Κάθε ώρα κι ένα νέο επεισόδιο με το... δάχτυλο Βαρουφάκη!

Κάθε ώρα κι ένα νέο επεισόδιο με το... δάχτυλο Βαρουφάκη!

Εχουμε χάσει το λογαριασμό με το ποιος προσπαθεί να «παγιδεύσει» τον Γιάνη Βαρουφάκη, το γερμανικό κανάλι ZDF, την γερμανική και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη

Κάθε ώρα κι ένα νέο επεισόδιο με το... δάχτυλο Βαρουφάκη!

«Σίριαλ» με ένα νέο επεισόδιο κάθε ώρα, έχει καταλήξει η υπόθεση με το αν και πότε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο προς τη Γερμανία...

Όλα ξεκίνησαν από την τηλεοπτική εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο ARD που έχοντας καλεσμένο τον Έλληνα υπουργό, του παρουσίασε ένα βίντεο από την προ δύο ετών ομιλία του στο Ζάγκρμπ, όπου φαίνεται ο Γιάνης Βαρουφάκης να κάνει μια άσεμνη χειρονομία και να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο προς τους Γερμανούς. 

Ο Ελληνας υπουργός αρνήθηκε ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο και υποστήριξε πως ήταν προϊόν μοντάζ. Απαντώντας το κανάλι και ο δημοσιογράφος αρνήθηκαν βέβαια κάτι τέτοιο και επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν το βίντεο. 
Κλείσιμο

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Σρέκο Χόρβατ, διοργανωτής του συνεδρίου του Ζάγκρεμο, που επίσης αρνήθηκε ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών έκανε άσεμνη χειρονομία, απαντώντας: «Όχι, αυτό πρέπει να το πούμε μία για πάντα. Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο κατά των Γερμανών»

Την «αποκάλυψη» της εκπομπής του Γκίντερ Γιάουχ ακολούθησαν δεκάδες πρωτοσέλιδα στο γερμανικό Τύπο με πυρ ομαδόν κατά του Βαρουφάκη για την άσμενη χειρονομία, με την Bild να πρωτοστατεί και δεκάδες άλλους να ακολουθούν. 

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιαν Μπέμερμαν στην σατιρική του εκπομπή στο ZDF έκανε καινούρια αποκάλυψη και τάραξε τα νερά: Βγήκε με ένα εννιάλεπτο βίντεο και εξήγησε πως ήταν η ομάδα της εκπομπής του που «πείραξε» το βίντεο της ομιλίας του Βαρουφάκη από το Ζάγκρεμπ, εμφανίζοντάς τον να δείχνει το δάχτυλο στους Γερμανούς. Εξηγώντας τις προθέσεις του, αναφέρει πως σκοπός του ήταν να «παγιδεύσει» τα γερμανικά μέσα, που έχουν την νοοτροπία να ασχολούνται με μια χειρονομία που εκανε πριν από δύο χρόνια ένας υπουργός και να χάνουν την ουσία. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, πως με τέτοιες συμπεριφορές είναι «η Bild που πρέπει να βγει από το ευρώ»! Ο Γιαν Μπέμερμαν έδειξε επίσης στο κοινό πώς «πείραξε» την κανονική εικόνα του Βαρουφάκη και πώς έβαλε έναν σωσία του να κάνει την χειρονομία, μοντάροντας κατόπιν τις δύο εικόνες, ώστε να φαίνεται πως το κάνει ο υπουργός. 

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τις αποκαλύψεις, παρενέβη εκ νέου στο θέμα μέσω Twitter και ζήτησε μια συγγνώμη από τον Γερμανό που του είχε παρουσιάσει αρχικά το «μονταρισμένο» βίντεο με το δάχτυλο. Νέο κύμα δημοσιευμάτων, στον ελληνικό Τύπο αυτή της φορά, αλλά και σε διεθνή μέσα όπως ο Guardian εξαπέλυσαν επίθεση προς τα γερμανικά μέσα που προέβησαν σε τέτοια «προβοκάτσια», ώσπου ήρθε η απάντηση του ZDF.

Ο ίδιος ο Μπέμερμαν με νέο βίντεο που ανήρτησε το πρωί της Πέμπτης αναφέρει... την αλήθεια και υποστηρίζει ότι ήταν η «αποκάλυψη» ήταν πλαστή και όχι το βίντεο με το δάχτυλο. Οι συντελεστές της εκπομπής, που στόχος τους ήταν να στηλιτεύσουν την στάση των γερμανικών ΜΜΕ, θεωρώντας ότι είναι άστοχο να ασχολούνται με το αν ο Ελληνας υπουργός πριν από δύο χρόνια είχε κάνει την άσεμνη χειρονομία προς τους Γερμανούς, θέλησαν να τους «εκθέσουν» και να πουν πως το βίντεο είναι πλαστό και άρα μην ασχολείστε! 

Το κανάλι ZDF το μεσημέρι της Πέμπτης έγραψε στο Twitter ότι εφεξής θα πρέπει να γράφει πλάι στη χιουμοριστική εκπομπή: Προσοχή σάτιρα!

Αυτό είναι το βίντεο του Neο Magazin Royale



 Αυτό είναι το πειραγμένο βίντεο από την εκδήλωση του Ζάγκρεμπ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης