Μισή μονάδα διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δίνει και νέα δημοσκόπηση

Μισή μονάδα διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δίνει και νέα δημοσκόπηση

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Μισή μονάδα διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δίνει και νέα δημοσκόπηση
Οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,5% δείχνει για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% , η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με 6,5% , το ΚΚΕ με 6% , το Ποτάμι με 5,5% , η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και τέλος, οι ΑΝΕΛ με 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστών ανέρχεται στο 8,5%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο κ. Μεϊμαράκης με 44% ενώ έπεται ο κ. Τσίπρας με 41%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 35% έναντι 33% του προέδρου της Ν.Δ.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48% έναντι 38% της Νέας Δημοκρατίας, η συσπείρωση της οποίας ανέρχεται στο 77% (στο 54% η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ).

Το 44% των Ελλήνων τέλος, τάσσεται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας του πρώτου κόμματος με ένα ή δύο μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% επιθυμεί τη συνεργασία των δύο πρώτων κομμάτων.  
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης