Ο Καμμένος εισηγείται αποποινικοποίηση πλημμελημάτων για να «μαζέψει» χρήματα

Ο Καμμένος εισηγείται αποποινικοποίηση πλημμελημάτων για να «μαζέψει» χρήματα

Θα αντικατασταθούν με διοικητικά πρόστιμα και θα χρησιμοποιηθούν ως ισοδύναμα για να μην μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων και δικαστικών

Ο Καμμένος εισηγείται αποποινικοποίηση πλημμελημάτων για να «μαζέψει» χρήματα
«Παράθυρο» για την εφεύρεση νέων «χαρατσιών» που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι προκειμένου να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων και δικαστικών άφησε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι «για δικαστικούς αστυνομικούς λιμενικούς και πυροσβέστες... υπάρχουν κωδικοί για εξοικονόμηση χρημάτων – με δικές τους προτάσεις» και πρόσθεσε «για τους δικαστικούς υπάρχει το μέτρο της αποποινικοποίησης ήσσονος σημασίας πλημμελημάτων και η αντικατάστασή τους με διοικητικά πρόστιμα. 

Αντί για 3 μήνες φυλακή να αντικατασταθεί με διοικητικό πρόστιμο. Σε πλημμελήματα να έχουμε πρόστιμο και όχι φυλάκιση. Μπορούμε από αυτά τα αδικήματα να έχουμε αντίστοιχα έσοδα για δικαστές, ΕΛΑΣ, λιμενικό και πυροσβεστικό σώμα».

Πρόσθεσε δε «στα εγκλήματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς πάνω από 200.000 ευρώ να μην επιτρέπεται ούτε αναστολή ποινής ούτε μείωση προστίμου» ενώ  επέκτεινε το σχεδιασμό σε όλη τη δημόσια διοίκηση σημειώνοντας «αντίστοιχα μέτρα μπορεί να ληφθούν σε όλα τα υπουργεία. Υπάρχουν δυνατότητες τεράστιες και μέχρι το Σεπτέμβριο  όλα αυτά θα τα θεσμοθετήσουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης