Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή

"Πώς νιώθει ο Τσίπρας να κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού, όταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον κατηγορούν για κόστος 200 δις ευρώ; - Ζητάμε εξεταστική από την εποχή της εισόδου μας στην Ευρωζώνη, μέχρι σήμερα

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ζητώντας την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ελέγξει τις ευθύνες όλων, από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, μέχρι και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε την στήριξη Τσιπρα. Ζητάμε εξεταστική από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο ευρώ για να εξετάσουμε τις ευθύνες όλων, και τις δικές μας και του Κώστα Καραμανλή, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Πως αισθάνεται ο κ. Τσίπρας να κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού όταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για κόστος 200 δισ. από την περίφημη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη – Τσίπρα;», δήλωσε η κυρία Γεννηματά. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσης μια «ολοκληρωμένη αξιόπιστη συμφωνία» με τους εταίρους για την μεταμνημονιακή εποχή, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη να πράξει. Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή ώστε να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 2%, ώστε να δοθούν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στις επιχειρήσεις. 

«Η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις με fast track διαδικασίες» ανέφερε η κυρία Γεννηματά. Σύμφωνα με την ίδια η Ελλάδα έχασε τρία χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τώρα παλεύει να επιστρέψει εκεί που ήταν το 2014. 

«Η μεσαία τάξη και οι επιχειρήσεις έχουν γονατίσει», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν νοείται «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια με τέτοια κατάσταση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε ρόλο Φρειδερίκης μοιράζει χριστουγεννιάτικους μποναμάδες».
Κλείσιμο

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού και την δημιουργία μιας κατώτατης σύνταξης, μια μικρή επαναφορά του ΕΚΑΣ σε πολύ χαμηλές συντάξεις για να διασφαλιστεί ένα επίπεδο ζωής στους φτωχότερους ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης