Έκτακτο ψήφισμα της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη - Καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου

Έκτακτο ψήφισμα της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη - Καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου

«Δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό»

psifisma-nd-arthrou
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) υιοθέτησε ψήφισμα που παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου για το κράτος δικαίου στην Αλβανία, με αφορμή την καταδίκη σε φυλάκιση δύο ετών του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα γκρίζα σημεία της υπόθεσης Μπελέρη και επισημαίνεται ότι μετά από 10 μήνες φυλάκισης, το αλβανικό δικαστήριο μόλις χθες τον καταδίκασε με ποινή δύο ετών, χωρίς να λάβει υπόψη την ομολογία του κύριου μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος δήλωσε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να κατηγορήσει ψευδώς τον Μπελέρη. Κάτι που, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, δεν θα συνέβαινε ποτέ σε κανένα δικαστήριο κράτους της Ε.Ε.

Έκτακτο ψήφισμα ΝΔ στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η Αλβανία, ως χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε., οφείλει να σέβεται τα αποτελέσματα των εκλογών, να διαφυλάττει το δικαίωμα των πολιτών για δίκαιη δίκη και να προστατεύει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό, καθώς πρόκειται για την εφαρμογή του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

«Σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε ένας εκλεγμένος δήμαρχος που κατηγορείται με έωλο κατηγορητήριο να φυλακιστεί και να μην του επιτρέπεται να αναλάβει τα καθήκοντά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΝΔ κατά την παρουσίαση του ψηφίσματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι επτά ώρες του Μητσοτάκη στην Οδησσό σε 62 φωτογραφίες- Συνάντηση με Ζελένσκι και επίσκεψη στο μουσείο Φιλικής Εταιρείας

Θεσσαλονίκη: «Ήθελε να σκοτώσει εμένα και τα παιδιά» - Στο εδώλιο ο 63χρονος που κλειδώθηκε με τα δίδυμα στο ΙΧ και άνοιξε φιάλες υγραερίου

Κέιτ Μίντλετον: «Αφήστε την ήσυχη, υπάρχει λόγος που η οικογένεια δεν μιλάει», λέει για την υγεία της ο θείος της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης