Υπόθεση Καλογρίτσα: Ένας κυπριακός «αριθμός» εμπλέκει ευθέως White House και White Porscha

Υπόθεση Καλογρίτσα: Ένας κυπριακός «αριθμός» εμπλέκει ευθέως White House και White Porscha

Νέες αποκαλύψεις - Τι δείχνει το μέιλ του Φουάντ Χούρυ προς τον Κυριάκο Τόμπρα - Ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων - Θέμα χρόνου η παρέμβαση εισαγγελέα -Στο «μικροσκόπιο» οι αναφορές Καλογρίτσα για Παππά και «White House»

TELIKO-ARTHROU
«Οι επικεφαλής», «ο Λευκός Οίκος», η «White Porsca», τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο …«Κυπριακός Αριθμός». Τις αινιγματικές αυτές αναφορές που εμπεριέχονται σε e-mail που περιλαμβάνεται  στην μήνυση που κατέθεσε στη ελληνική Δικαιοσύνη ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας αναφορικά με την εικονική σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, θα κληθούν να «ξεκλειδώσουν» οι εισαγγελικές αρχές που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ενώπιον τους ο επιχειρηματίας.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και η όλη υπόθεση έχει μπει πλέον για τα καλά στο «μικροσκόπιο» των αρμοδίων δικαστικών αρχών. Ένα μάλιστα από τα σημεία της μήνυσης που κατέθεσε ο επιχειρηματίας φαίνεται πως κινητοποιεί ιδιαίτερα τα «αντανακλαστικά» των αρμοδίων αρχών, καθώς σε αυτό γίνεται ευθέως αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο μάλιστα γνώριζαν «οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος» (σ.σ. το δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου) και η «White Porsca».

Συγκεκριμένα, οι αναφορές αυτές εμπεριέχονται σε e-mail που περιλαμβάνεται στη μήνυση Καλογρίτσα. Συγκεκριμένα, το εν λόγω μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έχει γραφτεί στις 7 Αυγούστου του 2016. Το μήνυμα έγραψε ο Φουάντ Χούρυ εκ των εκπροσώπων του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC και έχει ως αποδέκτη τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Στο μήνυμα αυτό όχι μόνο γίνεται αναφορά στον τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου μπορεί να γίνει η συναλλαγή αλλά ξεκάθαρα επισημαίνεται πως το Μέγαρο Μαξίμου και η «White Porsca» «είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των φίλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα». Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σκοπός είναι η όποια συναλλαγή χρηματοδότησης να μην αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή!

Το επίμαχο e-mail

KEIMENO-APODIKTIKO



Αναλυτικά το επίμαχο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porsca είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού που είχαν μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλά».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί άλλο e-mail του Φουάντ Χούρυ στο οποίο γίνεται αναφορά σε «λογαριασμούς φίλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» στον οποίο «ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί».

PAPPAS-MAIL


Πλέον τα ερωτήματα είναι πολλά και σε αυτό το στάδιο οι εισαγγελικές αρχές επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να δουν ποια ακριβώς εγκλήματα από αυτά που καταγγέλλονται μπορεί να έχουν διαπραχθεί. Για παράδειγμα θα πρέπει να διερευνηθεί μόνο απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση όπως ζητεί ο μηνυτής εγκαλώντας τους εκπροσώπους του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού ή η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα αδικήματα όπως ξέπλυμα ή και φοροδιαφυγή και να διενεργηθεί, εφόσον χρειαστεί, ακόμη και από άλλες αρμόδιες αρχές όπως για παράδειγμα οι φορολογικές.

Αυτά είναι τα ζητήματα που εξετάζονται σε αυτή τη φάση από την εισαγγελία, λίγες μόνο ώρες μετά την κατάθεση της μήνυσης από την πλευρά Καλογρίτσα. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο επιχειρηματίας επιμένει περί ενορχήστρωσης της όλης υπόθεσης από τον τότε παντοδύναμο υπουργό Νίκο Παππά.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για τη δικαστική τροπή που θα πάρει ή όλη υπόθεση. Πάντως σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως με αφορμή την μήνυση Καλογρίτσα θα ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο τη διερεύνηση των όσων ο ίδιος καταγγέλλει, καταθέτοντας μάλιστα και τα στοιχεία όπως το παραπάνω e-mail που αποδεικνύει το βάσιμο των ισχυρισμών του.

Άλλωστε όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το μήνυμα αυτό εκτός του Νίκου Παππά γνώστες της εικονικής σύμβαση με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό και του παρασκηνίου, ήταν και οι τότε ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου ή …«White House»!

Ενδεικτικό είναι το εξής απόσπασμα από τη μήνυση του επιχειρηματία: «…..σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους αυτής παρέπεισαν τον Χρήστο Καλογρίτσα, και άρα μέσω αυτού και την Οικογένεια Καλογρίτσα, την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και την εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, να υπογράψει η εταιρεία μας αυτές τυπικά, προκειμένου όπως μας είπαν να έχουν δικαιολογία έναντι των Τραπεζών και των Αρχών για την εκταμίευση ποσού 3.000.000, την οποία θα έκαναν για τις ανάγκες εκπλήρωσης της άνω υποχρέωσής τους για καταβολή ισόποσου μέρους € 3.000.000 της συμφωνηθείσας όπως ανέλθει σε ποσό € 25.000.000 συμμετοχής τους στο άνω επενδυτικό σχήμα, το οποίο είχαν συντονίσει και συμφωνήσει προεχόντως με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του οποίου άλλωστε αποφάσισε τη συμμετοχή της στο άνω επενδυτικό σχήμα και η Οικογένεια Καλογρίτσα, η οποία μέχρι τότε δεν γνώριζε, ούτε είχε και επαφή με τους αδελφούς … συμφερόντων των οποίων είναι ο Όμιλος CCC….. ».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, εξετάζονται όμως από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και οι αναφορές Καλογρίτσα για την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πλευρά του επιχειρηματία το ποσό αυτό δόθηκε τελικά με υπόδειξη του Ν. Παππά για την έκδοση της εφημερίδας Documentο.

Χαρακτηριστικά στην μήνυση αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν τούτου, άπαντες οι εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της άνω ανύπαρκτης σύμβασης “υπεργολαβίας”, η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα μπορούσε άλλωστε ακριβώς διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή της προκαταβολής, που δήθεν είχαν δώσει για αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

Οι μάρτυρες

Πάντως, μετά την κατάθεση της μήνυσης, σχεδόν βέβαιο είναι πως ο επιχειρηματίας θα κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα και εφόσον επαναλάβει όλα όσα ισχυρίζεται στη μήνυση του για τον Νίκο Παππά, τότε δεν μπορεί παρά η δικογραφία να φύγει από τα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού και να σταλεί στη Βουλή όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σε μια τέτοια περίπτωση η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πρέπει να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής ενώ η έρευνα του εισαγγελέα θα συνεχιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Μετά τον μηνυτή Καλογρίτσα, ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να καλέσει για κατάθεση τους μάρτυρες που ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει προτείνει στη μήνυση του, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Τόμπρας. Πρόκειται για τον πληρεξούσιο του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη επιβεβαιώσει σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό πως η κωδική ονομασία «White House» αντιστοιχεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στους τότε ενοίκους του!

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 - Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Πανελλαδικές 2020: Ποια είναι τα τέσσερα βασικά κριτήρια για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Δείτε το βίντεο που έπαιξε στο δικαστήριο με τη σκηνή έντασης στην κουζίνα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης