Βαρουφάκης: Δίνουμε ψήφο μομφής κατά της ολιγαρχίας

Βαρουφάκης: Δίνουμε ψήφο μομφής κατά της ολιγαρχίας

«Καταλύεται το δημοκρατικό πολίτευμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από το βήμα της βουλής

5495265

Ψήφο μομφής κατά της ολιγαρχίας θα δώσει το ΜέΡΑ25, με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη να υποστηρίζει στην ομιλία του ότι «οι μέρες που ζούμε ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει καλύτερα και το κράτος εποπτεύει».

Παίρνοντας το λόγο την τρίτη και τελευταία μέρα της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «η πρόταση μομφής μπορεί να μην τους ρίξει σήμερα αλλά θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεδάφιση του ψέματος», ενώ διερωτήθηκε «πώς να λειτουργήσει το επιτελικό κράτος όταν οι ορντινάντσες είναι στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τούς καθοδηγεί από το παρασκήνιο;».

«Τα ξεπουλάτε όλα όχι σε επιχειρηματίες αλλά σε εισοδηματίες», είπε ο κ. Βαρουφάκης λέγοντας πως οι προτεραιότητες των ιδιωτών δεν είναι προτεραιότητες της κοινωνίας και κάνοντας λόγο για «εσκεμμένη αποτυχία». «Η αποτροπή της αποτυχίας κοστίζει στους ολιγάρχες. Δεν είναι ανίκανοι. Πρόκειται για επικερδή, εσκεμμένη αποτυχία. Για τον ιδιώτη που εμπορεύεται τον δρόμο, ο απεγκλωβισμός του πολίτη είναι κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως η συγνώμη του πρωθυπουργού στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία είναι «κάλπικη», καθώς πίσω από το χάος κρύβεται η εύνοια σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Το δήθεν επιτελικό κράτος της "Μητσοτάκης Α.Ε." πρέπει να πέσει, επειδή το επιτελείο του είναι οι ολιγάρχες, ενώ στα υπουργεία κατοικοεδρεύουν οι ορντινάτσες τους», είπε, ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ευθέως αν θα επιστρέψει την Αττική Οδό στο Δημόσιο το 2024, αν θα καταργήσει το πρόγραμμα «Ηρακλής» κόντρα στα funds, αν θα μειώσει τον ανώτατο ΦΠΑ από το 24% στο 15%, καταργώντας παράλληλα όλες τις προπληρωμές φόρων.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε ακόμη λόγο για «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» και για «κατοχικό καθεστώς που επιβλήθηκε από το 2010 στη χώρα μας από την τρόικα». «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, σήμερα, χθες, αύριο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγοντας επανέλαβε ότι «οι κύριοι που κινούν νήματα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι καν επιχειρηματίες, εισοδηματίες είναι».


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε live: Στην τελική ευθεία η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας - Το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία


Στα 11.124 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 97 θάνατοι και 571 διασωληνωμένοι


Βόλος: Πυροβολισμοί στο Αλιβέρι από αστυνομικούς που κυνηγούσαν ανήλικο - Ξεσηκωμός στον οικισμό των Ρομά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης