Παπαδημητρίου: Λάθος όσα είπα για το παράλληλο νόμισμα

Παπαδημητρίου: Λάθος όσα είπα για το παράλληλο νόμισμα

Έμμεση «απολογία» από τον υπ. Οικονομίας που παλαιότερα δήλωνε υπέρ αυτής της λύσης - «Όταν είσαι ακαδημαϊκός, λες πολλά», δικαιολογήθηκε - Διαβάστε τη μελέτη του καθηγητή Παπαδημητρίου από τον Φεβρουάριο του 2014 για το διπλό νόμισμα

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής χαρτοφυλακίων, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο υπουργείο Παιδείας όπου ο απερχόμενος υπουργός, μίλησε ανοιχτά  για τη σύγκρουση με την Εκκλησία.

Πρώτη ολοκληρώθηκε  η τελετή στο υπουργείο Οικονομίας με τον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου να δίνει το στίγμα της πίστης του στο ευρώ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς παραλαμβάνοντας από τον Γιώργο Σταθάκη τη θέση του υπουργού.

Ο κ. Παπαδημητρίου προχώρησε, μάλιστα, και σε μια έμμεση «απολογία» στα όσα είχε υποστηρίξει κατά το παρελθον για το παράλληλο νόμισμα μιλώντας για τους καθηγητές που λένε «πολλά».

«Δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική λύση για την κυβέρνηση, έχει γίνει σαφές. Μέχρι τώρα ήμουν ακαδημαϊκός, οι ακαδημαϊκοί λένε πολλά πράγματα, τώρα αναλαμβάνω άλλο ρόλο. Όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα τότε βλέπουν ότι μερικά πράγματα που έχουν πει ίσως να είναι λάθος» είπε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είπε επίσης ο κ. Παπαδημητρίου.Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους απανταχού υποψηφίους επενδυτές για τη «βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση διάκειται φιλικά προς τους επενδυτές και είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό». Ανέφερε, δε, ότι υπάρχουν επενδυτές που θα τους ενδιέφερε να επενδύσουν στην Ελλάδα πχ στις φαρμακοβιομηχανίες, την ενεργεια κλπ. μιλώντας και για πολλούς που ονειρεύονται ότι η Ελλάδα θα γίνει Φλόριντα της Ευρώπης.

Μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας είπε πως είναι ότι «προσφέρει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής λόγω ΕΚΤ, την πολλαπλάσια διαπραγματευτική ισχύ σε τρίτες χώρες, την ασφάλεια των δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμών».

Αναφερόμενος στο έργο του προκατόχου του είπε ότι «ο Σταθάκης έχει βάλει τα στέρεα θεμέλια πάνω στα οποία θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες των δύο δύσκολων τελευταίων ετών». 

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράσταση σας θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στην αρχή της ομιλίας του η αναφορά του μετά τις ευχαριστίες προς τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Σταθάκη όταν και εξέφρασε τις ευχαριστίες του «στους υφυπουργούς Τζάκρη and Χαρίτση».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι η αλλαγή στο υπουργείο Οικονομίας συμπίπτει με τον οδικό χάρτη της κυβέρνηση για το πώς η οικονομία θα βρεθεί σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του ο απερχόμενος υπουργός υποστήριξε ότι «στον 1,5 αυτό χρόνο θεσμοθετήσαμε μια σειρά από σημαντικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση της εθνικής οικονομίας και τη θεσμική αναβάθμιση του υπουργείου» κάνοντας ενδεικτική αναφορά στον αναπτυξιακό νόμο, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, την πληθώρα των βελτιώσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες

«Υπάρχουν προβλήματα ακόμα αρκετά στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης έχουμε ακόμα βαθιές μεταρρυθμίσεις να κάνουμε σε αυτό. Εύχομαι η νέα ηγεσία να ανανεώσει την πολιτική του υπουργείου και να λύσει πιο αποτελεσματικά θέματα διοικητικής λειτουργίας του υπουργείου» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.
Κουρουμπλής: Παραδίδω ένα στικάκι και οχτώ επεξεργασμένα νομοσχέδια στο νέο υπουργό

Οχτώ νομοσχέδια επεξεργασμένα και ένα στικάκι είναι η «κληρονομιά» που αφήνει ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στο νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

«Αφού τα δει και τα αξιλογήσει ο νέος υπουργός θα αποφασίσει την περαιτέρω τύχη τους» είπε ο κ. Κουρουμπλής παρουσιάζοντας συνοπτικά τι προβλέπει το κάθε ένα από αυτά.

Σχολίαζοντας τη μετακίνησή του είπε ότι «έτσι είναι η μοίρα των πολιτικών, να έρχονται και να φεύγουν. Σημασία έχει να συντελείται έργο ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε».

Ιδιαίτερη ήταν, δε, η αναφορά του στην καθιέρωση της απλής αναλογικής για την οποία είπε ότι έτσι «δίνουμε δυνατότητα για συνεργασίες για περισσότερη δημοκρατία, για να δημιουργήσουμε όλους τους όρους μεγαλύτερης συμμετοχής των δυνάμεων στη διακυβέρνηση της χώρας. Ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου ο δικομματισμός έχει χάσει ανεπιστρεπτί τη δυνατότητα να λειτουργεί οπως έκανε στο παρελθόν».Σκουρλέτης: Θα συνεχίσω να εκφράζω τη διαφωνία μου στο υπουργικό συμβούλιο κατά της πώλησης του 17% της ΔΕΗ

Αποφασισμένος να συνεχίσει να τοποθετείται υπέρ της άρνησης πώλησης του 17% της ΔΕΗ στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή εμφανίστηκε ο απερχόμενος υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης που συνεχίζει από τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Πρέπει να επιμείνουμε στην άρνηση πώλησης του 17% της ΔΕΗ. Το σχέδιο αυτό είναι παρωχημένο και από όποια θέση κι αν είμαι θα υπερασπιστώ τη θέση μου αυτή είτε στο υπουργικό συμβούλιο είτε στη Βουλή γιατί είμαι πεπεισμένος ότι είναι σχέδιο που έχει στόχευση τη δημιουργία πολιτικού προβλήματος στην κυβέρνηση».

Αν και ο ίδιος υπέγραψε για την παραχώρηση της ΔΕΗ στο υπερ-ταμείο επέμεινε να υποστηρίζει ότι «δεν υπογράψαμε καμία εντολή για την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ».

«Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και πιστοί με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για να λένε οι επόμενες γενιές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν λιποτάκτησε, έδωσε μάχες και έσωσε ό,τι μπορούσε να σώσει παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις» έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Σκουρλέτης.

Νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση «ήταν συνεπής με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου» προσθέτοντας ότι «δεν κινηθήκαμε ούτε χιλιοστό έξω από αυτές». Κατά τον ίδιο, δε, το πρόσημο αυτής της περιόδου είναι απόλυτα θετικό αναφέροντας ότι «σε αυτούς τους 13 μήνες κερδίσαμε μια απο τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες για τα δημόσια δίκτυα».

Το πρόγραμμα των παραδόσεων-παραλαβών

Επίσης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του τομέα των Δικτύων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ.Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

12:00: Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναδάκης, παρέδωσε στην απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

12:00: Ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή. 

12:30: Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης παρέδωσε στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου.

13:00: Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, από τον Νίκο Φίλη στον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

13:00: Στο υπουργείο Εργασίας η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

13:00: Ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παραδίδει στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου.

13:30: Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας, από τον Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

14:00: θα πραγματοποιηθεί η παράδοση - παραλαβή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Αναπτυξής και Τροφίμων από τον Μάρκο Μπόλαρη στον Ιωάννη Τσιρώνη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του νέου υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.

Οι καθιερωμένες τελετές θα ολοκληρωθούν στις 17:00 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

ΣΧΟΛΙΑ (99)

bobos

Αναπτυξη εντος ευρω δεν προκειται να γινει ποτε γιατι η αναπτυξη απαιτει πληθωρισμο ο οποιος θα βλαψει την οικονομια της Γερμανιας που ειναι ηδη αναπτυγμενη και δεν χρειαζεται πληθωρισμο. Ο μονος τροπος για να το κανεις αυτο ειναι να μην υπηρχαν οι φορολογικοι παραδεισοι οποτε τα μελη της ευρωζωνης θα χρησιμοποιουσαν τον διαφυγομενο φορο για να αναπτυσονται χωρις να τυπωνουν χρημα. Πειτε στο νεο υπουργο-ακαδημαικο να περασει μια βολτα να του κανω φροντιστηριο στη μακροοικονομικη γιατι βλεπω οτι υστερει.

Γιωργος

Πως γινεται ο Συριζα να τακτοποιει ζευγαρακια σε υπουργικες θεσεις δεν το καταλαβαινει κανεις.Αυτοι ειναι ικανοι να κανουν και τον Καρανικα υπουργο μαζι με την Μενεγακη.Αντε απο δω σουργελα.

προβλέπονται νέες συμφορές...

Ο τύπος αυτός που δίδασκε οικονομία στην Αμερική, άλλα έλεγε εκεί και άλλα θέλει να πράξει τώρα. Εκεί υποστήριζε την αξία του δολαρίου. Π.χ. η δραχμή που υποστήριζε, ήταν θάνατος για το Ευρώ. Έπαιρνε συγχαρητήρια. Οι ευρωπαίοι θέλουν να χτίσουν δικιά τους οικονομία στην Ευρώπη και όχι αμερικάνικη. Με την δραχμή στην πλάτη του, που δεν είναι εύκολο να ξεφορτωθεί, αλλά και την αμερικάνικη αντίληψη για την μη βιωσιμότητα της ΕΕ, θα τα βρει δύσκολα, Θα δημιουργήσει φοβερή αναξιοπιστία, η ζημιά είναι προγραμματισμένη. προδιαγράφονται νέες ταλαιπωρίες/συμφορές αλά Βαρουφάκη για τον Έλληνα. Αμφιβάλλω αν και ο ίδιος ο Τσίπρας πιστεύει στο Ευρώ και στην Ευρώπη. Κοκετάρει με τα σπασμένα του αγγλικά.

Το "καθηγητηλίκη" χάνει την αξιοπιστία του

Δεν αντιπροσωπεύει σωστά και πλήρως την νομοθετημένη την εντολή του ως καθηγητής. Η νομοθεσία για τα ΑΕΙ προβλέπει ως έργο για τον καθηγητή εκτός από το επιστημονικό, ερευνητικό, διδακτικό, κλινικό (για ιατρικά επαγγέλματα) έργο του και το κοινωνικό. Σύμφωνα με αυτό οφείλει πλήρως να αιτιολογήσει αυτά που θεωρεί πως "έλεγε πολλά" ως καθηγητής στο χώρο που δίδασκε. Προφανώς δημιούργησε στραβάδια φοιτητές και συνεργάτες του με ελλείματα στην κοινωνία. Το λιγότερο που είχε να κάνει, είναι να ζητήσει εγγράφως συγγνώμη από τα θύματά του. Άλλως η συμπεριφορά του δεικνύει επιπολαιότητα, ανευθυνότητα. Προσβάλλει το επάγγελμα και θίγει τους συναδέλφους του. Αλίμονο αν άλλα λέμε εντός ΑΕΙ και άλλα πράττουμε εκτός. Το "καθηγητηλίκη" χάνει την αξιοπιστία του, αν τύποι σαν τον πρόσφατο υπουργό καθηγητή ξεχνούν/αρνούνται το κοινωνικό τους έργο. .

ΟΥΣΤ

Λάθη ο ένας, λάθη ο άλλος ήρθε το τρίτο μνημόνιο, ζημιές δεκαδων δισεκατομμυρίων και έχει ο θεός.

φοκ

Το ήξερα κ. Παπαδημητριού ότι ήταν λάθος αυτά που έλεγες, όπως ακριβώς ξέρω ότι είναι λάθος και αυτά που θα κάνεις.

Ηλίας

Μοιραίο το λάθος του Τσίπρα που σε έφερε.

Aprosarmostos

Μην τους ακούτε, μην τους διαβάζετε. Κάντε αυτό που πρέπει.

ζ

πανιβλακες συριζαιοι και θαυμαστες της βλακειας,οταν ο τυπος επι δεκαετιες διδασκε και εγραφε βιβλια για το παπαλληλο νομισμα,και ξαφνικα καταλαβε οτι εκανε λαθος με σιγουρια σας λεω οτι λεει ψεματα,πιστευει αυτα που πιστευε,ειναι καιροσκοπος ,λαμογιο,πειραματα θα κανει στην ελλαδα,αλλα δεν φταιτε εσεις συριζαιοι φταιει ο λαος που σας ψηφισε εσεις ετσι και αλλοιως ζειτε βαθεια μεσα στη βλακεια,θαυμαστες του μαδουρο εισασται που ταιζε το λαο κτηνοτροφες και τον ταιζει,τι να περιμενουμε απο εσας,μια ζωη στη διαστροφη ζειτε, νομος εισται εσεις, θελω να κυβερνησετε μεχρι το 2019 ,γουσταρω την εξαθλιωση του λαου ,πεινα,λυσα, αυτο θελω,.

Pranic Healer

Ενεργοθεραπεία πράνα και σκυλομπισκότα/ξηρά γατοτροφή πάνε τέλεια μαζί. Αλλάζει η Ευρώπη και φέρνουμε τον Νέο Διαφωτισμό.

πές ένα σόρυ και καθάρισες

άλλος ένας με αυταπάτες . Τελικά όλοι εκεί στην αριστερά , το έχετε αυτό το συνήθειο , έτσι ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4619092

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής για τις δηλώσεις Βερναρδάκη σύμφωνα με τις οποίες για τη χρεοκοπία ευθύνεται η περίοδος Σημίτη και όχι η περίοδος Καραμανλή

12