Τσίπρας: Δεν συνιστά αριστερή στρατηγική η αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες

Τσίπρας: Δεν συνιστά αριστερή στρατηγική η αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες

Με άρθρο του προσπαθεί να υπερασπιστεί τον αριστερό χαρακτήρα της κυβερνητικής του πολιτικής

Τσίπρας: Δεν συνιστά αριστερή στρατηγική η αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες
Μήνυμα με αποδέκτες στο εσωτερικό του κόμματός του στέλνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
, ο οποίος σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντάκτων παρουσιάζει τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής. Χαρακτηρίζει «ανόητους» όσους θεωρούν ότι είναι εχθρός της Ευρώπης η Αριστερά που μάχεται ενάντια στη λιτότητα, ενώ επισημαίνει πως ούτε «η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική».

Ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανές ότι ούτε η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική». Στο άρθρο του προσπαθεί να υπερασπιστεί το αριστερό χαρακτήρα της κυβερνητικής του πολιτικής, λέγοντας ότι  «αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».  

Περιγράφει δε το πλαίσιο μέσα στο οποίο, όπως αναφέρει, «μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί μία αριστερή στρατηγική, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες». «Οι συνθήκες», επισημαίνει, «είναι φυσικά δύσκολες». «Είναι φυσικά πιο απλό και βολικό να καταγγέλλεις εκ του ασφαλούς την κυβερνητική πολιτική», τονίζει. 

Κλείσιμο
Κάνει αναφορά και σε συμμαχίες, τονίζοντας ότι «Τον δρόμο θα τον ανοίξουμε εμείς. Θα το κάνουμε σε συμμαχία με τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και με τις προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης. Το μέλλον δεν θα έρθει από μόνο του, αν εμείς δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης