LIVE

Κορωνοϊός

Ο Τσίπρας καλύπτει Φλαμπουράρη-Σταθάκη: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Ο Τσίπρας καλύπτει Φλαμπουράρη-Σταθάκη: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

«Παριστάνετε τους αντιμνημονιακούς εσείς που εφαρμόζατε πέντε χρόνια τα μέτρα;» επέκρινε την αντιπολίτευση - Έφτασε στο σημείο να πει: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα που όλοι γνωρίζαμε από τον Αύγουστο»

Πλήρη κάλυψη στους δύο υπουργούς του για την υπόθεση των πόθεν έσχες έσπευσε να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Παρασκευής από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει διαφθορά.

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που το προηγούμενο διάστημα άσκησαν έντονη κριτική και αμφισβήτησαν το «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης, είπε πως «η ένδεια επιχειρημάτων καταλήγει σε επανάληψη σκανδαλολογίας».

«Εσχάτως ανακαλύψατε διεφθαρμένους υπουργούς χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικό στοιχείο που να στοιχειοθετηθεί διαφθορά. Στο σπίτι κρεμασμένου μη ψάχνεις για σχοινί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές, η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα δημιουργεί προβληματισμό για το αν αποτελεί απόπειρα παρέμβασης στην αρμόδια επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής που θα συνεδριάσει σχετικώς την ερχόμενη εβδομάδα.

«Την κριτική και τον έλεγχο τον δεχόμαστε. Όμως πρέπει να είναι στοιχειοθετημένα πρώτου πάρουν αποφάσεις τα τηλεδικαστήρια» είπε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με τις μετοχές του στενού του συνεργάτη και υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη αλλά και την ομολογία του Γιώργου Σταθάκη ότι ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή και θα λειτουργήσουν οι κανόνες. Κανείς στο απυρόβλητο. Είτε είναι δημόσιος υπάλληλος, είτε πολιτικός, επιχειρηματίας», σημείωσε για να προσθέσει: «Ούτε αν είναι υπουργός υπουργός -αν υπάρχουν στοιχεία, να μιλάμε με στοιχεία όχι με εικασίες- και να έχετε υπόψη σας το εξής: Μην με προκαλείτε».

Αναφορικά με την υπόθεση Σταθάκη υποστήριξε ότι «δημιουργήθηκε θέμα γιατί ως νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε ατελή δήλωση που διόρθωσε με συμπληρωματική την ίδια χρονιά και το έβαλε το ποσό και τις επόμενες χρονιές».

Ωστόσο, όπως ο υπουργός Οικονομίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η συμπληρωματική δήλωση δεν έγινε το 2012 αλλά τρία χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2015. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε δε ότι «ας μιλήσουμε για άλλους που δεν έχουν φορολογηθεί. Αυτά έχουν φορολογηθεί (σ.σ. του κ. Σταθάκη). Να μιλήσουμε για το 1 εκατ ευρώ του κ. Τσουκάτου».

«Που πήγαν αυτά τα χρήματα;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε: «Στο σπίτι κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».Τροπολογία για να μην παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ καταθέτει η κυβέρνηση


Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την παράταση των εκκρεμών υποθέσεων, όπως η λίστα Λαγκάρντ, για ένα ακόμη χρόνο, με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που κατατίθεται στη Βουλή.

«Αν κάποιοι νόμιζαν ότι επειδή τελειώνει ο χρόνος θα τελειώσουν τον έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις ή λιστών να το ξεχάσουν. Σήμερα καταθέτουμε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που παίρνουν παράταση όλες οι υποθέσεις για ένα ακόμα χρόνο. Λες οι υποθέσεις θα ελέγχουν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων καλώντας την αντιπολίτευση να το στηρίξει.

Μετατρέποντας δε την ομιλία του σε ανάγνωση προγραμματικών δηλώσεων είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεσμεύσει την περιοχή του Κερατσινίου από την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. 

«Παντού σε κάθε νόμο και πρωτοβουλία μόνη έγνοια είναι η προστασία των πιο αδύναμων. Γι' αυτό και τις υποσχέσεις θα τις υλοποιήσουμε. Προεκλογικά βρέθηκα σε μια από πιο υποβαθμισμένες του Πειραιά στο Κερατσίνι. Εκεί υποσχέθηκα να γίνει πράξη το όνειρο των πολιτών μιας υποβαθμισμένη περιοχή. Η Δραπετσώνα να αποκτήσει μέτωπο πρασίνου και πρόσβαση στην θάλασσα. Η υπόσχεσή μας θα γίνει πράξη. Αναθεωρήσαμε την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και κρατάμε το μέτωπο στα λιπάσματα Δραπετσώνας που θα γίνει ανάπλαση και χώρος ψυχαγωγίας. Αν βρισκόμαστε εδώ είναι γιατί μας έστειλαν οι κάτοικοι της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και των φτωχών περιοχών της Ελλάδας και τα συμφέροντα αυτών των πολιτών θα υπερασπιστούμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Παριστάνετε τους αντιμνημονιακούς εσείς που εφαρμόζατε πέντε χρόνια τα μέτρα;»

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα διαψεύστηκε», τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα που τα ξέραμε όλοι».

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία γνωρίζαμε. Τα γνωρίζατε συνάδελφοι της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού που γνωρίζατε όταν ψηφίζατε τη συμφωνία.  «Μας κατηγορούσατε ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια», διαμήνυσε και επισήμανε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015 «και να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση στα «ανοιχτά» μέτωπα».

«Το καλοκαίρι ψηφίσατε τη συμφωνία και σήμερα δεν ψηφίζετε τα μέτρα της. Τι παριστάνετε τους αντιμνημονιακούς;», είπε, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση και υπογράμμισε: «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε και η συμφωνία πρέπει να γίνει σεβαστή είτε κάποιοι συμφωνούν είτε διαφωνούν με αυτή».

«Κοινές περιπολίες με την Τουρκία δεν μπορούν να υπάρξουν»

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός επισήμανε την αρνητική στάση της Ελλάδας στο αίτημα των Ευρωπαίων εταίρων να υπάρξουν κοινές περιπολίες με τις τουρκικές αρχές στα εθνικά μας χωρικά ύδατα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρξει συντονισμός σε διάφορα ζητήματα με την τουρκική ακτοφυλακή.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Γερμανία φαίνεται να έχει  προχωρήσει σε διαβεβαιώσεις προς την Τουρκία για την ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε.

«Από την πλευρά τουρκικής κυβέρνησης υπάρχει ένα παζάρι που δεν αφορά μόνο την οικονομική βοήθεια που ξεκίνησε από 1 δις ευρώ και πηγε στα 3 δισ. ευρώ (σ.σ. για το προσφυγικό) αλλά και την ενταξιακή πορεία της», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

«Η Τουρκιά ζητά να δοθούν υποσχέσεις για έναρξη διαλόγου για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ. Αυτές φαίνεται να τις πήραν από τη Γερμανία. Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί. Δεν πρέπει όμως να μας τρομάζει αυτή η προοπτική. Αν η Τουρκία κάνει ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση για τα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό θα είναι σημαντικό βήμα και για εμας. Τα βήματα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν και την αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου», τόνισε.

Αναφορικά με την πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ελληνικών και τουρκικών σκαφών είπε: «Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού Χωρίς να σημαίνει ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις από σε ζητήματα που άπτονται τις εθνικής μας κυριαρχίας. Εξηγήσαμε ότι κοινές περιπολίες με τουρκικά πλοία σε ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορούν να υπάρξουν. Δεν θα μπορούσαμε καθώς συνεχίζονται οι παραβιάσεις και οι αμφισβητήσεις σε ζητήματα που έχουν λυθεί από το διεθνές δίκαιο και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν».

Πρόσθεσε δε ότι «το ποιος θα περισυλλέξει αν θα είναι ελληνικό ή τουρκικό πλοίο μικρή σημασία έχει αρκεί να σωθούν οι άνθρωποι».

«Το να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όμως είναι άλλο ζήτημα και αφορά την ενδοχώρα της Τουρκίας. Δεν έχει κανένα νόημα και δεν θα μπορούσαμε να δεχθούμε κοινές περιπολίες στα ελληνικά ύδατα. Πρέπει να υπάρξουν δράσεις στην ενδοχώρα της Τουρκίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (42)

σοφια

Η παροιμια που τους ταιριαζει ειναι αλλη. Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ο Αλεξης, θα πρεπει να συγκεντρωθει στην δικη του ομαδα, και οχι στις παλιες. Αυτες θα εξετασθουν οπως υποσχεθηκε. Εχει προβλημα , διοτι ο ενας φοροφυγας, ειναι ο ..πνευματικος του πατερας...ο συνεργολαβος Φλαμπουραρης, που σε καθε αλλη χωρα, θα ειχε παραιτηθει για λογους ΕΥΘΥΞΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ. Ομως στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ -ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΑΝ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΑΝ ανεβηκαν ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Αν ο Τσιπρας ηθελε να πει κατι, επρεπε να πει οτι θ α εξετασθουν οι περιπτωσεις κλπ. Αλλα προτιμησε ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ τους αλλους οτι αυτα εκαναν....Τσουκατος ...κλπ..παλια ξυνα σταφυλια. Επισης υπονοησε οτι υπαρχουν περιπτωσεις που δεν "θελει να μιλησει....αυτο το...στου κρεμασμενου το σπιτι κλπ. Πρεπει Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να τα δει αυτα και να τον καλεσει σε εξηγησεις, δεν εχει σημασια αν εινα ο Τσιπρας...ακομα χειροτερα. Αν δεν το κανει ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ, και ειναι ετσι ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΣ.....η καθαριζει στο τοπιο για ολους...η δινεις σε ολους ασυλο γι ανα προστατεψεις τους δικους σου.....τι ειπε...μην με προκαλειτε..δηλαδη...σκαστε για να την γλυτωσετε...υπαρχει ποιο κυνικη ομολογια για συναιτερισμο διαφθορας? Μην με πειραζετε , να ην σας πειραξω...ΑΥΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ....παει καθε ελπιδα διαφανειας.....ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝΙ. Να επεμβει ο εισαγγελεας ΑΜΕΣΑ, αλλα με αυτη που εβαλε προεδρο του Αρεου Παγου, κανει ακριβωσ τα ιδια που εκαναν κοι οι προηγουμενοι αλητες....ποιος ειπε οτι το κρατος της διαπλοκης δεν εχει συνεχεια...ΕΧΕΙ ΕΧΕΙ....ΑΠΟ ΜΠΛΕ..ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ....ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.....ολα χρωματα ειναι...απλως...ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Καμίνης Λ.

Νόμιζαν ότι θα ξεφύγουν μέχρι το Δεκέμβριο που έληγε ο χρόνος οι φοροφυγάδες, οι κλέφτες και οι εμπεριεχόμενοι στη λίστα Λαγκαρντ, ε; Εμ δε!!!!!! Ένας χρόνος παράταση για δικαστικές έρευνες και αν χρειαστεί και άλλος....ανακοίνωσε ο Αλέξης από το βήμα της Βουλής. Ο κάθε κατεργάρης τώρα πια ξέρει τι τον περιμένει. Ας τρέξει ο καθένας, για να ελαφρύνει τη θέση του, το γρηγορότερο στις τράπεζες και να επιστρέψει τάκα τάκα πάνω στο τραπέζι τα κλεμμένα του, διότι διαφορετικά και θα του τα βρούν, όπου και να τα έχει, αλλά και θα κάνει οσονούπω παρέα τον Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό. Σύνεση χρειάζεται και τίποτα παραπάνω.

να αναλάβει ενεργό ρόλο Δικαστή

Για να γλυτώσουν οι μεγαλοαπατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει ο Τσίπρας να αναλάβει ενεργό ρόλο Δικαστή. Περιττές οι δικαστικές αρχές . Χρήζουν μάλιστα απόλυσης για βελτίωση των οικονομικών του Κράτους. Όλα σύμφωνα με την πρόσφατη εντολή του Λαού.

Για το Σταθάκη

Υπήρχε δίωξη για κακοδιαχείριση οταν ηταν καθηγητής σε Πανεπιστήμιο ,η οποία πήγε στο αρχείο με απόφαση της βουλής πριν απο ενάμιση χρόνο . Μήπως τα χρήματα αυτα προέρχονται απο εκει γι'αυτο τά ξέχασε ο πονηρούλης ;

λιλη

Προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω τον Πρωθυπουργό να μιλάει για το παρελθόν. Ωραία, αφού κλέψανε κάποιοι έστω και πριν 4 χρόνια γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτό? ααα ξέχασα βουλευτική ασυλία. Και τώρα τι κάνετε? Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο με το πόθεν έσχες δεν θα έπρεπε να λογοδοτήσει ο Υπουργός? Πως είναι δυνατόν να ψηφίζετε να μας μειώσετε τις συντάξεις (και καλά αυτοί των ΔΕΚΟ και Τραπεζών που παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ), να μας απειλείτε ότι θα προφυλακίζονται όσοι πχ δεν δηλώσουν τα 20 ευρώ στην τράπεζα, όσοι δεν χτυπούν εισιτήριο κτλ. Για την λίστα Λαγκάρντ που τόσα χρόνια ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση μας τα πρήξατε ότι θα γίνουν έλεγχοι τι γίνεται? ΑΑΑ ξέχασα παραγράφεται στις 31.12.2015, άρα πάπαλα και αυτό.......χμμμμμμμμμμμ................βαρέθηκα να ακούω δικαιολογίες το τι έγινε πριν 2 χρόνια....το θέμα είναι τι κάνει το ΣΥΡΙΖΑ τώρα και από τα μέτρα που παίρνει το μόνο που συνειδητοποιώ είναι ότι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ!!!! Απολύσεις στο δημόσιο θα κάνετε? εκείνο το περίφημο μέτρο και καλά ότι θα μπει ενιαίο μισθολόγιο στους δημοσίους υπαλλήλους? α...ΑΥΤΌ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.....εκεί θα γελάσουμε....ξαφνικά θα γεμίσει το Σύνταγμα από αγανακτισμένους..........

dt

Βλαχακι ο μεγας φιλοσοφος Στελιος Ραμφος εχει πει ----- οποιος δεν εχει να πει κατι για το παρον μιλα για το παρελθον ------ Γλεντηστε το αφου εχετε να το λετε αριστεροι σε Μαυρο φοντο ....... οτι σε πεντε αναμετρησεις οι ελληνοφωνες σας επελεξαν με τον ενα ή τον αλλο τροπο το 67%

Θέλουνε τςιπρα

Την επόμενη τετραετία, αφού σταθεροποιήσει την οικονομία ήδη κερδίσει τους καναλαρχες θα δώσει και αυξήσεις στις συντάξεις. Προς το παρον, Όλοι πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και να υποστηρίξουμε τον ηγέτη μας. Το να κοπούν και λίγο οι συντάξεις ειναι προσωρινό. Ποτέ ξανά δεξιά

αυτος θα πολεμησει την διαφθορα? να πω αισχος?

μετα την θητεια συριζα στην κυβενρηση, προβλεπω οτι ο κοσμος θα σιχαθει τοσο πολυ τους πολιτικους, που θα κανει κυβερνηση την χα

ΕΛΛΗΝ ΟΝ ΖΩΟ

Και γιατί τόση απορία? Οι πολιτικοί είναι πάνω απ όλα πολιτικοί και δεν έχει σημασία από που προέρχονται. Στο μόνο που διαφέρουν είναι αν ευνοούν τους μεν η τους δε (αριστερό η δεξιό ρουσφέτι). Όσο για τους εαυτούς τους, αυτοί είναι πάντα ευνοημένοι. Καληνύχτα ζώα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης