LIVE

Κορωνοϊός

diereunitikes-poli-65

Τρεις ώρες διήρκεσαν οι συνομιλίες Ελλήνων και Τούρκων διπλωματών στην Κωνσταντινούπολη - Ο ρόλος του Ιμπραχίμ Καλίν - Η αντίδραση από το Βερολίνο - Η παρότρυνση της Ουάσιγκτον - Πώς αντέδρασε η αντιπολίτευση

«Ποια θέματα έθεσαν οι Τούρκοι;», «ζήτησαν να συζητηθεί ο παραλογισμός της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών;», «μπήκε σφήνα η θεωρία των γκρίζων ζωνών;» και μια σειρά από συναφή ερωτήματα επαναλαμβάνονταν σε διαδοχικά τηλεφωνήματα μεταξύ σχετικών και αναρμοδίων από τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας –όταν ολοκληρώθηκε ο 61ος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών- μέχρι αργά το βράδυ.

Η πιο ειλικρινής απάντηση είναι ότι ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά συζητήθηκε στο πρώτο brainstorming Ελλήνων και Τούρκων διπλωματών έπειτα από πέντε χρόνια σιωπής. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις διερευνητικές επαφές από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού καθώς και από την διπλωμάτη Ιφιγένεια Καναρά, που είχαν απέναντί τους τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες και τον Μπαρίς Καλκαβάν.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας πρέσβης Παύλος Αποστολίδης, τις προηγούμενες ημέρες επικρίθηκε από μερίδα του Τύπου σαν κοσμοπολίτης, πολύ… ρεαλιστής, όμως το σύνολο του διπλωματικού σώματος του αναγνωρίζει ότι έχει την εμπειρία, την γνώση και την συγκρότηση να αντιλαμβάνεται τις πρακτικές των Τούρκων –από τα καλοπιάσματα μέχρι τις μπαμπεσιές, τις προειδοποιήσεις και τις έμμεσες απειλές- την ώρα που γνωρίζει καλά και την τέχνη της παραπλάνησης, της απόσπασης και της συλλογής πληροφοριών, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν διοικητής της ΕΥΠ.

Έκπληξη αποτέλεσε για πολλούς η παρουσία στις τρίωρες συζητήσεις που έγιναν στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης του Ιμπραχίμ Καλίν, του εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του Ταγίπ Ερντογάν. Συμμετείχε και ο Ιμπραχίμ Καλίν στις συζητήσεις ή απλώς παρίστατο, κατέγραφε και παρατηρούσε για να μεταφέρει στον πρόεδρο της Τουρκίας όσα διαδραματίστηκαν; Μήπως ο Ιμπραχίμ Καλίν μετέφερε στους πρέσβεις Αποστολίδη, Κουγιού και την σύμβουλο πρεσβείας Α’ κυρία Ιφιγένεια Καναρά κάποιου είδους μήνυμα από τον Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Είχε κάποιου είδους σημειολογία η παρουσία του Ιμπραχίμ Καλίν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι όσα διαμείβονται- ήταν μία σκέψη που έκαναν όσοι θυμήθηκαν τι συνέβη το καλοκαίρι του 2020, όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε την μυστική συνάντηση του Ιμπραχίμ Καλίν στο Βερολίνο με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού διπλωματικού γραφείου Ελένη Σουρανή και τον Γιαν Χέκερ, σύμβουλο της Άνγκελα Μέρκελ για διεθνή θέματα.

Η δημοσιοποίηση της συνάντησης ερμηνεύθηκε τότε και σαν αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ανησυχία του ότι θα περιθωριοποιηθεί και ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αναθέτει τις ελληνοτουρκικές συζητήσεις στον πιο πολιτισμένο Ιμπραχίμ Καλίν. Μήπως τώρα, με την απόφασή του να διαπιστεύσει στις διερευνητικές επαφές τον Ιμπραχίμ Καλίν είναι η σειρά του Ταγίπ Ερντογάν να διαμηνύσει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει το παραμικρό χωρίς να το γνωρίζει και να το έχει εγκρίνει προηγουμένως; Και υπάρχει άραγε περίπτωση να παρίσταται ο Ιμπραχίμ Καλίν στον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών που θα διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος;

Υπουργείο Εξωτερικών: Ο επόμενος γύρος στην Αθήνα

«Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Συμφωνήθηκε όπως ο επόμενος γύρος λάβει χώρα στην Αθήνα» ήταν η απάντηση που έδωσαν διπλωματικές πηγές στο ερώτημα τι έγινε στις άτυπες συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης.

Παρά τα άπειρα ερωτήματα για το τι συζητήθηκε, όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών για την επικοινωνία και την ενημέρωση των δημοσιογράφων τηρούσαν σιγή ιχθύος. «Δεν μπορώ να σας πω τίποτα» ήταν η στερεότυπη απάντηση με την επίκληση της εμπιστευτικότητας που έχει αμοιβαία συμφωνηθεί μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Τι εκτιμούν έμπειροι διπλωμάτες

Έπειτα από πέντε χρόνια που οι διερευνητικές επαφές είχαν διακοπεί, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι στις τρίωρες συζητήσεις της Κωνσταντινούπολης ετέθησαν επιγραμματικά όλα τα θέματα που είχαν αναπτυχθεί στους προηγούμενους 60 γύρους των συνομιλιών από το 2002 μέχρι το 2016, εκτιμούν διπλωματικοί παράγοντες. Ουδέποτε, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αυτών δεν είχε συζητηθεί το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου που επιδιώκουν οι Τούρκοι, διαβεβαιώνουν όλα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να έχουν κάποιου είδους γνώση των συζητήσεων στο παρελθόν. Οι γκρίζες ζώνες όμως; Κι αυτή η αξίωση των Τούρκων δεν είχε τεθεί υπό τύπον συζήτησης παρά μόνο υπαινικτικά από την Άγκυρα ως σημείωση ότι θα μπορούσε να εξαιρεθεί οριστικά από το τραπέζι του διαλόγου εάν η Αθήνα αναλάμβανε την δέσμευση ότι δεν θα προχωρούσε σε μονομερή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια.

Πέραν της ανασκόπησης των θεματικών ενοτήτων που είχαν συζητηθεί στο παρελθόν, είναι προφανές ότι τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία στη χθεσινή συνάντηση στο Ντολμά Μπαχτσέ ανέπτυξαν τα θέματα που θα ήθελαν να συμπεριληφθούν στη συζήτηση ιεραρχώντας την σειρά σπουδαιότητάς τους. Πότε θα γίνει η επόμενη συζήτηση;

Στην Αθήνα, είναι η απάντηση, στον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών ο οποίος θα διεξαχθεί σε χρόνο που ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας του Παύλου Αποστολίδη με την ομάδα του Σεντάτ Ονάλ λογικά δεν θα πρέπει να αναμένεται ούτε την επόμενη εβδομάδα, ούτε όμως και σε μεγάλο διάστημα. Ακόμη και ο χρόνος που θα επιλεγεί θα φανερώσει πολλά σχετικά με την συχνότητα των διερευνητικών επαφών, άρα και την εκατέρωθεν διάθεση για να προχωρήσει η συζήτηση από το επίπεδο της βολιδοσκόπησης. Διαπραγμάτευση για τα θέματα που θα συμφωνηθούν –και μάλιστα ατύπως- αφού οι διερευνητικές επαφές δεν είναι επίσημες, άρα δεν δεσμεύουν, δεν τηρούνται καν συμφωνημένα πρακτικά, θα πρέπει να αναμένεται να ξεκινήσει στον 63ο γύρο, εφ’ όσον οι συζητήσεις συνεχιστούν.

Το τουίτ του Ιμπραχίμ Καλίν

Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, με μια φωτογραφία των συμμετεχόντων στις διερευνητικές επαφές της 25ης Ιανουαρίου του 2021 κι ένα τουίτ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη.

Το μήνυμα του Καλίν:

«Έπειτα από 4,5 χρόνια, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ξεκίνησαν πάλι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας, είναι πιθανό να λύσουμε όλα τα προβλήματα, συμπεριλάμβανομένου του Αιγαίου. Έχουμε την επιθυμία γι' αυτό. Η περιφερειακή ειρήνη και η σταθερότητα ενδιαφέρουν όλους».
Η αντίδραση της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα, και τη δέσμευση των δύο κυβερνήσεων σε αυτή τη διαδικασία. Υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε στο twitter ο νέος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η επισήμανση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην «δέσμευση» της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης στην διαδικασία των διερευνητικών όσο και στην υποστήριξη των προσπαθειών για την μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην επανεκκίνηση των διερευνητικών δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής και η γερμανική κυβέρνηση που στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναλάβει διαδοχικές πρωτοβουλίες για να ξαναφέρει την Αθήνα και την Άγκυρα στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Χαιρόμαστε που οι απευθείας συνομιλίες, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2016, σήμερα ξεκινούν και πάλι και ναι, στο πλαίσιο της προεδρίας μας στο Συμβούλιο της ΕΕ στηρίξαμε πολύ και εργαστήκαμε προκειμένου να υπάρξουν τέτοιες απευθείας συνομιλίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ και υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας βρέθηκε και πάλι στην Άγκυρα ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

«Ποια θέματα, ποιες λύσεις, ποια βήματα θα συμφωνηθούν τώρα εκεί, είναι υπόθεση των (δύο) πλευρών. Και πιστεύω ότι είναι καλό να μην σχολιάσουμε τώρα απέξω για μια διαδικασία που ξεκινάει, αλλά το αντικείμενο συζήτησης και όλα τα περαιτέρω να τα συνεννοηθούν οι πλευρές μεταξύ τους. Και ελπίζουμε ότι θα καταστεί εφικτό να δημιουργηθεί και πάλι αμοιβαία εμπιστοσύνη και εμπιστοσύνη του ενός για τον άλλον, με αξιοπιστία ώστε να βρεθεί από κοινού μια καλή λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», κατέληξε η κυρία Άντεμπαρ.

Παράλληλη συζήτηση για την Τουρκία στις Βρυξέλλες

Την ώρα που διεξαγόταν ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη, στις Βρυξέλλες συνερχόταν το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ παρουσία του Νίκου Δένδια.

Κατά τη συζήτηση, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ενημέρωσαν για τις επαφές που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Κύριο συμπέρασμα από τις επαφές τους ήταν ότι διαφάνηκε διάθεση από πλευράς Τουρκίας για ενίσχυση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Είναι σε αυτό το πλαίσιο, που η Τουρκία φαίνεται να διέκοψε στην παρούσα φάση τις παραβιάσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, που ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, ενώ η Άγκυρα δείχνει να έχει θετική διάθεση για εμπλοκή της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και για επανέναρξη των συνομιλιών, αναφέροντας ότι «δεν είναι δογματικοί» ως προς τον επιδιωκόμενο στόχο των συνομιλιών.

Από τη συζήτηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, προκύπτει μια θετική πρώτη αποτίμηση για τις πρόσφατες δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Όλοι, όμως, τόνισαν ότι η ΕΕ οφείλει να είναι επιφυλακτική και όχι αφελής αναμένοντας όπως η «επίθεση φιλίας» της Άγκυρας συνοδεύεται από συγκεκριμένα βήματα, με συνέχεια, συνέπεια και σε βάθος χρόνου.

Μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η «νέα» προσέγγιση της Τουρκίας ενδεχομένως να οφείλεται στους ακόλουθους παράγοντες: (1) την απειλή των κυρώσεων (2) την οικονομική κατάσταση στη χώρα και (3) την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Από ελληνικής πλευράς, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι απομένει να γίνουν απτά βήματα ουσιαστικής προόδου σε θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, όπως η συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα, το casus belli, η μη συμμόρφωση προς το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Ο προπονητής απειλούσε ότι θα με σκότωνε αν μιλούσα»

«Καμπανάκι» από την ανοδική τάση των κρουσμάτων - Μεταλλάξεις και χειμώνας ανησυχούν τους επιστήμονες

Έπεσαν οι υπογραφές για τα Rafale - Προσφορά και για τις γαλλικές φρεγάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Χ.Π.

O μητσοτάκης δεν ενεργεί από μόνος του... Σύρεται στις διαπραγματεύσεις (λές και έχουμε χάσει κάνα πόλεμο) από τους πατρωνές του γερμανούς, οι οποίοι είναι οι προστάτες και διαχρονικοί σύμμαχοι των βρωμερών τούρκων και αυτό από μόνο του είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ...!! Δεν το λέω εγώ, το λένε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, η οποία κυριολεκτικά βράζει στα όρια έκρηξης (= διάσπασης).. Το κακό είναι ότι και οι ΗΠΑ πιέζουν πρός την ίδια κατεύθυνση για τους δικούς τους λόγους.. (Βλ. απομάκρυνση της τουρκίας από την Ρωσία).. Οι Γερμανοί θέλουν μέσω της τουρκίας τον πλούτο της Ελλάδας , αυτό είναι και τίποτα άλλο... Οσο για τον κούλη και την οικογεννειά του είναι πουλημένοι στους γερμανούς (βλ. κάτι φωτό από την κατοχή ,όταν ο ελληνικός λαός πέθαινε στους δρόμους από πείνα και εκτελούνταν στην Καισαριανή, ο μπαμπάς Μητσοτάκης φωτογραφιζόταν με γερμανούς Αξ/κους και κυκλοφορούσε με γερμανικά μεταγωγικά αεροπλάνα).. Αυτά είναι γεγονότα και δεν μπορούν να κρυφτούν ποτέ.. Απλά είναι καθήκον του πατριωτικού κόμματος της ΝΔ, του κόμματος που μας εκφράζει ως πατριώτες, να πετάξει το μητσοτακέικο άγος από πάνω της, και να διρθώσουν το μεγάλο λάθος του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έφερε στην ΝΔ τον Μητσοτάκη (που τον έβριζε τότε σκαιότατα) μόνο και μόνο για να βρεί τους ψήφους και να βγεί ΠτΔ..!! Αυτά τα λάθη πληρώνουμε τώρα..

Κατερίνα Δ. από εξωτερικό

μην πάτε μακριά. Ανατρέξτε σε συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αρχές του 2000 σχετικά με την συνθηκολόγηση του στρατηγού Τσολάκογλου με τη γερμανική Βέρμαχτ και θα καταλάβετε πολλά.

ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ .ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Κατερίνα Δ. από εξωτερικό

Η μόνη λύση είναι οι εξοπλισμοί. Ισχυρός στρατός, ισχυρότατο ναυτικό, πανίσχυρη αεροπορία και αμυντικές συμμαχίες. Οι Τούρκοι μόνο αυτό καταλαβαίνουν, τη δύναμη των όπλων, γιατί δε θέλουν να πάρουν το ρίσκο μιας πανωλεθρίας. Δε θα σταματήσουν μέχρι να μας μετατρέψουν σε αδύναμη, ανυπόληπτη, πλήρως εξαρτημένη γεωπολιτικά, οικονομικά και πληθυσμιακά νεο-οθωμανική επαρχία. Αυτό είναι το σχέδιο και όποιος δεν το βλέπει να βάλει γυαλιά.

Ταρατατζούμ

Κατερινιώ, δεν τα λες κ λάθος. Πολύ σωστή σε βρίσκω. Δε σου λέω περισσότερα γιατί μπορεί σε καμιά 10ετια να επικαλεστείς παρενόχληση.

η

Ο κ. Στυλιανός-Ιωάννης Κουτνατζής είναι σαμαρικός, ΓΓ της κυβέρνησης και Λέκτορας ΔΠΘ. Καμια πίεση δεν μπορεί να ασκήσει πια ως φιλόπατρις;

ΕΛΑΣ

Ο κ. Στυλιανός-Ιωάννης Κουτνατζής είναι σαμαρικός, ΓΓ της κυβέρνησης και Λέκτορας ΔΠΘ. Καμια πίεση δεν μπορεί να ασκήσει πια ως φιλόπατρις για το ζήτημα νέων δομών στον Έβρο;

Έχουμε πολύ κακούς γείτονες

Ό Χίτλερ ζήταγε ζωτικό χώρο και αιματοκύλησε την Ευρώπη. Ζωτικό χώρο ζητάει και ο χιτλερίσκος Ερντογάν. Καλοπροαίρετες διαπραγματεύσεις θα έκανες εάν είχες γείτονες το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία και όχι τους πλιατσικολόγους τουρκαλάδες. Δυστυχώς έχουμε τους χειρότερους γείτονες. Αυτό ας το θυμάται η στρατιωτική και πολιτική μας ηγεσία.

Νίκος

Λες ανακρίβειες...

solon

...Μίλησαν κι όλοι οι γνώστες της διεθνούς πολιτικής και έμπειροι διαπραγματευτές...ρε δεν κάθεστε όλοι να δείτε καμία Μαλεσκου ή Παπαγεωργίου και να κάνετε αυτό που ξέρετε καλύτερα ώστε να το βουλωσετε;;

Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο

Η Τουρκία είναι εχθρός της Ελλάδος εδώ και 800 χρόνια από τότε που ήρθαν από τα βάθη της Ασίας προς δυτικά οι Τούρκοι βάρβαροι για κατακτητικούς λόγους και θα παραμείνει εχθρός για ακόμη 1000 χρόνια. Όλα γίνονται για τα 12 ν.μ στο Αιγαίο αυτό είναι το κρίσιμο που καίει την Τουρκία .θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην ασκήσει η Ελλάς το νόμιμο δικαίωμα επέκτασης από τα 6 στα 12 ν.μ. Η απειλή πολέμου από το 1995 μέχρι στιγμής δυστυχώς έχει εκφοβίσει όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις.

@

Πριν 200 χρόνισ υπήρχαν οι αρβανίτες που μας σπελευθερωσαν έως και από το εξωτερικό είχαν ερθει να βοηθήσουν οι Σουλιωτες που τότε έως και το 1913 ανήκαν στην Τουρκία... Τώρα οι αρβανίτες δεν υπάρχουν έχουν ξεχάσει την καταγωγή τους οπότε ποιοι θα πολεμισουν? Οι Πόντιοι που δεν στείλανε ούτε έναν στην επανάσταση το 21 τώρα θσ πολεμισουν?

ΠΟΝΤΙΟΣ

[...] [...] Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΗΤΑΝ .?ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ [...] ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Στα χρονια της βυζαντινης-ελληνικης Αυτοκρατοριας,ερχονταν νομαδες απο τα Βορεια και ζητουσαν απο τους φιλανθρωπους Ελληνες χριστιανους να τους επιτρεψουν μονιμη εγκατασταση στην Αυτοκρατορια και τερματισμο της αχαρης και δυσκολης ζωης τους, ως νομαδων στις αφιλοξενες στεπες, στην ενδοχωρα της Ευρασιας. Για περισσοτερο οικτο, ελεγαν,αληθεια ή ψεματα, εμεις κινησαμε απο τις μακρινες Αλβανικες Πυλες στα Ουραλια, Εμεις απο το μακρινο Βολγα ποταμο,Εμεις κινησαμε για να μπουμε στη δουλεψη σας σκλαβοι σας.Και ετσι οι περιοχες που τους παραχωρουνταν ονομαστηκαν Αλβανια,Βουλγαρια,Σκλαβηνια αδιαφορο αν ηταν πολλοι ή λιγοι οι ζητουντες τροπο τινα το ασυλο! Απο τις περιοχες προελευσης τους, δεν ζουσαν μονιμα σε οικισμους, χωρια, πολεις και δεν ειχαν συνεπως κανενα ( πολη)=πολιτισμο! Δεν ηταν πολλοι, διοτι η γη των περιοχων προελευσης τους, δεν καλλιεργουνταν να παραχθουν πολλα αγαθα και να διαθρεψουν πυκνους πληθυσμους στις παγωμενες και αφιλοξενες περιοχες τους τοτε. Ξεχαστε τα παραμυθια των κομουνιστων, τοσα χρονια, που σας αφησαν αγραμματους και ανιστορητους! Με τις πρωτες γενιες, καθως ησασταν λιγοι και οι Ελληνες πολλοι, αφομοιοθηκατε πληρως απο τους Ελληνες Λεξεις του προφορικου παντα βαρβαρικου λεξιλογιου διασωθηκαν στις απομονωμενες και παραμελημενες απο την κεντρικη εξουσια περιοχες, οι οποιες μαζι με παρεφθαρμενες ελληνικες, εδιναν το τονο σε καθε φυλαρχου την περιοχη που ηλεγχε.Ομως παντα η επισημη γραπτη Γλωσα ολων, ηταν η Ε,λ λ η ν ι κ η Πολυ αργοτερα οι Αποικιοκρατες, πετσοκοβοντας τον Ελληνισμο και τον ελληνικο χωρο σε κρατιδια, για να τον εκμεταΛλευτουν καλυτερα, σηκωσαν γλωσσικα ζητηματα, και εξηψαν φιλοδοξιες και φανατισμους, και σχηματισαν αυτα τα κρατιδια προτεκτορατα τους, και θελησαν να τα ντυσουν και με ψευδοεπιστημονικες εθνικες ταυτοτητες! Πώς τα καταφεραν; Εδω οι ιδιοι καταφεραν να νεκραναστησουν στο Ισδραηλ τη Γλωσσα ,λεει, του Μωυση που ειχε 2500 χρονια να μιληθει!!

Ανατολίτικο Παζάρι

Δηλαδή διαπραγματευόμαστε τα δικά μας. Στον τούρκο ότι και να δώσεις πάντα καινούργια θα ζητάει. Και για την Κύπρο οι Έλληνες έλεγαν τότε, εντάξει μωρέ, τώρα που οι τούρκοι πήρανε την μισή Κύπρο θα ησυχάσουμε. Ο τούρκος το μόνο που αναγνωρίζει ως ελληνικό είναι ίσως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και αυτό υπό προϋποθέσεις γιατί κάποτε οι μπουνταλάδες χρησιμοποιούσαν τον Παρθενώνα σαν αποθήκη πυρομαχικών. Σίγουρα νιώθουν ότι έχουνε δικαιώματα και στην Ακρόπολη. Απλά νιώθουνε δυνατοί τώρα και ζητάνε αναθεώρηση των συνθηκών, κάτι που θα επαναλαμβάνεται συνέχεια γιατί αυτοί είναι οι σελτζούκι-τούρκοι. Απλά πλιατσικολόγοι, αρπάχτρες. Η μόνη λύση είναι να γίνουμε Ισραήλ, απο χθές κιόλας. Επαγγελματικο στρατό, προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, σωστές συμμαχίες και αναπτέρωση του ηθικού των Ελλήνων. Και φυσικά διορατικούς Έλληνες πολιτικούς που να αγαπάνε την Ελλάδα και όχι να είναι ξενόδουλοι... Μόνο έτσι ο τούρκος θα γίνει αρνάκι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης