Εν μέσω χιονοθύελλας και με... τα πόδια στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Εν μέσω χιονοθύελλας και με... τα πόδια στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Έφτασε με τα πόδια, περπατώντας μέσα στο χιόνι, για να μην αργήσει στα ραντεβού του, καθώς τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα λόγω μποτιλιαρίσματος 

Εν μέσω χιονοθύελλας και με... τα πόδια στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας
Με χιονοθύελλα, μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων και τον κίνδυνο χιονοστιβάδας «υποδέχθηκε» το Νταβός τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με ξένους ηγέτες και επιχειρηματικά fund, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνεται στην ελβετική πόλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η συνοδεία του αναγκάστηκαν να διαβούν μία απόσταση δύο χιλιομέτρων με τα πόδια, προκειμένου να φτάσουν στο κτίριο που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Φόρουμ, καθώς η ελληνική αποστολή συνάντησε μία «ακίνητη» ουρά αυτοκινήτων κατά την είσοδο στην πόλη.

Κλείσιμο


Αποτέλεσμα ήταν ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφύγει την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματός του, να συνεχίσει με τα πόδια, μαζί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής αποστολή, κάνοντας μία πορεία περίπου δύο χιλιομέτρων που απέμενε μέχρι τον προορισμό τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το πρόγραμμά του τελικά με μικρή καθυστέρηση, ξεκινώντας τις συναντήσεις που είχε προγραμματίσει με τον Ελληνοαυστραλό επενδυτή Άντριου Λιβέρης και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ολλανδικής εταιρείας Ahold Delhaize, Dick Boer.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Φόρουμ και πάλι με τα πόδια, καθώς η κατάσταση στους δρόμους δεν είχε αλλάξει προς το καλύτερο, ενώ η χιονοθύελλα στην ελβετική πόλη δεν έδειχνε να υποχωρεί.
 
Το Νταβός έχει καλυφθεί με ένα λευκό πέπλο από χιόνι. Σε ορισμένα σημεία, το ύψος του χιονιού αγγίζει τα δύο μέτρα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις, πολύ δε περισσότερο στη συγκεκριμένη συγκυρία, με την άφιξη δεκάδων ξένων ηγετών και επιχειρηματιών απ' όλον τον κόσμο.



Στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο της ανατολικής Ελβετίας υπολογίζεται πως θα συγκεντρωθούν συνολικά 3.000 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων 70 επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων και 38 επικεφαλής μεγάλων διεθνών οργανισμών. 

«Η οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος σε έναν κατατεμαχισμένο κόσμο», αποτελεί το θέμα του φετινού Φόρουμ, κατά τη διάρκεια του οποίου, εκτός των επενδυτικών προγραμμάτων, θα συζητηθούν το καυτό ζήτημα του κλίματος, αλλά και οι κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή και στην κορεατική χερσόνησο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης