«Άνω-κάτω» η Βουλή για τη λίστα Μπόργιανς

«Άνω-κάτω» η Βουλή για τη λίστα Μπόργιανς

Επίκαιρη ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη της λίστας από την προηγούμενη κυβέρνηση - Οργή Λοβέρδου και Χριστοφιλοπούλου για την εμπλοκή του ονόματος του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα

«Άνω-κάτω» η Βουλή για τη λίστα Μπόργιανς
Άνω-κάτω η Βουλή έγινε με τις κατηγορίες των βουλευτών σε κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ
για την απόρριψη της λίστας Μπόργιανς από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Οι λανθασμένες αναφορές σε ονόματα και ημερομηνίες, στη σχετική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά
, έγιναν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, κατά τη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αιτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, στηρίζοντας το επιχείρημά του στο ότι οι αναφορές σε ονόματα και ημερομηνίες ήταν λανθασμένες, όπως και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που θύμισε ότι δεν ήταν υπουργός. «Σεβασμός στην παράταξή μας, σεβασμός σε ό,τι έχει προσφέρει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Διαμαρτυρόμενος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, έκανε λόγο για «επίθεση εναντίον των βουλευτών που καταθέσαμε την ερώτηση» και συμπλήρωσε ότι «η απάντηση του ΥΠΕΞ αναγκάζει τους κυρίους που μας κατηγορούν να ζητήσουν συγγνώμη», υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Κούρκουλας γνώριζε από τον Οκτώβριο του 2012. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το τηλεγράφημα του προξένου. "Απέρριψα ευγενικά" την πρόταση, λέει ο πρόξενος. Η συγκυβέρνηση εκείνη είχε ενιαίο χαρακτήρα. Ο κ. Κούρκουλας ήταν υφυπουργός Εξωτερικών. Αν δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, καταλαβαίνετε τι εξωτερική πολιτική είχαμε».

Τα λεγόμενα του κ. Καραγιαννίδη προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου που φώναζε «ψέματα», αλλά και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Χριστοφιλοπούλου, που μιλούσε για «ντροπή», με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Κύριε Καραγιαννίδη να μη τον συνεχίζουμε» απάντησε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε: «Να έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη. Θα σας κρίνουν οι πολίτες, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνέχισε, λέγοντας: «Δεν δέχεστε να ζητήσετε συγγνώμη, που αναφερθήκατε με λάθος στοιχεία και στο όνομα του κ. Κουρκουλα και το λέει και η εφημερίδα σας ότι κάνατε λάθος. Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε το πλιάτσικο, που επί τόσα χρόνια κάνετε στην παράταξή μας.

Και κατέληξε: «Και ξέρετε ποιος είναι υπεύθυνος, αλλά επιλέγετε να μην τον αναφέρετε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης