Εσωκομματικά προβλήματα στο ΜέΡΑ25: Στην επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπει ο Βαρουφάκης βουλευτή του

Εσωκομματικά προβλήματα στο ΜέΡΑ25: Στην επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπει ο Βαρουφάκης βουλευτή του

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 - Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραπομπής της Κωνσταντίνας Αδάμου

5337236
Εσωκομματικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει το ΜέΡΑ25 καθώς ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης ζητά με επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος την παραπομπή της βουλευτού Κωνσταντίνας Αδάμου στο πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει στην επιστολή του:

«Παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίας μας η πρότασή μου να εισηγηθούμε στην Κεντρική Επιτροπή την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, της βουλεύτριας Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου, με επιχειρηματολογία που θα καταθέσω.

Με αυτή την εισήγηση θα επιβεβαιώσουμε, άλλη μια φορά, ότι το ΜέΡΑ25 θέτει τις αρχές μας, ηθικές και πολιτικές, πάνω από οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος» και ότι όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα αξιώματος, έχουμε την ίδια υποχρέωση να τηρούμε τις αξίες που μας έφεραν κοντά.

Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει καθημερινά επειδή όλο και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν ότι ιδρύθηκε για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους τηρώντας, όλες και όλοι μας, την βασική αυτή δέσμευση.

Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25».

Εως αυτή την στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι παραπομπής της κυρίας Αδάμου ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ανακοίνωση από την ίδια εντός της ημέρας.

Πάντως, στελέχη του κόμματος αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Βαρουφάκης εξέφραζε σοβαρούς προβληματισμούς για την συμπεριφορά της κυρίας Αδάμου. Προβληματισμοί που αφορούν πολλαπλά περιστατικά κατά τα οποία – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – η βουλευτής παραβίασε βασικές αρχές του κόμματος.

Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως σχετίζεται με τον καταμερισμό των καθηκόντων για τις νομοθετικές και κοινοβουλευτικές εργασίες. Οι συγκεκριμένες πηγές εξηγούν πως ο κ. Βαρουφάκης προτίμησε να κοινοποιήσει την επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να αποτρέψει ενδεχομενη σπερμολογία.

Σε κάθε περίπτωση τον λόγο θα έχουν πλέον τα αρμόδια όργανα του κόμματος ενώ οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εξηγήσεις της κυρίας Αδάμου.



Ειδήσεις σήμερα

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Απερίφραστη η καταδίκη της Τουρκίας για τα Βαρώσια - Ικανοποίηση στην Αθήνα

Εμβόλιο Moderna: «Πράσινο φως» για παιδιά 12-17 ετών από τον EMA

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μεγάλη διαμαρτυρία έξω από το στάδιο την ώρα της τελετής έναρξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης