Βαραίνουν την πολιτική ατμόσφαιρα οι διαπληκτισμοί μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Βαραίνουν την πολιτική ατμόσφαιρα οι διαπληκτισμοί μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι «πράσινοι» πνέουν μένεα για τις αναφορές Σαμαρά στη «δημοκρατική παράταξη» και στο λεφτά υπάρχουν» και απαντούν με κριτική στα «Ζάππεια» -Οι «γαλάζιοι» αντιτείνουν ότι ο Βενιζέλος πρόσφατα μιλούσε για άλλη κυβέρνηση με «προοδευτικό πρόσημο» 

Βαραίνουν την πολιτική ατμόσφαιρα οι διαπληκτισμοί μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Βαραίνουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων και εντείνουν  τις εκατέρωθεν καχυποψίες οι φραστικοί διαπληκτισμοί που ξεκίνησαν μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση της Χαλκιδικής για την τεσσαρακοστή επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πνέουν μένεα για δύο συγκεκριμένες αναφορές της πρωθυπουργικής ομιλίας που για διαφορετικούς λόγους δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις τόσο σε όσους ακολουθούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και σε εκείνους εξακολουθούν να ομνύουν στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. 

Πρόκειται, από τη μια, για τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι η ΝΔ είναι η πραγματική δημοκρατική παράταξη που έφερε σε δύσκολη θέση τους προσκείμενους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος προετοιμάζει τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη.
Ενόχληση, από την άλλη, προκάλεσε στο «πράσινο» στρατόπεδο η επικριτική αναφορά του πρωθυπουργού στην έκφραση «λεφτά υπάρχουν» της προεκλογικής περιόδου του 2009. 

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη Δημήτρης Καρύδης δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς «έκανε ένα unfair, το οποίο εμείς σημειώσαμε», ενώ θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εσωκομματική κριτική που δέχεται η ηγετική ομάδα του κόμματος του για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τη ΝΔ γίνεται «λόγω της κρίσης» και «το ΠαΣοΚ δεν είναι ουρά της ΝΔ».
Κλείσιμο
«Η ΝΔ ήταν αυτή η οποία, μετά τα Ζάππεια και τον αντιμνημονιακό αγώνα ήρθε στη γραμμή που εμείς είχαμε χαράξει για την έξοδο από την κρίση», συμπλήρωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε σε δήλωσή του και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος υπερασπιζόμενος το «λεφτά υπάρχουν» που δεν είχε, όπως υποστήριξε, το νόημα που του δίνεται, υπενθύμισε τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο και με υπαινικτικό τρόπο υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι στηρίζεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπέλυσε έμμεσα βέλη προς τον πρωθυπουργό. «Ας πάρει το μήνυμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το παιχνίδι που έκανε ο κ. Σαμαράς το 2012 για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εξαγγέλλοντας τα 17 δισεκατομμύρια στα Ζάππεια, το ίδιο ακριβώς παιχνίδι έκανε ο  κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ με 27 δισεκατομμύρια. Αυτό είναι καταστροφικό για τη χώρα», δήλωσε.

Αν και από την επίσημη κυβερνητική ηγεσία αποφεύγουν να σχολιάσουν τις «πράσινες» αντιδράσεις για να μη ρίξουν νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης που προκαλείται σε μια κρίσιμη για την πολιτική σταθερότητα περίοδο και εν μέσω των καθοριστικών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους από το ενδεχόμενο να οξυνθεί η ένταση που παρατηρείται στις σχέσεις μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ λόγω της άτυπης προεκλογικής περιόδου στην οποία βρίσκεται η χώρα.
«Γαλάζια» στελέχη, άλλωστε, θεωρούν ότι «ήρξατο χειρών αδίκων» ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος με συνέντευξή του προ δεκαήμερου είχε μιλήσει για «κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο», κλείνοντας –για ενδοΠΑΣΟΚικούς, όπως λένε, λόγους- ουσιαστικά το μάτι προς τον ΣΥΡΙΖΑ και «αδιαφορώντας αν αυτό λειτουργεί υπονομευτικά προς τη σημερινή κυβέρνηση, την οποία, όπως προσθέτουν εμφανίζει ως… «μη προοδευτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης