Μητσοτάκης: Θα ακολουθήσουν και άλλες καταργήσεις φορέων

Μητσοτάκης: Θα ακολουθήσουν και άλλες καταργήσεις φορέων

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Δημόσιο, «πρέπει να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος»

Μητσοτάκης: Θα ακολουθήσουν και άλλες καταργήσεις φορέων
Θα ακολουθήσει και δεύτερο, ενδεχομένως και τρίτο κύμα καταργήσεων φορέων, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του Star, αναφέρθηκε στη χθεσινή γνωστοποίηση του «λουκέτου» σε 21 δημόσιους φορείς, λέγοντας ότι το Δημόσιο, «πρέπει να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος».

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες αντιστάσεις, ωστόσο, όπως όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τολμούμε να κλείσουμε φορείς κάτι το οποίο συζητείται εδώ και τόσο καιρό».

Κλείσιμο
Όσον αφορά στον στόχο των 11.000 απολύσεων για το 2014, εξήγησε ότι θα προέλθουν από τις περιπτώσεις των καταργήσεων φορέων, από αυτούς που φεύγουν για πειθαρχικούς λόγους και από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται ότι σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση χθες Τετάρτη προβλέπει την κατάργηση 21 φορέων, μεταξύ των οποίων το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.

Οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης