Έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ζήτησε ο Γιούνκερ από τον Τσίπρα

Έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ζήτησε ο Γιούνκερ από τον Τσίπρα

Παρόντος του νέου επικεφαλής της Task Force, ο πρόεδρος της Κομισιόν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου - Παρών στην συνάντηση και ο αναπλ. υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας 

Έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ζήτησε ο Γιούνκερ από τον Τσίπρα
Συνάντηση με τον με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλιοντ Γιούνκερ είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ζήτημα της αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ διήρκησε συνολικά 50 λεπτά και εστιάστηκε στη προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην ανάγκη μιας Ευρωπαϊκής συμφωνίας για το προσφυγικό.
 
Κλείσιμο
Στη συζήτηση ήταν παρόντες από την ελληνική πλευρά, εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Ιωάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.



Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες η συζήτηση εστιάστηκε στις επιχειρησιακές, νομικές και οικονομικές προτάσεις της Κομισιόν που θα συζητηθούν σήμερα το βράδυ από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ στο Συμβούλιο. Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ροές μετανάστευσης που αποτελούν ένα πρόβλημα της Ευρώπης και της Ελλάδας.
 
Στη συζήτηση που είχαν οι δύο αρχηγοί δεν έλειψε και το κομμάτι σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα όπου όπως δήλωσε η ίδια πηγή, εξετάστηκαν τα σημεία που ανέφερε το συγχαρητήριο γράμμα που έστειλε ο Πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα με κύριο σημείο αναφοράς, την έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
 
Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως στην συζήτηση συμμετείχε και ο Μάρτεν Φέρβει ο νέος επικεφαλής της ομάδας δράσης (της λεγόμενης Task Force). 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης