Μητσοτάκης: Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία - Για τους χούλιγκαν που είναι στα κάγκελα… ξίδι

Μητσοτάκης: Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία - Για τους χούλιγκαν που είναι στα κάγκελα… ξίδι

«Αν δεν λύσουμε τώρα το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ», είπε - Έρχεται αυστηροποίηση του πλαισίου, μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες των οργανωμένων - «Μεγάλη αύξηση στον κατώτατο μισθό από 1ης Μαΐου» -Πρόθεσή μου να καταργήσω την εισφορά αλληλεγγύης το 2023

mitsotakis-synenteuksi3
Αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο προκειμένου να μπει τέλος στην οπαδική βία αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από το 2023, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά σε συνέντευξη που θα προβληθεί το Σάββατο το πρωί, αλλά αποσπάσματά της προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας λέγοντας πως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας πως εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Αποσπάσματα συνέντευξης Κυριάκου Μητσοτάκη 11/2


Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται από την επόμενη εβδομάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Κλείσιμο
«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε.

Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξίδι».

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από το 2023

Στην συνέχεια, σε άλλο απόσπασμα, ο πρωθυπουργός, αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη με συνεχείς παρεμβάσεις.

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε και τόνισε πως ελπίζει ότι από την Ανοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε βήμα βήμα στήριξη των νοικοκυριών είπε πως η όποια στήριξη πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τα δεδομένα της αγοράς και τις τιμές προκειμένου η βοήθεια να είναι στοχευμένη.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 για όλους. «Θα μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, κάποια στιγμή αυτό θα ισχύσει για όλους το 2023. Η πρόθεσή μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελεί παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».

Επίσης, σε ότι αφορά στον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη και αυτή θα γίνει από 1ης Μαΐου μιας και μέχρι τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα πως η αύξηση θα είναι τέτοια που θα λαμβάνει παράλληλα υπόψιν και τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στον Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών

Πάτρα: Δεν αποκλείω τίποτα, λέει γιατρός του Ωνασείου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Αν λείπει το οξυγόνο, σταματάει η καρδιά

Δολοφονία Άλκη: Ψάχνουν τον 25χρονο «Ντίνο», τον 12ο που συμμετείχε στην επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης