Με «καινοτομίες» και σύνθημα: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» το συνέδριο της ΝΔ

Με «καινοτομίες» και σύνθημα: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» το συνέδριο της ΝΔ

Οι σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία σε διλήμματα για καίρια ζητήματα πολιτικής

Με «καινοτομίες» και σύνθημα: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» το συνέδριο της ΝΔ
Με σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» συνέρχεται το Σαββατοκύριακο το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
που είναι αφιερωμένο στην προγραμματική προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην επικαιροποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των συνεδριακών εργασιών, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κωστής Χατζηδάκης,
Κλείσιμο
που προεδρεύει της Οργανωτικής Επιτροπής, έκανε λόγο για «διαφορετικό συνέδριο», το οποίο, όπως είπε, «θα είναι μακριά από την παράδοση των Συνεδρίων των μπράβο και των ζήτω».

Σε αυτό το πλαίσιο στις τρεις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, θα υπερέχουν αριθμητικά οι φιλοξενούμενοι ομιλητές που δεν είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσά τους θα είναι ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, καθώς ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Οι βασικές θεματικές ευνόητες του Συνεδρίου θα έχουν τους ακόλουθους τίτλους: 

*Υπηρεσίες στον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.
*Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.
*Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.


Μια από τις «καινοτομίες» του Συνεδρίου θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το στήσιμο κάλπης στις οποίες οι σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία σε διλήμματα για καίρια ζητήματα πολιτικής.

Πέραν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά πληροφορίες παρόντες θα είναι και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τους οποίους είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους δοθεί ο λόγος εφόσον το αποφασίσουν οι ίδιοι.    



Η τοποθέτηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη 



«Η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Δεκεμβρίου, το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριό της. Πρόκειται, όπως ορίζει το καταστατικό, για ένα Συνέδριο πολιτικών θέσεων, και όχι εκλογής οργάνων, μιας και αυτή η διαδικασία έλαβε χώρα πέρυσι και θα γίνεται κάθε δύο χρόνια. Το 11ο Συνέδριο έχει αποφασιστεί να αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε.

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό Συνέδριο, με σκοπό να ξεφύγουμε από τις κομματικές εκδηλώσεις των «μπράβο» και των «ζήτω». Στα 7 θεματικά Προσυνέδρια και στις 2 ειδικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, υιοθετήσαμε μια σειρά από καινοτομίες. Με καλεσμένους από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Με σύντομες παρεμβάσεις από τα μέλη του πάνελ και πολλές τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους, ώστε η διαδικασία να είναι ζωντανή και ενδιαφέρουσα για τους συμμετέχοντες. Με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και με την ηλεκτρονική δημοσίευση ερωτηματολογίων, που θέτουν πραγματικά διλήμματα πολιτικής, στα οποία έχουμε λάβει πάνω από 100.000 απαντήσεις! Στα Προσυνέδριά μας καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για κρίσιμους τομείς πολιτικής. Συμπεράσματα που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα.

Τώρα, φτάνουμε στην κορύφωση της διαδικασίας. Το μήνυμα του Συνεδρίου είναι: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Θέλουμε έτσι να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο. Θέλουμε, όμως, να υπογραμμίσουμε και την ιστορικότητα των στιγμών. Η μάχη δεν είναι κομματική. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει πορεία. Δεν μπορεί να είναι μια χώρα β’ κατηγορίας στην Ευρώπη, σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα - για αυτό και παραμένει παράλληλα το σύνθημα «αξίζουμε καλύτερα» - και πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για να περάσουμε σε μια νέα σελίδα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της 16ης - 17ης Δεκεμβρίου έχουμε θέσει ήδη μια σειρά από τολμηρά ερωτήματα για τα οποία περιμένουμε τις απαντήσεις των πολιτών, ηλεκτρονικά, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Ερωτήματα που αφορούν τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον προσανατολισμό και τον χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας. Για το Συνέδριο, όμως, έχουμε πάρει και μια άλλη σημαντική απόφαση: Πέρα από τις ομιλίες όσων πάρουν τον λόγο, θα γίνει ψηφοφορία με κάλπη για μια σειρά από διλήμματα στα οποία περιμένουμε τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταγραφεί, με τον πιο επίσημο τρόπο, η άποψη του ανωτάτου οργάνου του Κόμματος για μια σειρά από διλήμματα πολιτικής. Και αυτό είναι μια έμπρακτη αναβάθμιση του Συνεδρίου, αλλά και του ρόλου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα βήμα εμπρός, στη δημοκρατική οργάνωση του Κόμματός μας. 

Πέρα από τους εναρκτήριους λόγους, το Συνέδριό μας είναι οργανωμένο σε 3 ενότητες: «Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και «Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών». Εισαγωγικά, σε κάθε ενότητα θα μιλήσει ένας εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές. Με τους φιλοξενούμενους ομιλητές θέλουμε και πάλι να υπογραμμίσουμε το άνοιγμα του Κόμματος πέρα από τα παραδοσιακά του όρια. Παράλληλα, δίπλα στην ολομέλεια του Συνεδρίου θα οργανωθεί το Κοινωνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα οργανωθούν, δηλαδή, 6 παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες όλες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα. 

Θεωρούμε πως όλη αυτή η διαδικασία αποτυπώνει μια καινούρια αντίληψη για τα πολιτικά πράγματα. Υποδηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία ανοίγει πόρτες και παράθυρα και συνδιαμορφώνει με ειδικούς, με τα μέλη της, αλλά και με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει, τους βασικούς άξονες του σχεδίου της για την επόμενη μέρα. Προχωρούμε μπροστά, με αλήθεια και δουλειά. Η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αρκεί. Βασικός στόχος είναι, όχι μόνο να αλλάξουμε Κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε σελίδα. Να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο. Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».  

Δείτε την παρουσίαση του  Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Στεργίου εδώ.



















Δείτε εδώ του ομιλητές του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Ομιλίες-Εισηγήσεις-Χαιρετισμοί:

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Αντώνης Σαμαράς, πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Ε.Ε. - Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις και ιθαγένεια
Antonio López-Istúriz White, Ευρωβουλευτής, Γενικός Γραμματέας ΕΛΚ
Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου
Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καρδίτσας
Κώστας Δέρβος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας Προγράμματος – Παρουσίαση
Αποτελεσμάτων Ερωτηματολογίου
Εκπρόσωποι άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων)

Αίθουσα Ολομέλειας – 3 ενότητες

1. «Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»

Εισηγητής: Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:
Στέλιος Ράμφος, Συγγραφέας, Φιλόσοφος
Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους επιστήμονες παγκοσμίως στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική

2. «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές»
Εισηγητής: Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:
Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας
Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

3. «Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών»
Εισηγήτρια: Αθηνά Ντόβα, Δικηγόρος, Ιδρυτής νεανικής καινοτόμου επιχείρησης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ

Προσκεκλημένοι ομιλητές:
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
Κατερίνα Κούρκουλα, Νέα αρχιτέκτονας με σπουδές και προϋπηρεσία στις
ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και την Ελβετία, Έχει τιμηθεί με το βραβείο “Irma Weiss”
και το μετάλλιο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων.

Το Κοινωνικό Συνέδριο
6 Παράλληλες Εκδηλώσεις

1. «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας»
Έλενα Ράπτη, Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης
Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής, Πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας – Ενδοοικογενειακή βία και αντιμετώπισή της
Κατερίνα Μαχαιρά, Συντονίστρια του τμήματος για την υγεία των γυναικών στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) –Υγιής οικογένεια για υγιή κοινωνία
Αναστασία Σαρχόσογλου, Ελεύθερη επαγγελματίας, Σύμβουλος Αγροτικών Επιχειρήσεων – Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής
Ιωάννα- Μαρία Παναγιωτοπούλου, Νομικός, Μέλος ΔΣ ΕθνικήςΟργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ) – Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άλλες
μορφές οικογένειας
Συντονίστρια: Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων

2. «Η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας μας»
Σάββας Αναστασιάδης, Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Νίκος Κορογιαννάκης, Δικηγόρος στις Βρυξέλλες - Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης
Νίκος Γιαννής, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Γιώργος Δημητρακάκης, Καρδιοχειρουργός στη Μεγάλη Βρετανία
Συντονιστές:
Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού
(Ενότητα: Απόδημοι Έλληνες)
Γιάννης Σμυρλής, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης
(Ενότητα: Έλληνες που μετανάστευσαν κατά την περίοδο της κρίσης)

3. «Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία»
Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής
Ρεθύμνου
Μαρία Κανελλοπούλου, επίτιμη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ηλικιωμένων
Θόδωρος Βοντετσιάνος, Πνευμονολόγος, Δντης ΕΣΥ, Πρόεδρος Ελληνικής
Εταιρείας Καινοτομίας για την ενεργό και υγιή γήρανση
Αντιγόνη Γκουλιοβάκη, Νευρολόγος, εξειδικευμένη σε θέματα άνοιας και
εκφυλιστικών νοσημάτων
Δημοσθένης Κόλλιας, Φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του
ΕΚΠΑ
Συντονιστής: Βασίλης Ξυπολυτάς, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων

4. «Παροχή αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη μέσω
ενός σύγχρονου και διαφανούς πλαισίου για τον
εθελοντισμό»
Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής
Ηλείας
Κωστής Δήμτσας, Γεν. Διευθυντής «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Φιλανθρωπικού
Οργανισμού Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Θάνος Σπηλιόπουλος, Ιδρυτής Ithaca Laundry
Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής Οργάνωσης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
Συντονιστής: Νίκος Κωστόπουλος, Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων

5. «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής»
Άννα Καραμανλή, Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού ΝΔ,
Βουλευτής Β’ Αθηνών
Αθανάσιος Στρίγκας, Aν. Καθηγητής στο Παν. Πελ/νήσου, Διοίκηση
και Ανάπτυξη Εθελοντών σε αθλητικά γεγονότα
Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών,
Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
Μίμης Δομάζος, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού
Συντονίστρια: Ζωή Ράπτη, Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος

6. «Άμεσες δράσεις για τα άτομα με αναπηρία για ποιότητα
ζωής και κοινωνική ένταξη»
Σοφία Βούλτεψη, Αν. Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ΝΔ, Βουλευτής
Β’ Αθηνών
Γιώργος Φουντουλάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
Κωνσταντίνος Σίμψης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος
Νικόλαος Γιαλλούρης, Πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
Σταύρος Τσιφλίκης, Πρόεδρος Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος
Κωνσταντίνος Γαργάλης, Μέλος ΔΣ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με
Αναπηρία (Ε.Σ.Α.Με.Α.)
Κυριακή Ιωάννου, Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων
& Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.Με.Α.)
Παναγιώτης Καδδάς, Υπεύθυνος Εθνικής Ομάδας Ακρωτηριασμένων
Ποδοσφαίρου
Σοφοκλής Αλέπης, Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών
Κώστας Λολίτσας, Σύμβουλος Α’ Ειδικής Αγωγής του Ινστιτούτου
Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Συντονιστής: Γιώργος Σταμάτης, Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και
Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων

Δείτε εδώ την ερώτηση από το ερωτηματολόγιο που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου

Ακολουθεί το λογότυπο με το σύνθημα του Συνεδρίου 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης