Νίκος Ανδρουλάκης: Παρών στο Συνέδριο των ευρωσοσιαλιστών στη Ρώμη

Νίκος Ανδρουλάκης: Παρών στο Συνέδριο των ευρωσοσιαλιστών στη Ρώμη

«Στις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, οι σοσιαλιστές έχουμε χρέος να προσφέρουμε μία νέα ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Nikos_Androulakis
Στη Ρώμη για τις εργασίες του συνεδρίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών μετέβη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα.
428519426_964451368373048_6381751378694784786_n

«Στις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, οι σοσιαλιστές έχουμε χρέος να προσφέρουμε μία νέα ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης χθες από τη Ρώμη, περιγράφοντας το πολιτικό σχέδιο των ευρωσοσιαλιστών για «περισσότερη αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια, με ενιαία εξωτερική πολιτική και με σταθερά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα ενισχύσουν την παραγωγική της βάση, την ανταγωνιστικότητά της και θα ανοίξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας για τις νεότερες γενιές. Θέλουμε μια Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου. Αυτό είναι το όραμά μας. Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε. Και είμαι σίγουρος ότι στις ευρωπαϊκές εκλογές οι προοδευτικές δυνάμεις θα είναι πολύ ισχυρότερες απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για μια πιο ισχυρή, δίκαιη και ανταγωνιστική Ευρώπη», υποστήριξε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΣΚ στη Ρώμη, όπου συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου.
Συνέδριο Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Ρώμη | 02.03.2024

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ανάγκη περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και περισσότερη ασφάλεια. Ένα πολιτικό σχέδιο που κάνει την Ευρώπη ισχυρή με ενιαία εξωτερική πολιτική. Ένα πολιτικό σχέδιο που θέλει σταθερά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα ενισχύσουν την παραγωγική της βάση, την ανταγωνιστικότητά της και θα ανοίξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας για τις νεότερες γενιές. Μια Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου. Αυτό είναι το όραμά μας. Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε. #EuropeWeWant #PESCongress

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Saturday, March 2, 2024

Στη Ρώμη, οι εκπρόσωποι στο Εκλογικό Συνέδριο υιοθέτησαν το εκλογικό μανιφέστο του PES και εξέλεξαν τον κοινό υποψήφιο του PES (spitzenkandidat) για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νίκολα Σμίθ. Για την υποψηφιότητα του Νίκολα Σμιθ ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «οι πολιτικές του θέσεις, η εμπειρία του, η ικανότητά του και το έργο του με την ιδιότητα του Επιτρόπου αρμόδιου για τα θέματα της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Δικαιωμάτων τον καθιστούν ως την καλύτερη επιλογή για τη θέση του υποψήφιου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ειδήσεις σήμερα

Ηχητικό ντοκουμέντο δείχνει ότι υπάλληλοι δεν γνώριζαν πόσοι ήταν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Ζευγάρι Ισπανών ταξιδιωτών δέχτηκε επίθεση στην Ινδία και η γυναίκα βιάστηκε ομαδικά από 7 άνδρες


Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο τα ξημερώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης