Βαρβιτσιώτης: Η κρίση στα Ίμια έδειξε πως και η διπλωματία έχει τα όριά της

Βαρβιτσιώτης: Η κρίση στα Ίμια έδειξε πως και η διπλωματία έχει τα όριά της

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα τρία παλικάρια που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

varvitsiotis
Στην επέτειο της «νύχτας των Ιμίων» αναφέρθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στον Real Fm 107,1.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα τρία παλικάρια που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στους Έλληνες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, στα Ίμια.

«Πρέπει να τους τιμούμε και μέσα από τη θυσία τους να τιμάμε την αυτοθυσία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ποτέ να μη θεωρούμε πως η θυσία τους έγινε επί ματαίω», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζοντας παράλληλα πως από το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τη «νύχτα των Ιμίων» δεν είχαμε άλλο στρατιωτικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Δεν υπήρξε άλλη κρίση η οποία έφτασε στο υψηλό επίπεδο του προαγγέλου της σύγκρουσης ανάμεσα στις δυο χώρες με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, σημείωσε ο ίδιος. Τόνισε δε πως επρόκειτο για μια στρατιωτική κρίση η οποία δεν έφτασε στα επίπεδα της ρήξης και του πολέμου διότι έγιναν διπλωματικές κινήσεις, πλην όμως, έδειξε πως «και η διπλωματία έχει τα όριά της».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον REAL FM 107,1

Διεθνείς συμμαχίες και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «οικοδομούμε την επιχειρηματολογία μας σε διπλωματικό επίπεδο όσο πιο στιβαρά γίνεται, κάνουμε τις διεθνείς συμμαχίες και ενημερώνουμε φίλους και εταίρους ώστε να ξέρουν ποιες είναι οι τουρκικές διεκδικήσεις και πόσο προσχηματικός είναι ο διάλογος και η διάθεση αποκλιμάκωσης από την πλευρά της Τουρκίας. Παράλληλα έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα αξιόμαχο επίπεδο και με υψηλό φρόνημα».

Κλείσιμο
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα αναφέρθηκε, επίσης, στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στη Μαριούπολη. «Στέλνουμε μήνυμα στήριξης της ελληνικής μειονότητας. Το ελληνικό κράτος βρίσκεται δίπλα τους», είπε ακόμη ο κ. Βαρβιτσιώτης.


Πηγή: grtimes.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και χιόνια

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί ως τις 31 Μαρτίου

Πώς «ναυάγησε» η μομφή του Τσίπρα: Ούτε διαρροές από τη γαλάζια Κ.Ο., ούτε αντικυβερνητικό μέτωπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης