, οδήγησαν στην αναξιοπιστία απέναντι στις αγορές". Αλαβάνος: "H κυβέρνηση των Συριζανελ να ψάξει για διασυνδέσεις στελεχών της με τη Siemens". Παναγούλης: "Μεγαλύτερο το σκάνδαλο Καλογρίτσα από αυτά των Κοσκωτά και Τσοχατζόπουλου. Λέγαμε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι αυτό του Κοσκωτά. Πόσα πήρε αυτός; Κοντά στα 20 δισ. δραχμές, δηλαδή 60 εκατ. ευρώ. Μαζί με του Τσοχατζόπουλου φτάνουμε τα 100 εκατ. ευρώ και ένας αεριτζής που παριστάνει τον εργολάβο με δουλειές του Δημοσίου, αυτός ο Καλογρίτσας, πήρε κοντά στα 120 εκατ. ευρώ είπε, για να προσθέσει: Ποιο λοιπόν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο;" Ζωή για Τσίπρα: Παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας, είναι εντελώς ξεφτιλισμένος. Ζωή μαινόμενη κατά Τσίπρα: Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας. Ζωή κατά Τσίπρα: Αχαλίνωτη η επιθυμία του για εξουσία. Η Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει επίσης τον κ. Τσίπρα "άνθρωπο των δανειστών", τον καταγγέλλει για ευνοιοκρατικές εξυπηρετήσεις φίλων και συγγενικών του προσώπων στο Δημόσιο και αποκαλεί την κυβέρνηση μία εγκληματική κυβέρνηση που ταυτίζει την Αριστερά και τους αγώνες της με την ρεμούλα, τον οπορτουνισμό, την απατεωνιά και την κομπίνα.

pan

το εγραψα και χθες 200 δις σε 5μηνες.

Αυτανδρο

Το όποιον όμως,κ(ω)μα έχει προσχωρήσει αύτανδρο( παίρνοντας μαζί του όλα,τα ανήθικα μειωνεκτηματα του κρατισμου)....στο συνονθυλευμα....

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΦΩΦΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΒΑΣΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΤΩ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ?ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ .ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΕΛΕΓΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΞΑΝΑ .ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Οσο

και να χτυπιέστε οι αραχνιασμένοι πρασινοφρουροί, ο λαός δεν ξεχνάει ούτε το Καστελόριζο ούτε το χρηματιστήριο ούτε του Άκηδες, τους Τσουκάτους και τους Μαντέληδες. εκεί στο 6-7% να στρώσετε.

Άγγελος

Επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα άλλαξε όψη από άκρη σε άκρη. Νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αεροδρόμια, λιμάνια, μετρό, οδικοί άξονες, γέφυρα ριου κ.α. Επί των ημερών του λίγδωσε το άντερό σας, βάλατε παντελόνι καινούργιο στόν εκτεθειμένο πισινό σας, αποκτήσατε τραπεζικό λογαριασμό, αποκτήσατε πιστωτική κάρτα, αποκτήσατε σπίτι και BMW, πήγατε διακοπές, αποκτήσατε δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, Κατοχύρωσε το 5θήμερο, 40ωρο και 4 εβδομάδες αδείας, κ.α. πολλά αχάριστε. Η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1989) παρέλαβε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τα 9.082,40 δολάρια και το παρέδωσε στα 12.672,93 δολάρια. Το ανέβασε δηλαδή κατά 39,53% σε μια οκταετία. Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου την τριετία 1993-1996 παρέλαβε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 14.047,53 δολάρια και το παρέδωσε στον Κώστα Σημίτη στα 15.488,39 δολάρια, ανεβασμένο κατά 10,26%. Ο Κώστας Σημίτης, παρέλαβε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 15.488,39 δολάρια και το παρέδωσε το 2004,στον Κώστα Καραμανλή στα 24.059,28 δολάρια , δηλαδή αυξημένο κατά 55,34% ή κατά 8.570,89 δολάρια. Για το χρηματιστήριο που κατηγορείτε, νομίζω πως δεν ήταν και ο πατέρας σας χρηματιστής. Τζόγο θέλατε να παίξετε και ο τζόγος έχει τα ρίσκα του. Για την σημερινή κατάντια, αν πληρώνατε κανονικά τα δάνειά σας που έγιναν κόκκινα, τους φόρους σας στην εφορία, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε το χρέος μας δεν θα ήταν παραπάνω από 60 δις. δηλαδή γύρω στο 30% του ΑΕΠ. Σε πληροφορώ ότι πληρώνουμε, τα 100 δις των κόκκινων δανείων σας, τα άλλα 100 δις που χρωστάτε στις εφορίες, τα 25 δις που χρωστάτε στά ασφαλιστικά ταμεία και τα περίπου 50 δις κρυφό χρέος. Αν τα σουμάρεις μας κάνουν 275 δις, δηλαδή όσα μας λείπουν. Σταματήστε λοιπόν την καραμέλα ότι τα έφαγε το ΠΑΣΟΚ. Και συ αφού χρωστάς και αξιώνεις διαγραφή, μέσα σ'αυτούς που τα έφαγαν είσαι. Απολαμβάνατε την ζωή πέρα απο τις δυνατότητές σας και τώρα σας φταίει το ΠΑΣΟΚ.

.....

Αντε στρωσε κανενα καθαρο σεντονακι στο ροζ ξενοδοχειο του αρχηγου σου γιατι κολλησαμε ..κοτοψειρες

Κατεβαινε

Το 6,7% που λες, ειναι παρα -παρα- παρα πολλα!!!!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nimits-apeile1

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

65
uhfggygtfw

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ δικαιώνει την κριτική της αντιπολίτευσης ότι χωρίς να προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ έβαλε προϋπόθεση την κύρωση από τη Βουλή των ΕΛλήνων και την ένταξη στο ΝΑΤΟ για να ισχύσουν οι συνταγματικές αλλαγές

26