Αγανάκτησε και ο Βούτσης με τη «βροχή» τροπολογιών

Αγανάκτησε και ο Βούτσης με τη «βροχή» τροπολογιών

Διαμαρτυρήθηκε στους επιτελείς του πρωθυπουργού ο Πρόεδρος της Βουλής - Ζήτησε να γίνουν συστάσεις στους υπουργούς ώστε να μη γίνεται κατάχρηση

Αγανάκτησε και ο Βούτσης με τη «βροχή» τροπολογιών
Διάβημα διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να στείλει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
καθώς ο «βομβαρδισμός» υπουργικών εκπρόθεσμων, άσχετων και «σκανδαλωδών» τροπολογιών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου, εκφράζεται δυσφορία για την νομοθετική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και σημειώνεται πως ορισμένοι υπουργοί κάνουν κατάχρηση της κατανόησης που έχει δείξει έως σήμερα ο κ. Βούτσης.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι το θέμα τέθηκε στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον κ. Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ και τον κ. Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι που εξήγησαν ότι η ο αιφνιδιασμός της εθνικής αντιπροσωπείας με κατάθεση τροπολογιών της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αναφέρθηκαν δε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ρυθμίσεων που εγείρουν υπόνοιες σκανδάλων. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη Τετάρτη και κατά την ψήφιση τεσσάρων κυρώσεων που συζητήθηκαν ως ένα νομοσχέδιο κατατέθηκαν εννιά υπουργικές τροπολογίες και έγιναν αποδεκτές έξι βουλευτικές. Πολλές από αυτές μάλιστα κατατέθηκαν ελάχιστα λεπτά πριν από την ψηφοφορία. Ο κ. Δανέλλης μάλιστα σημείωσε ότι η κυβέρνηση «βρίσκει πρόθυμους βουλευτές για να καταθέσουν υπουργικές ρυθμίσεις ως βουλευτικές τροπολογίες και να παρακάμψουν έτσι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπάρχει χειραγώγηση της νομοθετικής εξουσίας από την εκτελεστική».


Επιβεβαιώνουν διαψεύδοντας
Πάντως, συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής έσπευσαν να διαψεύσουν ότι ο κ. Βούτσης φέρεται δυσαρεστημένος με την νομοθετική τακτική της κυβέρνησης. Επιβεβαίωσαν ωστόσο ότι ο ίδιος θα παρέμβει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και θα επισημάνει τόσο προς τους βουλευτές όσο και προς τους υπουργούς την προβληματική εικόνα που δημιουργούν οι πολλαπλές τροπολογίες! Σύμφωνα δε με πληροφορίες θα προτείνει προς τα μέλη της κυβέρνησης να συγκεντρώνουν όλες τις επείγουσες ρυθμίσεις που θέλουν να νομοθετήσουν σε ένα νομοσχέδιο που θα καταθέτουν ανά μήνα αντί να τις φέρνουν σκόρπιες ως τροπολογίες! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης